Κυριακή , Μάρτιος 24 2019
Αρχική / Κοινωνικά / Η ζωή είναι ωραία…κανείς όμως δεν είπε πως είναι εύκολη!
η ζωή είναι ωραία έχει δυσκολίες

Η ζωή είναι ωραία…κανείς όμως δεν είπε πως είναι εύκολη!

PenΝαι, η ζωή είναι ωραία, είναι όμως και δύσκολη. Και οι δυσκολίες είναι που την κάνουν ακόμα πιο ωραία. Κι αυτό είναι ακριβώς που δεν καταλαβαίνουμε.

Συνηθίζουμε στην καθημερινότητα μας και ιδιαίτερα μεγαλώνοντας να σιχτιρίζουμε την ώρα και την στιγμή που γεννηθήκαμε. Να λέμε πόσο άσχημη είναι η ζωή μας και να παραπονιόμαστε γιατί πάνε όλα στραβά σε εμάς. Κι έχουμε την εντύπωση πως κάποιος μας έχει μουτζώσει και όλα τα κακά συμβαίνουν μόνο σε εμάς.

Η ζωή έχει δυσκολίες.

Η ζωή είναι μία ανηφόρα, ένας Γολγοθάς που τραβάει ο καθένας μας ξεχωριστά. Μερικά προβλήματα μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρά, αλλά έχουμε την τάση να τα γιγαντώνουμε και να μας καταβάλουν.

Μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στην ζωή του είναι:

Προβλήματα ρουτίνας.

Είναι το άγχος, το στρες, η αγωνία, η καθημερινή πάλη για την επιβίωση, η γραφειοκρατία. Όλα αυτά για τα οποία τρέχεις καθημερινά και χάνεις τις μέρες σου, με το να ασχολείσαι μόνο με αυτά, με αποτέλεσμα να γίνεται μία ρουτίνα που σου τρυπάει το μυαλό.

Οικονομικά προβλήματα.

Είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του κόσμου σε παγκόσμια κλίμακα.

Προβλήματα υγείας.

Άλλα απλά, που δεν απειλούν άμεσα την ανθρώπινη ζωή ή την σωματική ακεραιότητα, άλλα σοβαρά που μπορεί να σου κοστίσουν την ζωή.

Εργασιακά προβλήματα.

Είτε ψάχνοντας για δουλειά, είτε είσαι σε  ένα άσχημο εργασιακό περιβάλλον, είτε οι απολαβές είναι χαμηλές.

Προσωπικά-οικογενειακά προβλήματα.

Εντάσεις, τσακωμοί, προβλήματα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, διαζύγια.

Ερωτικά προβλήματα.

Πολλοί τα θεωρούν προβλήματα χαμηλής σημασίας. Όμως δεν είναι. Τα ερωτικά προβλήματα, οι ερωτικές απογοητεύσεις, οι χωρισμοί, οι άσχημες συμπεριφορές μέσα σε μια σχέση, έχουν προκαλέσει μεγάλα ψυχικά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους. Σε σημεία κιόλας που έχουν δώσει και τέλος στην ζωή τους.

Απώλεια αγαπημένων προσώπων.

Είναι το πιο οδυνηρό και ταυτόχρονα πιο αναπόφευκτο συναίσθημα που θα νιώσουμε σαν άνθρωποι. Από την στιγμή που γεννιόμαστε είναι ήδη προδιαγεγραμμενο να βιώσουμε αυτό το συναίσθημα. 

Η ζωή είναι όμως ωραία.

Ναι, παρόλα τα προβλήμα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στην ζωή μας, η ζωή είναι ωραία. Και οι δυσκολίες αυτές είναι που θα σε κάνουν να το καταλάβεις. Θα σε σκληρύνουν, θα σε κάνουν να πατήσεις γερά στην γη, κάθε φορά που θα αντιμετωπίζεις κάτι με σθένος. Θα μάθεις να χαίρεσαι την κάθε ήρεμη στιγμή. Γιατί μετά από μια καταιγίδα, χαιρόμαστε πολύ όταν βλέπουμε να ξεπροβάλλει ο ήλιος. Αν υπήρχε μόνιμα λιακάδα δεν θα είχες λόγο να χαρείς θα ήταν όλα μια άσχημη ρουτίνα.

Γιατί τα προβλήματα και οι δυσκολίες μπορεί να αποτελουνται από δυσάρεστες καταστάσεις, όμως είναι οι καταστάσεις αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς και μας δίνουν μαθήματα για να προχωρήσουμε. Μας διώχνει την ψευδαίσθηση της αθανασίας, που συνήθως έχουμε και φροντίζουμε να ρουφήξουμε κάθε “λιακάδα” της ζωής.

 

Σύνταξη: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Γιάννης Παπαδόπουλος
Είμαι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων. Γενικά είμαι ανήσυχο πνεύμα. Μου αρέσει να ενημερώνομαι και να παρατηρώ τους ανθρώπους, τις συμπεριφορές, τα γεγονότα την εξέλιξη μιας κοινωνίας. Να προβληματίζομαι με αυτά και να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, γραπτώς, σε μία κόλλα χαρτί. Πλέον, τις μοιράζομαι στο Nancy's Blog, στο site που χωράει και σέβεται κάθε άποψη.

Δείτε Επίσης

Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελληνική ομάδα Special Olympics – Τρία Πατρινόπουλα ανάμεσά τους

Εξαιρετική επιτυχία για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου Special Olympics καθώς νίκησε στον τελικό του …