Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
Αγάπησε την μοναξιά σου.

Μην φοβάσαι την μοναξιά! Αγάπησε την.

PenΈχουμε την τάση οι άνθρωποι να ξορκίζουμε τη μοναξιά και να την βλέπουμε σαν κατάρα.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν στιγμή μόνοι τους. Αυτοσκοπός τους είναι η μόνιμη συντροφικότητα. Είτε σε φιλικό είτε σε ερωτικό επίπεδο. Δεν αντέχουν την μοναξιά και θέλουν μόνιμα να βρίσκονται με κόσμο, να κυκλοφορούν ανάμεσα στον κόσμο. Αυτοί η ησυχία της μοναξιάς τους τρομάζει, τους κάνει ανήμπορους.

Όμως και την μοναξιά μπορείς να την αγαπήσεις.

Το να είσαι μόνος σου είναι μεγάλο σχολείο. Γνωρίζεις εσένα καλύτερα. Γνωρίζεις ποιος είσαι πραγματικά, μακριά από την φασαρία των ανθρώπων. Γνωρίζεις τις δυνατότητές σου. Το να περνάς χρόνο και μόνος σου σε σκληραγωγεί. Σε μαθαίνει να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια, στις δικές σου δυνάμεις. Να μην έχεις ανάγκη πάντα έναν ώμο να πιαστείς. Σε μαθαίνει να μετράς τα λόγια σου. Να μην λες πολλά και χωρίς ουσία. Να λες τόσα όσα χρειάζεται.

Η μοναξιά σε βοηθάει να μετράς τους ανθρώπους καλύτερα. Να κάνει τα ξεσκαρταρίσματα. Σε μαθαίνει να μην δένεσαι και να μην δίνεσαι με ευκολία σε ανθρώπους που απλά δεν το αξίζουν. Εκεί που θα αποφασίσεις ότι αξίζει να είσαι, εκεί και θα παραμείνεις.

Κυρίως, όμως, σου προσφέρει την ησυχία που χρειάζεσαι.

Η συνεχής επαφή με ανθρώπους κάποια στιγμή κουράζει το μυαλό, το οποίο θέλει να ησυχάσει. Την ίδια ανάγκη έχεις και εσύ μόνο που σε τρομάζει. Αλλά η ησυχία του να είσαι μόνος σου είναι λυτρωτική.

Ποιος σου είπε πως δεν μπορείς να διασκεδάσεις και μόνος σου;

Μπορείς να βάλεις μουσική, να μαγειρέψεις, να διαβάσεις, να δεις μια ταινία, να πας μια βόλτα μόνος σου (πραγματικά αδειάζει το κεφάλι σου), να πας για ένα καφέ μόνος σου (ναι δεν χρειάζεσαι παρέα για να πας για καφέ) ακόμα και να ταξιδέψεις μόνος σου. Θα μάθεις να περνάς και μόνος σου καλά.

Την μοναξιά όταν σου χαρίζεται να την απολαμβάνεις. Μπορεί να σου δώσει πολλά αρκεί να την δεχτείς. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χαθείς από προσώπου γης και να γίνεις ακοινώνητος. Όλα χρειάζονται με μέτρο. Απλά η μοναξιά είναι πολύ παρεξηγημένη κατάσταση. Όλοι προσπαθούν να την διώξουν, την φοβούνται και δεν προσπαθούν καν να επωφεληθούν και να δουν τις ομορφιές της.

Αγάπησε τις στιγμές που μένεις μόνος σου. Είναι πολύτιμες.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …