Πανεύκολη σπιτική Σανγκρία (Sangria!)
Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί της προτίμησης μας!
2 ξυλάκια κανέλας
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
3 γαρύφαλλα
1/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 μήλο
1 πορτοκάλι
1 ποτήρι κρύο νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρασί σε μια γυάλινη κανάτα και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη σε αυτό. Το ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι στο κρασί. Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τέλος τα κομμένα φρούτα. Ανακατεύουμε καλά και η σανγκρία, είναι έτοιμη!
Tip!
Μπορούμε αντί για πορτοκάλι και μήλο, να χρησιμοποιήσουμε καλοκαιρινά φρούτα. Ιδανικά είναι τα νεκταρίνια,τα ροδάκινα και τα αχλάδια. Να προσέξουμε μόνο να μην είναι άγουρα, γιατί θα μας πικρίσει τη σανγκρία.
Extra tip
Μην την ετοιμάσετε πολλές ώρες πριν τη σερβίρετε, αλλά όχι και την τελευταία στιγμή. Δυο ώρες πριν το σερβίρισμα, είναι το ιδανικό διάστημα για να πάρει όλα τα αρώματα και όλες τις γεύσεις!
Στην υγειά σας!
Συνταγή & Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου