Κυριακή , 5 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Κοινωνικά / Την υπομονή, αν την πετύχεις, είναι σαν να κάνεις σερφ στην ράχη των κυμάτων!

Την υπομονή, αν την πετύχεις, είναι σαν να κάνεις σερφ στην ράχη των κυμάτων!

Pen Αλλάζει ο καιρός, σαν χορευτής αλλάζει φορεσιές και σεργιανίζει σε τόπους και χρόνους. Από μελτέμια και μπουνάτσες γίνεται ανεμοστρόβιλος μέσα σε κακοκαιρίες. Ωστόσο, η αλλαγή αυτή δεν προμηνύει πάντα κάτι το ανεπιθύμητο- ακόμα και αν στην αρχή μοιάζει να είναι.

Πολλές φορές, τα μέσα που διαθέτουν οι άνθρωποι μπορεί να παρέχουν λύσεις εύκολα και γρήγορα σε προβλήματα που ειδάλλως μοιάζουν να είναι άλυτα, μα με το πάτημα ενός κουμπιού  αυτή η στασιμότητα μπορεί να αποτελέσει παρελθόν. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν και καταστάσεις που δεν μπορείς να επέμβεις γιατί δεν πρέπει.

Η τεχνολογία δεν μπορεί πάντα να επέμβει και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της υπομονής, της επιμονής και της προσωπικής καταβολής. Έρχονται στιγμές που πρέπει να μείνεις σιωπηλός, βουτηγμένος στην παρατήρηση και να περιμένεις.

Πρέπει να περιμένεις να αλλάξει ο καιρός…

Την υπομονή, αν την πετύχεις, είναι σαν να κάνεις σερφ στην ράχη των κυμάτων. Είναι το επίτευγμα του πως ένα κομμάτι σανίδας μπορεί να σε φέρει στην επιφάνεια ολόκληρο, ακόμα και αν το ύψος του κύματος έρχεται πεισματικά να σε κουκουλώσει. Ακόμα και αν έρχεται για να σβήσει τον ορίζοντα που κρέμασες στα δυο σου μάτια- αλλά εσύ πέτυχες να τον βάλεις ακόμα πιο ψηλά.

Κι ο άνεμος, σαν τη πιο προηγμένη μηχανή, σου δίνει τα κυβικά που ποτέ δε θα μπορούσες να αποκτήσεις, γιατί τα πανιά αρκούν. Αρκούν οι ροπές- ο ασκός του Αιόλου που κατά βούληση και όχι από περιέργεια θα ανοιχτεί και θα σε κινήσει κάποια μίλια παρακάτω.

Ένα ταξίδι που θα επιμηκυνθεί για να σε πάει πιο κοντά στους φάρους, πιο μακριά από την ομίχλη, πιο κοντά σε όσα τείνουν να σε μάθουν πως από τα βήματα περνάμε στα άλματα.  Τόσα και άλλα τόσα μέσα από προκλήσεις που άλλο δεν ζητούν από απαντήσεις.

Πόσα είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις;

Πόσα βρίσκεις σε αυτά που συναντάς και πόσα αφήνεις με το πέρασμα τους;

Και αν χάσεις πιο πολλά από όσα αντέχεις και ο χορός γίνει λίγο πιο μοναχικός, και οι φορεσιές χρειαστούν τόσα μπαλώματα που πλέον δε θυμίζουν την αρχική, τότε ξέρεις πως ο καιρός έχει αλλάξει, και μαζί με αυτόν και εσύ!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Ελευθερία Μαρίνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Ελευθερία Μαρίνου

Δείτε Επίσης

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα! [QUOTE]

Κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, γιατί όπως υπάρχει το καλό, υπάρχει και …

Ελλάδα μου, πάλι σε καίνε οι άθλιοι. Ποιοι φθονούν την ομορφιά σου;

Ελλάδα μου, ακόμα ένα καλοκαίρι που σε καίνε οι άθλιοι. Κλαις για τα παιδιά σου …

Θρήνος: Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος: Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό τραγούδι – Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 …

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Ενδοοικογενειακή βία: Δε θα σου πω φύγε, θα σου πω σκέψου!

Η ενδοοικογενειακή βία, είναι ένα έντονο φαινόμενο της κοινωνίας μας, που δυστυχώς, δεν είναι λίγες …