vertis

Νίκος Βέρτης: Ο τραγουδιστής που μας έμαθε τα «μεγάλα λόγια» του έρωτα!

PenΟ Νίκος Βέρτης είναι ένας ερωτικός τραγουδιστής που έχει αγαπηθεί με πολύ πάθος από το κοινό του. Μας έχει χαρίσει πάμπολλα τραγούδια πόνου και έρωτα. Υπάρχει άνθρωπος άλλωστε, να έχει ερωτευτεί ή να έχει χωρίσει και να μην βάλει τον Βέρτη στον τέρμα;

Την ζωή του την ακολουθεί το δικό του «αστέρι»!

Ο Νίκος Αρβανιτίδης, όπως είναι το πραγματικό του επίθετο, γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου στην Ολλανδία, η καταγωγή του όμως, είναι από την Καβάλα. Ο Νίκος από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική. Στην ηλικία των επτά έπαιζε μπουζούκι, ενώ στα δεκαπέντε του άρχισε να τραγουδά. Από τότε έως και σήμερα η φωνή του ταξιδεύει κάθε ακροατή.

Όλα ξεκίνησαν στην Θεσσαλονίκη…

Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που άρχισε σιγά-σιγά να γνωρίζει τον Νίκο Βέρτη, αλλά και η Μακεδονία αφού τραγουδούσε σε πολλά μικρά μαγαζιά. Το 2002 η εμφάνισή του στο «ΡΟΔΟΝ» τον έκανε να ξεχωρίσει, αυτό το σχήμα τον ανέδειξε και του έδωσε τα φτερά για να αρχίσει να πετά ψηλά!

Η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, δεν άργησε να έρθει!

Ο Νίκος έβαλε την δική του υπογραφή στην νυχτερινή ζωή από την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο: «Πολύ απότομα βραδιάζει». Μέσα σε αυτήν την δισκογραφία ήταν τα τραγούδια: «Αστέρι μου», «Πολύ απότομα βραδιάζει», «Σαν τρελός», «Αν φύγεις». Αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν για να γράψουν ιστορία, όπως έγινε άλλωστε. Δεν υπήρχε θαμώνας στο μαγαζί που όταν τραγουδούσε ο Νίκος, να μείνει ασυγκίνητος. Στο άκουσμα αυτών των τραγουδιών όλοι ένιωθαν την ταύτιση, είτε ήταν χωρισμένοι, είτε ερωτευμένοι.

Ο Νίκος Βέρτης απέκτησε το δικό του κοινό, ένα κοινό που ολοένα πολλαπλασιάζεται!

berths

Η πρώτη του συνεργασία με την Πέγκυ Ζήνα:

Πρώτη φορά ο Νίκος Βέρτης συνεργάστηκε με την Πέγκυ Ζήνα τον χειμώνα 2003-2004 στο «Απόλλων». Η συνεργασία αυτή τους χάρισε μεγάλη επιτυχία και λατρεύτηκε από το ευρύ κοινό. Η Πέγκυ Ζήνα όμως, με τον αγαπητό τραγουδιστή Νίκο Βέρτη σφράγισαν την επιτυχία τους αυτή με δύο ντουέτα: το «Είμαστε χώρια» και το «Χανόμαστε».

Την ίδια εποχή ο Νίκος παίρνει το βραβείο «ΑΡΙΩΝ», ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης της χρονιάς για το 2003!

Το 2004 έφερε την συνεργασία του με τον Γιώργο Θεοφανούς.

Ο Νίκος Βέρτης τον Μάιο του 2004 συνέχισε τις εμφανίσεις του στο «ΡΟΔΟΝ», οι οποίες πήραν και παράταση ως τον Αύγουστο. Ο Σεμπτέβριος, όμως, έγραψε ιστορία στην δισκογραφία του αγαπητού καλλιτέχνη, διότι κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο: «Πάμε ψυχή μου» με τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους. Η επιτυχία ήταν δεδομένη πλέον, όλο το κοινό τα αγάπησε και τα έκανε επιτυχία από την πρώτη κιόλας ακρόαση…

Ο Βέρτης ήρθε για να μείνει και να δώσει το δικό του προσωπικό στοιχείο στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου…

Αυτό αποδείχθηκε, λοιπόν, έμπρακτα την ίδια χρονιά στο κέντρο «POSIDONIO», όπου το μαγαζί ήταν συνεχώς ασφυκτικά γεμάτο από τους θαυμαστές του. Εκεί έμεινε ο Νίκος έως και τον Οκτώβριο του 2008, όπου τότε σταμάτησε και η συνεργασία του με το νυχτερινό κέντρο. 

Στην τέταρτη απονομή των βραβείων «ΑΡΙΩΝ», ο Νίκος Βέρτης ήταν υποψήφιος στην κατηγορία του «Καλύτερου λαϊκού τραγουδιστή!»

Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφορεί το πλατινένιο single «Πες το μου ξανά» και γίνεται το τραγούδι της χρονιάς!

Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφορεί το πλατινένιο album με τίτλο: «Πως περνώ τα βράδια μόνος», σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου, με μεγάλες επιτυχίες, που άφησαν εποχή, όπως το «Πες το μου ξανά», «Ποια εσύ», «Πως να το εξηγήσω», «Δε σε νοιάζει», «Κάποτε θα δεις». Αυτές οι επιτυχίες έμειναν στον χρόνο και στις καρδιές μας.

Το 2006 ο Βέρτης γίνεται ένα από τα πρώτα ονόματα!

Δέκα μήνες σεζόν στο μαγαζί που εμφανίζεται με επιτυχία και με τους δικούς του θαμώνες, που τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα, μέχρι και σήμερα!

Ο ερωτικός τραγουδιστής έχει εμφανιστεί με τεράστια επιτυχία σε πολλά Αθηναϊκά μαγαζιά, όπως το «Κέντρο Αθηνών», «Fantasia», αλλά και το «YTON», που είναι ακόμα και σήμερα. Οι συνεργασίες του έχουν αφήσει εποχή, διότι έχει δουλέψει με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου!

Ο Βέρτης συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκόρ στο YouTube…

Η μεγάλη του επιτυχία: «Αν είσαι ένα αστέρι», ξεπερνάει τις 10.000.000 προβολές στο YouTube και σημειώνει τεράστια επιτυχία, ενώ στα Mad Video Music Awords παίρνει το βραβείο του «καλύτερου videoclip»!

«Θέλω να με νιώσεις» μας είπε και όλοι «νιώσαμε»!

Με αυτό το τραγούδι απογειώθηκε, αφού ξεπέρασε τα 100.000.000 προβολές, κάτι που δύσκολα μπορεί ένας καλλιτέχνης να πετύχει. Αξίζει να τονιστεί, ότι είναι το πρώτο ελληνικό τραγούδι με τις συγκεκριμένες προβολές!

Δισκογραφία:

Albums

 • 2003: «Πολύ απότομα βραδιάζει» (Πλατινένιο)
 • 2004: «Πάμε ψυχή μου» (Πλατινένιο)
 • 2005: «Πώς περνάω τα βράδια μόνος» (και Special Edition) (Πλατινένιο)
 • 2007: «Μόνο για σένα» (και special deluxe edition) (2X Πλατινένιο)
 • 2009: «Όλα είναι εδώ» (4Χ Πλατινένιο)
 • 2011: «Είμαι μαζί σου» (3Χ Πλατινένιο)
 • 2013: «Προτάσεις» (Πλατινένιο)
 • 2015: «Νίκος Βέρτης»
 • 2017 «Ερωτευμένος»

CD singles:

 • 2005: «Πες το μου ξανά» (πλατινένιο)
 • 2008: «Όνειρο αληθινό»

Ο Βέρτης μας δίδαξε:

Αυτός που είναι «ερωτευμένος» μαζί σου, πάντα θα σου λέει: «Θέλω να με νιώσεις», για «να χαμογελάσω». Όλα αυτά θα στα ζητάει συνέχεια και με λυγμό θα σου λέει: «πες το μου ξανά»… Και όταν «πολύ απότομα βραδιάζει», να «μην αργείς», γιατί θα σου φωνάζει κάθε λεπτό την φράση: «φοβάμαι για σένα»!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγή πληροφοριών: wikipedia

Πηγή φωτογραφιών: NikosVertisOfficial

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Καλή Σαρακοστή! Καθαρά Δευτέρα σήμερα, γιατί όμως ονομάζεται έτσι;

Καλή Σαρακοστή! Καθαρά Δευτέρα σήμερα, γιατί όμως ονομάζεται έτσι;

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά …

Σαρακοστή και νηστεία

Την Καθαρά Δευτέρα «καθαρίζουμε» τη ψυχή και το σώμα μας!

Μετά από το τριήμερο των απόκρεων και της κρεπάλης, η Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα …

ζητω το οχι

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940, ζήτω το Έθνος, ζήτω το «ΟΧΙ»!

Η 28η Οκτωβρίου 1940, είναι μια μεγάλη ημέρα για την ιστορία της Ελλάδας. Αυτή η …

12 Ιουλίου: Ο Άγιος Παΐσιος παρέδωσε την αγία του ψυχή στον Κύριο

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στην …

Verified by ExactMetrics