Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Γιατί μια εργαζόμενη μητέρα δεν πρέπει να νιώθει τύψεις.

5 λόγοι που δεν πρέπει να νιώθεις τύψεις ως εργαζόμενη μητέρα

PenΑναμφίβολα, μια εργαζόμενη μητέρα ελαχιστοποιεί τον προσωπικό της χρόνο (θα τολμούσα να πω σε πολλές περιπτώσεις ότι μηδενίζεται ο ελεύθερος προσωπικός της χρόνος) και αυξάνει το καθημερινό άγχος της.

Ωστόσο, η επαγγελματική ζωή μιας γυναίκας- και μάλιστα μητέρας- μπορεί να της προσφέρει πολλά περισσότερα!

Παρακάτω, θα διαβάσεις πέντε λόγους για τους οποίους δεν πρέπει πια να αισθάνεσαι τύψεις που εργάζεσαι..

1) Η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς!

Εκτός από την οικογένειά σου, που σαφώς σε έχει ανάγκη και προσφέρεις τα πάντα απλόχερα και αδιάκοπα, προσφέρεις και στην εργασία σου. Και για το επάγγελμά σου είσαι, επίσης, πολύ χρήσιμη και δεν πρέπει να το ξεχνάς! Αν είσαι και από τις τυχερές που ασκείς το επάγγελμα που λατρεύεις περισσότερο από όλα, τότε η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς σου είναι απερίγραπτη!

2) Ο μισθός σου έχει αξία!

Με το εισόδημά σου μπορείς να καλύψεις κάποιες από τις ανάγκες της οικογένειας είτε βασικές είτε δευτερεύουσες. Δηλαδή, μπορείς να ξοδεύεις κάποια χρήματα για τον εαυτό σου ή για τη διασκέδαση της οικογένειας. Σκέψου αυτό πόσο βοηθάει την οικογένειά σου και πόσο μεγάλη χαρά προσφέρεις!

3) Ο επικοινωνιακός κύκλος διευρύνεται!

Μέσα από το χώρο εργασίας σου, κάνεις γνωριμίες, συζητάς, ανταλλάσσεις απόψεις και “ξεφεύγεις” για κάποιες ώρες από την οικογενειακή ρουτίνα! Φροντίζεις λίγο περισσότερο τον εαυτό σου, έστω και αναγκαστικά κάποιες φορές! Έχεις ανάγκη αυτή την επικοινωνία με τους ανθρώπους, αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό!

4) Ναι! Είσαι ικανή, δυνατή και τα καταφέρνεις!

Το γεγονός ότι καταφέρνεις και συνδυάζεις οικογένεια και εργασία σε κάνει απίστευτα δυνατή και ικανή! Στην πραγματικότητα, πολλές φορές, υποφέρεις από την κούραση, όμως είσαι δυνατή και συνεχίζεις! Δεν το βάζεις κάτω και πάντα τα καταφέρνεις! Μπράβο σου!

5) Αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σου!

Μπορεί να είναι ο πέμπτος και τελευταίος λόγος που σου παραθέτω στο άρθρο μου, αλλά είναι, αδιαμφισβήτητα, ο σπουδαιότερος. Εργάζεσαι και έχεις τόσους πολλούς ρόλους στην καθημερινότητά σου, αλλά πάντα τα καταφέρνεις! Έμπρακτα, αποδεικνύεις καθημερινά ότι όποιος θέλει ειλικρινά, μπορεί να τα καταφέρει! Δίνεις το σωστό παράδειγμα στα παιδιά σου! Είσαι ικανή και δυνατή και το αποδεικνύεις καθημερινά! Ακόμα, κι όταν δυσκολεύουν κάπως τα πράγματα, μην τα παρατάς! Να προσπαθείς περισσότερο! Είσαι χρήσιμη και αποτελείς πρότυπο για τα παιδιά σου! Μπράβο σου!

Δεν χρειάζεται πια να αισθάνεσαι τύψεις… Έτσι δεν είναι;

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …