Τετάρτη , Οκτώβριος 24 2018
Αρχική / Αφιερώματα / Πέγκυ Ζήνα : Η σύγχρονη «μεγάλη κυρία» του ελληνικού τραγουδιού!
Πέγκυ Ζήνα

Πέγκυ Ζήνα : Η σύγχρονη «μεγάλη κυρία» του ελληνικού τραγουδιού!

Pen Η Πέγκυ Ζήνα είναι ένα χαρισματικό και αμιγώς καλλιτεχνικό πλάσμα. Από τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι έκανε θετική εντύπωση, τόσο με την φωνή της όσο και με την επιβλητική της παρουσία. Η διάσημη τραγουδίστρια, δικαίως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η σύγχρονη «μεγάλη κυρία» του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Πέγκυ Ζήνα, ένα αστέρι γεννιέται!

Η εντυπωσιακή ξανθιά κυρία του ελληνικού πενταγράμμου, Πέγκυ Ζήνα ή αλλιώς Καλλιόπη όπως έχει βαπτιστεί, γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Μαρτίου του 1975. Η καταγωγή της δημοφιλούς τραγουδίστριας είναι από τα Γιάννενα, από το χωριό Σιταριά. Προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια, αφού και η μητέρα της είναι η γνωστή τραγουδίστρια, Στέλλα Χρυσικοπούλου!

Η αγάπη της για τον χώρο της μουσικής ξεκίνησε από την μικρή της ηλικία. Όταν η Πέγκυ ήταν 5 χρόνων, άρχισε μαθήματα πιάνου και jazz, αλλά και στο σχολείο ως μαθήτρια συμμετείχε σε όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, με μεγάλη επιτυχία!

Καλλιτεχνική διαδρομή!

Το δικό της αστέρι, άρχισε να λάμπει στο θέατρο αρχικά, μετά την οντισιόν στον Βαγγέλη Σειλινό σε μουσικοχορευτική παράσταση στο Δελφινάριο. Αξιοσημείωτες είναι και οι σπουδές της στο χορό και στο πιάνο…

Τον χειμώνα του 1994-1995 άρχισε τις εμφανίσεις της στα μπουζούκια στην «Νεράιδα» και την επόμενη χρονιά στο Γκάζι. Στα πρώτα της βήματα στην μουσική σκηνή συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Πανταζή και τον Νότη Σφακιανάκη. 

Στη συνέχεια συνάψε και άλλες ηχηρές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, μερικά από τα οποία είναι ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Πασχάλης τερζής, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Σάκης Ρουβάς, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Στέλιος Ρόκκος κ.ά.

Η λαμπερή τραγουδίστρια, μας έχει χαρίσει 15 προσωπικούς δίσκους, με μεγάλες επιτυχίες…

Δισκογραφία 

  • 1995 «Πέγκυ Ζήνα»
  • 1998 «Ανεβαίνεις»
  • 2000 «Τι θα ακούσω ακόμα»
  • 2001 «Ένα χάδι»
  • 2002 «Love is a wonderful thing»
  • 2002 «Βρες έναν τρόπο»
  • 2003 «Μαζί σου»
  • 2004 «Ματώνω»
  • 2005 «Νόημα»
  • 2005 «Τα πρώτα χρόνια»
  • 2006 «Ένα»
  • 2007 «Τρέξε»
  • 2008 «Best of»
  • 2009 «Το πάθος είναι αφορμή»
  • 2010 «Ευαίσθητη η λογική»
  • 2012 «Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα»
  • 2013 «Δρόμο»
  • 2013 «Πέγκυ Ζήνα Live»
  • 2014 «Μόνη καρδιά»
  • 2015 «Με την πλάτη στον τοίχο»
  • 2015 «Πάρα πολλά»
  • 2017 «Ο χρόνος»

Love story

Η ιστορία αγάπης της Πέγκυς Ζήνα, γράφτηκε στο πλευρό του επιχειρηματία Γιώργου Λύρα. Στις 10 Ιουνίου του 2007 ενώθηκαν με τα Ιερά δεσμά του γάμου στο Τρίκορφο Φωκίδας, παρουσία πολλών καλεσμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μυστήριο παρευρέθηκαν πολλοί θαυμαστές της Πέγκυς, οι οποίοι ταξίδεψαν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να δουν από κοντά την αγαπημένη τους τραγουδίστρια, ντυμένη νυφούλα. 

Το 2011, η Πέγκυ γίνεται μανούλα ενός πανέμορφου πλάσματος, της Ηλέκτρας, η οποία έχει δώσει ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή της!

Η Πέγκυ μας δίδαξε…

Όταν με κάνεις να «ματώνω», θα σου λέω «πάρε δρόμο.». Όταν, όμως, θα «μου λείπεις», θα σου λέω «έλα γρήγορα» γιατί, «σου το ορκίζομαι πως θα σε αγαπάω μια ζωή!».

 

Σύνταξη: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Πηγές: peggyzina.comwikipedia

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη.. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

κέντρο πολιτισμού ίδρυμα σταύρος νιάρχος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ένα «στολίδι» στην Αθήνα.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι ένα χώρος με υπερσύγχρονες υποδομές που βρίσκεται στον …