
Υλικά για 2 άτομα:
6 φέτες ψωμί του τοστ
4 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
2 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
2 φέτες μπέικον
1 μικρή ώριμη ντομάτα
4 μαρουλόφυλλα
1 κουτάλια της σούπας μαγιονέζα
8 οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση:
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 250oC στον αέρα ψήνω τις φετούλες του τοστ και το μπέικον μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Επίσης, για το ψωμί του τοστ μπορώ να χρησιμοποιήσω τοστιέρα ή φρυγανιέρα.
Αφήνω για λίγο στην άκρη να παγώσουν και να σκληρύνουν ελαφρώς. Ύστερα, αλείφω κάθε φέτα με μαγιονέζα. Τοποθετώ στην πρώτη φέτα το τυρί, την γαλοπούλα, ή το ζαμπόν και το μαρούλι. Στην δεύτερη φέτα τοποθετώ το τυρί, το μπέικον, το μαρούλι και τις φέτες ντομάτας.
Τοποθετώ την δεύτερη φέτα πάνω στην πρώτη και ολοκληρώνω με την τρίτη φέτα. Το πρώτο κλαμπ είναι έτοιμο! Επαναλαμβάνω την διαδικασία και φτιάχνω το δεύτερο κλαμπ. Όπως είναι έτοιμο το κλαμπ, τοποθετώ οδοντογλυφίδα στη μέση κάθε πλευράς της φέτας και κόβω σε “Χ”. Σερβίρω είτε με πατατάκια, είτε με πατατούλες τηγανιτές.
Απολαμβάνω το δικό μου κλαμπ σάντουιτς, γιατί το σπιτικό είναι το καλύτερο!
Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου