Σάββατο , Οκτώβριος 20 2018
Αρχική / Αφιερώματα / Γιάννης Πλούταρχος: Ο τραγουδιστής της καρδιάς μας- το καλύτερο παιδί!
Γιάννης Πλούταρχος, το καλύτερο παιδί

Γιάννης Πλούταρχος: Ο τραγουδιστής της καρδιάς μας- το καλύτερο παιδί!

Pen Ο τραγουδιστής της καρδιάς μας, γνωστός σε όλους ως  «Το καλύτερο παιδί» του ελληνικού πενταγράμμου ακούει στο όνομα Γιάννης Πλούταρχος, το πραγματικό του επίθετο είναι Κακοσαίος.  Εμπνευστής του επιθέτου «Πλούταρχος», ήταν ο Γιώργος Μακράκης, ο πρώτος του παραγωγός.

Μια ζωή σαν παραμύθι!

Δύσκολη στην αρχή, αλλά η ζωή του επιφύλασσε ένα μεγάλο και λαμπρό μέλλον. Γεννήθηκε στην Λιβαδειά, στις 18 Δεκεμβρίου 1970 στα Μαυρόγια, ένα μικρό χωριό έξω από τον Ορχομενό. Προερχόταν από αγροτική οικογένεια, φτωχή, δεμένη και πολύ αγαπημένη με ηθικές αξίες. Από μικρό παιδάκι ο Γιάννης Κακοσαίος, ήταν πάντα πρόσχαρος και χαμογελαστός, βοηθούσε την οικογένειά του στα χωράφια μαζί με τον μεγάλο του αδερφό Τάσο! Το τραγούδι δεν έλειπε ποτέ από τη ζωή του, ακόμα και στις αγροτικές δουλειές σιγοτραγουδούσε…

Όταν αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του στον χώρο του τραγουδιού ήταν σε ένα μαγαζί στον Κορυδαλλό. Η απογοήτευση ήρθε γρήγορα, για αυτόν τον λόγο ασχολήθηκε με την κομμωτική για να βγάλει τα προς το ζην!

Όταν, όμως, έχεις άστρο, το ίδιο σου χαράζει τα βήματά σου!

Δύο χρόνια μετά, επέστρεψε στον χώρο του τραγουδιού και ο πρώτος του σταθμός ήταν ένα μαγαζί στην παραλιακή. Το λαμπερό μέλλον μόλις ξεδιπλώνεται μπροστά του, με την πρώτη του δισκογραφική δουλειά το «Μόνο εσύ!». Από αυτόν τον δίσκο ξεχώρισε το λατρεμένο τραγούδι «ένας θεός» και κάπως έτσι ακολούθησαν οι αμέτρητες έως σήμερα επιτυχίες στην καριέρα του, αλλά και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα!

Δισκογραφία

  • Γιάννης Πλούταρχος – CD Single (1998)
  • Μόνο εσύ (1998)
  • Υπήρχαν όρκοι (2000)
  • Μικρές φωτογραφίες (2001)
  • Δεν είναι ο έρωτας…παιδί της λογικής (2002) – 2 εκδόσεις
  • Πάει λίγος καιρός (2003) – 2 εκδόσεις
  • Όλα σε σένα τα βρήκα (2005)
  • Κρυμμένα μυστικά (2006) – 2 εκδόσεις
  • Στιγμές (2007) [Best of + 6 νέα τραγούδια] – 2 εκδόσεις
  • Ο,τι γεννιέται στην ψυχή (2008)
  • 10 χρόνια μαζί – TV ZΑΠΙΝΓΚ (2009)
  • Το φωνάζω- Digital Single (2009)
  • Οι μεγαλύτερες επιτυχίες – ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (2009)
  • Θησαυρός- Digital Single (2009)
  • Προσωπικά δεδομένα (2010) – 2 εκδόσεις
  • Δύο φωνές μία ψυχή(2011) – 2 εκδόσεις
  • 24 ώρες- Digital Single (2011)
  • Σε θέλω- Digital Single (2011)
  • Δεν τηλεφώνησες- Digital Single (2011)
  • Η δύναμη του έρωτα (2011)
  • Κάτω απ’ τον ίδιο ήλιο (2013)
  • Ο άνθρωπος σου (2014)
  • Θέμα Χρόνου (2016)
  • Πέρα απ΄ τα μάτια μου (2017)

Love story 

Στο παραμύθι του δεν θα μπορούσε να λείπει η πριγκίπισσά του, η γυναίκα της ζωής του, η δικιά του Μαρία. Γνωρίστηκαν, όταν ο Γιάννης υπηρετούσε την θητεία του και ήταν κομμωτής. Μια ματιά ήταν αρκετή! Ερωτεύτηκαν παράφορα, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και δημιούργησαν μια μεγάλη ναι ευλογημένη οικογένεια με πέντε αγγελούδια.. Κρατάει χρόνια αυτή η Κολόνια για τον Γιάννη και την Μαρία και τους ευχόμαστε να κρατήσει παντοτινά!

Αυτός είναι ο «ένας θεός», που όλοι «Σάββατο κλάψαμε» με τα τραγούδια του και «πατήσαμε τους όρκους μας.» Αλλά ο Γιάννης μας δίδαξε και κάτι ακόμα: «αν η καρδιά μας κάνει υπομονή όλα περνάνε!».

 

Σύνταξη: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγή πληροφοριών: Wikepedia

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη.. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

κέντρο πολιτισμού ίδρυμα σταύρος νιάρχος

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ένα «στολίδι» στην Αθήνα.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι ένα χώρος με υπερσύγχρονες υποδομές που βρίσκεται στον …