Τρίτη , 21 Μαρτίου 2023
kids

Θέλετε να θυμηθούμε τα πιο γνωστά Anime εποχής που εμείς ονομάζαμε «παιδικά»;

Pen Υπάρχει παιδί που δεν έχει δει ποτέ στην ζωή του παιδικά; Άλλωστε, κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς μας πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουν διαμορφωθεί από αυτά τα «παιδικά».

Ποια ήταν αυτά τα παιδικά όμως;

Dragon Ball.

Και κάπως έτσι ο Γκόκου μπήκε στην ζωή όλων μας ,αλλά όχι μόνος του. Άλλωστε. δεν έχει θεωρηθεί τυχαία ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες σειρές manga, αλλά και η βασικότερη επιρροή στην ιστορία των Anime.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Γκόκου θα γνωρίσει αρκετούς φίλους και με την βοήθεια τους, τον βλέπουμε να πολεμάει μια μεγάλη ποικιλία κακών. Μια σειρά από περιπέτειες ξεκινάει στην διάρκεια της παιδικής ηλικίας των χαρακτήρων έως την
ενηλικίωσή τους.

Στην συνέχεια, οι προπονήσεις τους στις πολεμικές τέχνες για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κοινωνία τους και η εξερεύνησή τους στον κόσμο. Καταλήγουν στην αναγκαιότητα της απόκτησης των επτά μαγικών μπαλών. Αυτές είναι γνωστές ως Dragon Balls (Μπάλες του Δράκου), οι οποίες αν συγκεντρωθούν, καλείται αυτόματα ένας δράκος και πραγματοποιεί ευχές (σαν ένα τζίνι με λίγα λόγια).
Ο καθένας από αυτούς τους ήρωες που σίγουρα μας έχει κάνει να ταυτιστούμε μαζί του, αναζητεί τις Dragon Balls για κάποιο δικό του σκοπό.

Sailor Moon.

Μια κοριτσίστικη σειρά θα έλεγα που τα περισσότερα αγόρια την απεχθάνονται.

Αυτή η σειρά, μας διηγείται τις περιπέτειες της Usagi Tsukino, ενός κοριτσιού του γυμνασίου, το οποίο μια μέρα συναντά μια γάτα. Μια γάτα ξεχωριστή μιλώντας και μόνο θα αλλάξει τα δεδομένα για την ζωή του κοριτσιού. Όταν θα της πει πως είναι μια πολεμίστρια και πρέπει να προστατέψει τη γη από το σκοτεινό βασίλειο.

Έτσι η Usagi αποκτά την ικανότητα να μεταμορφώνεται στην πολεμίστρια Sailor Moon, όπως και οι άλλες φίλες της Sailor Senshi πολεμίστριες που θα εμφανιστούν.

Ένα εφηβικό μυστήριο ρομάντζο θα ξεκινήσει όταν θα εμφανιστεί ένας άντρας. Αυτός είναι ο Tuxedo Mask ο οποίος πάντα σώζει την Sailor Moon, όποτε κινδυνεύει.

Βakugan.

Το Bakugan επικεντρώνεται στη ζωή των πλασμάτων που ονομάζονται Bakugan και σε αυτούς τους στρατιώτες που τους ελέγχουν.

Η ζωή του γνωστού Dan Kuso βλέπουμε να αλλάζει όταν αρπάζει ένα χαρτί από τον ουρανό που στο οποίο αυτός και ο φίλος του Shun, δημιούργησαν ένα παιχνίδι που ονομάζεται Bakugan. Με άλλους φίλους, αυτοί σχηματίζουν μια ομάδα που ονομάζεται Bakugan Battle Brawlers και έπειτα θα έρθουν τυχαία σε διάφορες μάχες απέναντι σε κακούς Bakugan για τη μοίρα της Vestroia. Μια εσωτερική διάσταση του Bakugan με λίγα λόγια…

Pokemon.

Το Pokemon είναι κυρίως γνωστό από την σειρά βιντεοπαιχνιδιών.

Το σενάριο επικεντρώνεται στον Ash Ketchum ο οποίος μετά την ηλικία των 10 αποφασίζει να ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο των Pokémon. Το όνειρό του φυσικά ήταν να γίνει εκπαιδευτής Pokémon.

Όπως όλοι ξέρουμε το Pokemon που θα τον συντροφεύει από εδώ και πέρα είναι ο Picachu με τον οποίο φαίνεται να γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Στην αρχή κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους ο Ash κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αλλά και να τον φροντίσει. Όμως, ο Pikachu δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται γι αυτό και δεν επιστρέφει στην Poké Ball του.

Στην συνέχεια, ο Ash αρχίζει να κάνει πολλούς φίλους του Pokémon, καθώς δουλεύει μέσα από τις τάξεις των πολυάριθμων πρωταθλημάτων Pokémon στον κόσμο!

Digimon.

Σε μια θερινή κατασκήνωση επτά παιδιά ο Tai, ο Μatt, η Sora, ο Izzy, η Μimi, ο Joe, και ο T.K. απολάμβαναν τις διακοπές τους… Ξαφνικά όμως, άρχιζε να χιονίζει. Όταν ξεκινούν να αναρωτιούνται πως γίνεται να χιονίζει μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, τα επτά παιδιά θα λάβουν μια μικρή περίεργη συσκευή. Η συσκευή αυτή ονομάζεται Digivice στην οποία και πέφτουν σε μια περίεργη διάσταση που ονομάζεται Digital World.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που κατοικείται κυρίως από ψηφιακά πλάσματα, τα οποία ονομάζονται Digimon. Κάθε παιδί, λοιπόν, γίνεται φίλος με ένα ψηφιακό πλάσμα και μαθαίνει ότι ο καθένας έχει την ικανότητα να βοηθήσει το Digimon του να εξελιχθεί. (Digivolve) Σε μια πιο ισχυρότερη μορφή βέβαια όπου μπορούν να καταπολεμήσουν τους εχθρούς για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, κάθε φορά που αντιμετωπίζουν κάποιο κίνδυνο.

Ένα ταξίδι φαίνεται να ξεκινάει γι αυτούς τους μικρούς μπόμπιρες που τώρα αναλαμβάνουν τον έλεγχο και την σωτηρία των Digimon.

Yu Gi Oh.

Σίγουρα όταν ακούμε αυτό το όνομα όλοι θυμόμαστε το παιχνίδι με τις κάρτες που παίζαμε μικροί. Μάλιστα ακόμα θυμάμαι όλο αυτόν τον πανικό με τις κάρτες Yu Gi Oh που κυκλοφορούσαν παντού και όλοι θέλαμε να τις μαζέψουμε για να έχουμε την καλύτερη και
δυνατότερη τράπουλα!

Όπως και ο μικρός Yugi που πάντα καταφέρνει  να γίνει ο καλύτερος στις μονομαχίες πιστεύοντας στην καρδιά των καρτών, ενώ σταδιακά ανακαλύπτει το μεγάλο του παρελθόν.

Ο μικρός Yugi Mutou, ήταν ένα δειλό αγόρι που αγαπούσε όλα τα είδη των παιχνιδιών, αλλά συχνά τα φοβόταν. Μια μέρα, αποφασίζει να λύσει ένα παζλ που είναι γνωστό ως «παζλ της χιλιετίας». Προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο, στο σώμα του να φιλοξενήσει ένα μυστηριώδες πνεύμα με την προσωπικότητα ενός παίκτη.

Από εκείνη την στιγμή και μετά, όποτε ο Yugi αισθάνεται κίνδυνο ή απειλή ο άλλος εαυτός του Yugi αναλαμβάνει. Τα επικίνδυνα Shadow Games είναι πλέον τρόπος ζωής, καθώς εκεί αποκαλύπτουν την αληθινή φύση της καρδιάς ενός ανθρώπου.

Όσον αφορά τους ηττημένους αυτών των παιχνιδιών που συμμετέχουν οι διαγωνιζόμενοι, αρκετά συχνά υποβάλλονται σε μια σκοτεινή τιμωρία που ονομάζεται «Παιχνίδι Ποινής» (Batu Gēmu).

Είτε πρόκειται για κάρτες, παιχνίδια με ζάρια είτε για παιχνίδια ρόλων, ο μικρός Yugi θα αντιμετωπίσει προκλήσεις από οποιονδήποτε, οπουδήποτε…

Καθώς η σειρά εξελίσσεται, ο Yugi και οι φίλοι του μαθαίνουν ότι αυτό το άτομο μέσα στο γρίφο του είναι στην πραγματικότητα το πνεύμα ενός άγνωστου Φαραώ από την αρχαία αιγυπτιακή εποχή, ο οποίος είχε χάσει τις αναμνήσεις του.

Τέλος, ο Yugi και οι σύντροφοί του θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον Φαραώ να ξαναβρεί τις αναμνήσεις του, βιώνοντας πολλές δοκιμασίες στοιχηματίζοντας τις ζωές τους.

Οne Piece.

https://www.youtube.com/watch?v=dC7jS-adxPQ&t=4s

Κλείνουμε ίσως με την πιο περιζήτητη σειρά σε όλο τον κόσμο που φημίζεται κυρίως για την έντονη δράση, τις εντυπωσιακές μάχες, το χιούμορ αλλά και το δράμα.

Η σειρά λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό κόσμο, τον κόσμο των πειρατών! Αυτός ο κόσμος χρειάζεται έναν διάδοχο η αλλιώς «Βασιλιά των Πειρατών».

Αυτή η παρούσα χρονική περίοδο διανύει μια «μεγάλη εποχή για τους πειρατές». Αυτό συμβαίνει γιατί ο «Βασιλιάς των Πειρατών», Gol D. Roger, συνελήφθη και εκτελέστηκε 22 χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας. Όμως πίσω του άφησε τον αμύθητο θησαυρό του, ονόματι One Piece (ο λόγος ύπαρξης του ονόματος της ιστορίας) στο Raftel. Το Raftel ήταν το τελευταίο νησί ενός θαλάσσιου δρόμου που ονομάζεται «Μεγάλη γραμμή» και αποτελεί την πιο επικίνδυνη θάλασσα στον κόσμο.

Βασικός πρωταγωνιστής του One Piece είναι ο δεκαεφτάχρονος Monkey D. Luffy, ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του (Straw Hat Pirates), αναζητά το θησαυρό αυτό μέσα από πολλές περιπέτειες. Εδώ να πούμε ότι ο Luffy έχει φάει ένα «φρούτο του Διαβόλου» που του δίνει την δυνατότητα να μετατρέπεται σε άνθρωπο λάστιχο. Τα φρούτα του Διαβόλου είναι μια σειρά σπάνιων καρπών που δίνουν στους χαρακτήρες μοναδικές ιδιότητες.

O αριθμός των ατόμων που αποτελούν το πλήρωμα του Monkey D. Luffy και η φήμη τους αυξάνεται σταδιακά στην διάρκεια αυτού του μεγάλου ταξιδιού. Καθώς, προχωρούν το ταξίδι τους έρχονται αντιμέτωποι με άλλους φιλόδοξους πειρατές αλλά και με τον ισχυρότερο εχθρό όλων των πειρατών,το Ναυτικό.

Το Ναυτικό αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη επιβολής της τάξης στον κόσμο του One Piece.

Ο κόσμος αυτός, αν και χωρίζεται σε διάφορα ανεξάρτητα κράτη, βρίσκεται υπό τον έλεγχο της «Παγκόσμιας Κυβέρνησης». Όνειρο του Luffy και κάτι που θέλουμε σίγουρα και είναι να γίνει επιτέλους ο Βασιλιάς των Πειρατών και να βρει τον χαμένο θησαυρό (One Piece)!

Αυτά ήταν, λοιπόν, τα πιο δημοφιλή Anime που προβλήθηκαν στην Ελληνική Τηλεόραση και μας κρατούσαν συντροφιά τα πρωινά! Βέβαια αυτό δεν πάει να πει ότι ήταν και τα μοναδικά που έχουμε δει ή θυμόμαστε…

Δες εδώ όσα έχουν προβληθεί στην Ελλάδα από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, αναλυτικά!

 

Σύνταξη: Μαριάννα Οικονόμου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: www.wallpapervortex.com

Like us on Facebook & Follow us on Instagram

Περί Μαριάννα Οικονόμου

Οι ονειροπόλοι ποτέ δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Η παιδικότητα είναι τόσο σπάνια που δεν προδίδεται, αλλά ούτε σε εγκαταλείπει. Μεταδίδεται με γρήγορους ρυθμούς για να θυμίζει σε όλους την μικρή αθωότητα που κρύβουν μέσα τους. Αν είχα μια ευχή σε όλη την διάρκεια της ζωής μου, θα επέλεγα όλοι να ξαναγινόντουσαν μια μέρα παιδιά.

Δείτε Επίσης

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …