Τετάρτη , 21 Φεβρουαρίου 2024
Τα καλά και τα αρνητικά του YouTube

YouTube: ταχύρυθμα, από «φτιάξτο μόνος σου» μέχρι πως να διαρρήξεις τον γείτονα…

Δεν θα διαβάσεις τίποτα φιλοσοφήματα και ξεφτισμένες ηθικολογίες για τους κινδύνους στο αχανές υπερπέραν του διαδικτύου, στο άρθρο που ακολουθεί. Ούτε έκανα καμία αξιοπρόσεκτη ανακάλυψη για να φωνάξεις την μπάντα του Δήμου να παιανίσει και να παρασημοφορηθώ. Η αγωνία μην χαλάσουν τα κρέατα και τα καλούδια που έφερε ο πατέρας μου από το χωριό και κλείδωσε στο αυτοκίνητο- πώς το έκανε θα σκάσω(!)- με έκαναν καριερίστα εγκληματία για λίγη ώρα.

Και απλώς τώρα το συζητάμε για να καταλήξουμε- σε προδιαγεγραμμένη πορεία- να αναφωνήσουμε «ω τι κόσμος μπαμπά!»

Αυτό συνέβη όντως. Εντάξει το ήξερα. Στο δημιούργημα του Σερ Τιμ Μπέρναρ Λη και όλα τα επιτεύγματα που ακολούθησαν και κρέμονται ακριβοί κρύσταλλοι στον πολυέλαιο που φωτίζει τον κόσμο, θα βρεις τα πάντα.

Έπρεπε να το περιμένει κανείς ότι σήμερα θα ήταν εύκολο να βρω στο YouTube βιντεάκι με οδηγίες να διαρρήξω το αυτοκίνητό μας.

Από όταν ο τεχνικός επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών Άρμιν Μάιβες μαχαίρωσε μέχρι θανάτου και έφαγε μέρος του σώματος του Μπερντ-Γιούργκεν Μπράντες όταν ο τελευταίος απάντησε στην διαδικτυακή αγγελία του Μάιβες που ζητούσε έναν «μεγαλόσωμο άνδρα έτοιμο να σφαγιαστεί και μετά να καταβροχθιστεί»…

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να τεκμηριώσω αυτό το “τα πάντα”. Νομίζω ότι για οποιαδήποτε ανοησία, από φάρσα μέχρι εγκληματική πράξη, υπάρχουν λέξεις κλειδιά που περιμένουν να χρησιμοποιηθούν στην αναζήτησή σου για να σου αποκαλυφθούν αναλυτικές οδηγίες και βίντεο.

Γι’ αυτό το είπαν ηλεκτρονικό έγκλημα και γι’ αυτό διώκεται όπως το φυσικό.

Και γι’ αυτό μας λένε χρήστες. Το χρησιμοποιούμε και μας χρησιμοποιεί. Αν είναι να βγάλουμε κάτι από την κουβέντα είναι ότι το να προστατεύει κανείς την οικογένεια, τον εαυτό του, την περιουσία του από την υπερέκθεση στο διαδίκτυο, θα έπρεπε εξίσου να συνιστά νόμο και να τιμωρείται η άγνοια και η παράβασή του.

Όταν είναι τρομακτικά εύκολο να περάσεις τρίλεπτα ταχύρυθμα με εκατομμύρια views για το πώς διαρρηγνύεις το αυτοκίνητό σου, κάπου πίσω από ένα άλλο πληκτρολόγιο, κάποιος κάνει το ίδιο. Για το αυτοκίνητό σου επίσης.

Προφυλάξου, ξεκινώντας από την πληροφορία που μοιράζεσαι για σένα…

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics