Δευτέρα , Μάι 10 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Το βράδυ της Ανάστασης ύψωσε το βλέμμα σου στον ουρανό
anastash

Το βράδυ της Ανάστασης ύψωσε το βλέμμα σου στον ουρανό

PenΗ θεία Ανάσταση μας δίδαξε πολλά για την ζωή, αλλά και για τον θάνατο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο για τον άνθρωπο, όταν ακόμα και ο ίδιος ο Ιησούς προδόθηκε, πόνεσε, υπέμεινε τα βασανιστήρια και Αναστήθηκε.

Φέτος όμως, την ώρα της Αναστάσεως ρίξε μια βαθιά ματιά στον ουρανό, γιατί εκεί υπάρχουν όλοι όσοι «έφυγαν». Να θυμάσαι, ότι όσοι έχουν φύγει εκεί ψηλά, το μόνο που θέλουν από εμάς αυτές τις μέρες είναι οι καλές πράξεις μας και όχι η νηστεία…

Η πιο μεγάλη Ανάσταση για τις ψυχές που έφυγαν είναι:

Να βοηθήσεις αυτούς που σε χρειάζονται.

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα. Τους λείπει το φαγητό και έρχονται μέρες Άγιες, όπως το Πάσχα που το γιορτινό τους τραπέζι θα είναι άδειο. Χάρισε σε αυτούς τους ανθρώπους τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζονται για να χαμογελάσουν με την οικογένειά τους. Με Αυτόν τον τρόπο θα ελαφρύνεις τις ψυχές στον ουρανό.

Αν σου περισσεύουν κάποια χρήματα πήγαινε σε ένα γηροκομείο και δώσε μερικά τρόφιμα, ή λίγα γλυκά στους ηλικιωμένους. Αν δεν σου περισσεύουν πήγαινε απλά και κάνε τους λίγη παρέα, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν οικογένεια.

Να δώσεις έμπρακτη αγάπη στα παιδιά που το έχουν ανάγκη…

Πολλά παιδάκια δεν έχουν ρούχα, αλλά ούτε και παιχνίδια. Μπορείς να τους κάνεις δώρο ένα παιχνίδι που το δικό σου παιδί δεν το θέλει πια και είναι σε καλή κατάσταση. Δεν φαντάζεσαι πόση χαρά θα δώσεις σε αυτά τα παιδάκια και θα γαληνέψει η ψυχή των δικών σου ανθρώπων εκεί ψηλά.

Το βράδυ της Ανάστασης ύψωσε το βλέμμα σου στον ουρανό!

Κοίταξε όλους όσους είναι εκεί ψηλά και περιμένουν την δική τους Ανάσταση. Εκείνο το βράδυ σε περιμένουν να τους ευχηθείς, περιμένουν να φωτιστεί η ψυχή σου και μαζί και η δική τους. Δεν έχουν φύγει άλλωστε, μόνο το σώμα τους λείπει από κοντά μας, η καρδιά τους και η ψυχή τους είναι εδώ. Είναι οι δικοί μας φύλακες άγγελοι που έφυγαν για ένα ταξίδι… Ένα ταξίδι μέχρι την μεγάλη Ανάσταση!

Καλή Ανάσταση σε όλες τις ψυχές και τις επίγειες και τις ουράνιες… 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

#PRESS_photostories 2020: Βραβεία και διπλή έκθεση

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης ανακοινώνει τα βραβεία της τέταρτης Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ …

Η περιζήτητη μαθήτρια και πρωταθλήτρια Εύα Κουρλέση

Η 17χρονη πατρινή μαθήτρια Εύα Κουρλέση, από το λύκειο Δεμενίκων στην Πάτρα έγινε αποδεκτή σε …

Πατρικό σπίτι! Η επίσκεψη, οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα!

Πατρικό σπίτι! Η επίσκεψη, οι σκέψεις, οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα!

Όσο κοντά ή μακριά και αν πάμε από το πατρικό μας σπίτι, ένα κομμάτι μας θα …

H Όπερα του Σίδνεϊ θα φωταγωγηθεί με τα ελληνικά χρώματα για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από το 1821

Είμαστε υπερήφανοι που συνεορτάζουμε με τον Ελληνισμό αυτή τη ιστορική επέτειο, λέει η πρωθυπουργός της …