Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Αρχική / Αφιερώματα / Ας υποθέσουμε ότι η Αγγελική Νικολούλη αποσύρεται. Μετά τι;
Τι θα συμβεί αν η Αγγελική Νικολούλη αποσυρθεί;

Ας υποθέσουμε ότι η Αγγελική Νικολούλη αποσύρεται. Μετά τι;

PenΌχι δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο η Αγγελική Νικολούλη. Ούτε είναι κάτι που σκέφτεται προφανώς. Απλά βλέποντας την εκπομπή της σχεδόν φανατικά από έφηβος, μερικές φορές αναρωτιέμαι πως θα είναι η μετά-Νικολούλη εποχή στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Αναγκαστικά κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτο να μην συμβεί. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε 20 χρόνια, αλλά θα συμβεί.

Και μετά με τις εξαφανίσεις – θρίλερ τι θα γίνει;

Κακά τα ψέματα, η Αγγελική Νικολούλη μαζί με τους συνεργάτες της και τους εθελοντές της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» είναι η αιτία που πολλές οικογένειες και ψυχές βρήκαν την δικαίωση. Είναι η αιτία που αρκετοί άνθρωποι βρέθηκαν σώοι και άλλοι όχι. Ήταν εκεί, όπου η αστυνομία έκανε λάθη για να τους δείξει το σωστό δρόμο.

Μια δημοσιογράφος που έχει εξελιχθεί στην καλύτερη ντετέκτιβ, για αυτό αποκαλείται άλλωστε και Μις Μαρπλ της Ελλάδας.

Εδώ και 24 χρόνια κάνει την δύσκολη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν οι αρχές. Τι και αν η ίδια αρνείται να τους κατηγορήσει δημόσια και τους υποστηρίζει, σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις που έχει αναλάβει οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν κάνει όσα έπρεπε.

Αγνοώντας τον προσωπικό κίνδυνο και με ηθική έμπαινε και συνεχίζει να εισχωρεί στα πιο δύσκολα και σκοτεινά μονοπάτια για να βρει την λύση. Βρίσκεται εκεί όπου οι υπόλοιποι φοβούνται να ανακατευτούν. Γιατί έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό και δεν ξεφεύγει από αυτόν.

Ο σκοπός αυτός είναι να λάμψει η αλήθεια.

Να βρεθούν οι εξαφανισμένοι και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Να ξεθαφτούν τα μυστικά και να αποδείξει πως δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα. Και τα έχει καταφέρει!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι στην διάρκεια όλων αυτών των χρόνων της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» έχουν εντοπιστεί 1500 εξαφανισμένοι συνάνθρωποί μας, έχουν εξιχνιαστεί πάνω από 20 δολοφονίες και έχει περάσει και γραφτεί στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness, φαίνεται πως τα έχει καταφέρει κάτι περισσότερο από καλά.

Το θέμα είναι πως πουθενά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος αντικαταστάτης. Κάποιος που να έχει το ήθος της και τα κότσια για να κάνει αυτές τις έρευνες. Γιατί θέλει κότσια το να μπαίνεις σε σκοτεινές υποθέσεις. Να βάζεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο, να σε απειλούν και εσύ να πεισμώνεις περισσότερο. Θέλει κότσια να μην ασχολείσαι με τις υποθέσεις μόνο στην σεζόν της τηλεόρασης, αλλά να ασχολείσαι 12 μήνες το χρόνο.

Εγώ πάντως ανησυχώ για τη μετά- Νικολούλη εποχή.

Ανησυχώ για το πόσες υποθέσεις θα σκεπαστούν. Ανησυχώ για το πόσες οικογένειες δεν θα μάθουν ποτέ την αλήθεια. Ανησυχώ για το πόσες υποθέσεις θα μπουν στο συρτάρι. Ανησυχώ που όλα αυτά θα περάσουν στα χέρια της αστυνομίας και μόνο. Όχι δεν την εμπιστεύομαι την αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη 100% και έχουν δώσει 1000 λόγους για να μην τις εμπιστεύομαι και να νιώθω ανασφάλεια σαν Έλληνας πολίτης.

Για πολλούς, η Αγγελική Νικολούλη είναι απλά μια δημοσιογράφος που απλά κάνει την δουλειά της για να βρίσκεται στο προσκήνιο της τηλεόρασης. Αν κατανοήσουμε, όμως, πραγματικά το έργο που κάνει η Αγγελική Νικολούλη είναι απαραίτητη στην κοινωνία μας. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. 

Πιστεύω είναι νωρίς για να αποσυρθεί και εύχομαι πραγματικά να είναι για πολλά χρόνια ακόμα ενεργή, να μας δίνει το παράδειγμα και να κάνει όσο μπορεί και η ίδια την κοινωνία μας να νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πηγή φωτογραφίας: anikolouli.gr

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Τα γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης.

Τα Ιερά γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης [Εικόνες]

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Μεγάλη Πέμπτη είναι ιερή ημέρα και εορτάζονται τέσσερα γεγονότα. Το νίψιμο …

Μεγάλη Τετάρτη: μετανιωμένη πόρνη γυναίκα

Μεγάλη Τετάρτη: Η μετάνοια μιας αμαρτωλής γυναίκας και το ολίσθημα του Ιούδα

Τη Μεγάλη Τετάρτη ψάλλονται ανεπανάληπτοι ύμνοι για την αμαρτωλή πόρνη γυναίκα που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια …

Μοιάζει η ζωή μας με τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών

Πόσο μοιάζει η ζωή μας με τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού!

Η Μεγάλη Εβδομάδα ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από τις υπόλοιπες εβδομάδες …

10 Παρθένες και 10 τάλαντα

Οι παραβολές της Μεγάλης Τρίτης [Εικόνες & Βίντεο]

Την Μεγάλη Τρίτη γινόμαστε κοινωνοί δύο παραβολών του Κυρίου. Των δέκα Παρθένων που μας διδάσκει να …