Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
anastash

Το βράδυ της Ανάστασης ύψωσε το βλέμμα σου στον ουρανό

PenΗ θεία Ανάσταση μας δίδαξε πολλά για την ζωή, αλλά και για τον θάνατο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο για τον άνθρωπο, όταν ακόμα και ο ίδιος ο Ιησούς προδόθηκε, πόνεσε, υπέμεινε τα βασανιστήρια και Αναστήθηκε.

Φέτος όμως, την ώρα της Αναστάσεως ρίξε μια βαθιά ματιά στον ουρανό, γιατί εκεί υπάρχουν όλοι όσοι «έφυγαν». Να θυμάσαι, ότι όσοι έχουν φύγει εκεί ψηλά, το μόνο που θέλουν από εμάς αυτές τις μέρες είναι οι καλές πράξεις μας και όχι η νηστεία…

Η πιο μεγάλη Ανάσταση για τις ψυχές που έφυγαν είναι:

Να βοηθήσεις αυτούς που σε χρειάζονται.

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα. Τους λείπει το φαγητό και έρχονται μέρες Άγιες, όπως το Πάσχα που το γιορτινό τους τραπέζι θα είναι άδειο. Χάρισε σε αυτούς τους ανθρώπους τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζονται για να χαμογελάσουν με την οικογένειά τους. Με Αυτόν τον τρόπο θα ελαφρύνεις τις ψυχές στον ουρανό.

Αν σου περισσεύουν κάποια χρήματα πήγαινε σε ένα γηροκομείο και δώσε μερικά τρόφιμα, ή λίγα γλυκά στους ηλικιωμένους. Αν δεν σου περισσεύουν πήγαινε απλά και κάνε τους λίγη παρέα, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν οικογένεια.

Να δώσεις έμπρακτη αγάπη στα παιδιά που το έχουν ανάγκη…

Πολλά παιδάκια δεν έχουν ρούχα, αλλά ούτε και παιχνίδια. Μπορείς να τους κάνεις δώρο ένα παιχνίδι που το δικό σου παιδί δεν το θέλει πια και είναι σε καλή κατάσταση. Δεν φαντάζεσαι πόση χαρά θα δώσεις σε αυτά τα παιδάκια και θα γαληνέψει η ψυχή των δικών σου ανθρώπων εκεί ψηλά.

Το βράδυ της Ανάστασης ύψωσε το βλέμμα σου στον ουρανό!

Κοίταξε όλους όσους είναι εκεί ψηλά και περιμένουν την δική τους Ανάσταση. Εκείνο το βράδυ σε περιμένουν να τους ευχηθείς, περιμένουν να φωτιστεί η ψυχή σου και μαζί και η δική τους. Δεν έχουν φύγει άλλωστε, μόνο το σώμα τους λείπει από κοντά μας, η καρδιά τους και η ψυχή τους είναι εδώ. Είναι οι δικοί μας φύλακες άγγελοι που έφυγαν για ένα ταξίδι… Ένα ταξίδι μέχρι την μεγάλη Ανάσταση!

Καλή Ανάσταση σε όλες τις ψυχές και τις επίγειες και τις ουράνιες… 

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …