xtizw

Στον έρωτα ο ένας χτίζει και ο άλλος μόνο γκρεμίζει…

PenΟ έρωτας είναι μια μάχη διαρκείας, με νικητές και ηττημένους. Είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι με μοναδικούς χαρακτήρες. Είναι δύο που προσπαθούν να γίνουν ένα. Έχουν όμως την ίδια λογική και τα ίδια «θέλω»;

Πάντα ο ένας προσπαθεί…

Εκείνος που προσπαθεί, είναι αυτός που έχει ερωτευτεί τόσο δυνατά. Προσπαθεί για αυτόν τον έρωτα, κάνει θυσίες και υπερβαίνει και τον ίδιο του τον εαυτό. Έχει μάθει να παλεύει μόνος για την συγκεκριμένη σχέση. Νιώθει, αγαπάει και αισθάνεται…

Χτίζει κάθε μέρα εκείνο το ερείπιο που δεν έχει προοπτικές για κάτι πιο μεγάλο. Δεν βλέπει μέλλον, αλλά προσπαθεί να βάλει ένα φεγγάρι να φωτίζει όλη την σκοτεινιά, να βρει τα αστέρια σε έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα. Αυτός που κάνει όλες τις προσπάθειες είναι που στο τέλος θα πονέσει. Ξέρεις γιατί θα πονέσει; Γιατί χαράμισε την ζωή του για έναν άνθρωπο που δεν έκανε ούτε ένα βήμα προς το μέρος του. Πάλεψε για να σώσει ότι σώζεται, αλλά δεν νίκησε.

Είναι και αυτός που έχει μάθει μόνο να γκρεμίζει!

Αυτός ο χαρακτήρας της ιστορίας που είναι απαθής, δεν νοιάζεται, δεν πονάει και δεν ενδιαφέρετε. Εκείνος που γκρεμίζει όσα εσύ έχεις χτίσει και συνεχίζεις να χτίζεις. Δεν νιώθει γιατί δεν έχει ερωτευτεί όπως εσύ, ή μπορεί να έχει ερωτευτεί και να πληγώθηκε στο παρελθόν και τώρα να θέλει να παίξει άλλο ρόλο.

Δεν είναι ο σκληρός, είναι ο αδιάφορος για αυτόν τον έρωτα. Ναι για εκείνον τον έρωτα που εσύ κάθε μέρα πεθαίνεις, δίνεις και δίνεσαι. Την ώρα που εσύ προσπαθείς να δώσεις με όλο σου το «είναι», αυτός δεν τα εισπράττει, γιατί δεν έχει μάθει να παίρνει!

Ποιος θα νικήσει άραγε;

Σίγουρα σκέφτεσαι ότι αυτός που γκρεμίζει είναι ο νικητής γιατί δεν έχει μάθει να αισθάνεται και με αυτόν τον τρόπο δεν θα πληγωθεί στο τέλος. Όταν έρθει το τέλος, όταν σβήσουν τα φώτα αυτού του έρωτα ο καθένας θα κάνει τον δικό του απολογισμό. Αυτός που έδινε με όλη του την ψυχή θα είναι γεμάτος μέσα του, θα νιώθει πληρότητα γιατί δεν άφησε τίποτα στην τύχη, αλλά προσπάθησε και έκανε ότι μπορούσε. 

Ο άλλος που γκρέμιζε συνεχώς και αδιαφορούσε όταν κάνει τον δικό του απολογισμό, θα νιώσει μισός και ίσως θα μετανιώσει. Αυτό μπορεί να αργήσει να συμβεί, αλλά κάποια στιγμή θα συμβεί. Εκείνη την στιγμή θα είναι ο ηττημένος του εαυτού του!

Μην ξεχνάς ότι η ζωή κάνει όμορφους κύκλους…

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

 

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics