Υλικά:
Μισή πλάκα μαργαρίνη (125 γρ.)
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
3 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
2 φακελάκια τρούφα
Εκτέλεση:
Αρχικά, λιώνουμε την μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα, προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια, ρίχνουμε και το κακάο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κακάο και να πήξει ελαφρά το μείγμα.
Αμέσως μετά κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά. Έπειτα, αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Κατόπιν βάζουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο για να σφίξει λίγο το μείγμα και να πλάθεται πιο εύκολα για περίπου ένα μισάωρο, ή και λίγο παραπάνω. Δοκιμάστε με το χέρι να πλάσετε ένα μπαλάκι για να διαπιστώσετε αν έχει σφίξει το μείγμα.
Αφού σφίξει το μείγμα πλάστε μπαλάκια μικρά και τα περνάτε από την τρούφα. Μπορείτε αν θέλετε για να πλάθονται πιο εύκολα τα τρουφάκια και να μην κολλάνε στα χέρια σας να βρέξετε τα χέρια σας με λίγο κονιάκ, ή λίγο χυμό πορτοκάλι. Αφού τα πλάσετε τα τοποθετείτε σε χάρτινες θήκες και τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Μικρά μυστικά:
- Μπορείτε εάν θέλετε στο μείγμα να χρησιμοποιήσετε και ξηρούς καρπούς.
- Προσοχή στα μπισκότα που θα χρησιμοποιήσετε (τα μπισκότα digestive είναι νηστίσιμα).
- Εάν δεν τα θέλετε νηστίσιμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μπισκότα.
Καλή σας απόλαυση και καλή Σαρακοστή!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου