Τρίτη , 18 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / Γονείς & Παιδιά / Τι όνομα να δώσεις στο παιδί σου και πώς θα αποφύγεις τις συγκρούσεις με τα σόγια

Τι όνομα να δώσεις στο παιδί σου και πώς θα αποφύγεις τις συγκρούσεις με τα σόγια

PenΤο όνομα που θα δώσουν οι γονείς στο παιδί τους δεν είναι απλή υπόθεση… Πίσω του κρύβονται γκρίνιες, άγχη και φυσικά δύο σόγια που περιμένουν από το ζευγάρι να βγάλει το δικό τους όνομα. Ωστόσο, τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει σήμερα ένα ζευγάρι ως προς το όνομα που θα δώσει στο παιδί του, διαφέρουν άρδην από τα παλαιότερα χρόνια.

Καλό είναι το ζευγάρι να τα ξεκαθαρίζει από την αρχή…

Οι καλοί λογαριασμοί, που λένε, κάνουν τους καλούς φίλους και όταν επρόκειτο για οικογένειες είναι ακόμα πιο σοβαρά τα πράγματα. Όταν ένα ζευγάρι αποφασίσει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, θα πρέπει να εύχεται να είναι γερό το μωρό τους και μετά να διαλέξουν το όνομα όσο πιο δίκαια γίνεται. Είναι σημαντικό να μετράει η γνώμη και των δύο.

Η παράδοση θέλει το πρώτο παιδί να παίρνει το όνομα του παππού, ή της γιαγιάς του από την πλευρά του μπαμπά, ιδίως αν είναι αγόρι. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται όχι μόνο το όνομα, αλλά και το επίθετο μιας οικογένειας.

Στην σημερινή εποχή έχουν αλλάξει τα δεδομένα αυτά και δυστυχώς έχουν εξαλειφθεί. Πλέον, οι γονείς δίνουν ένα τυχαίο όνομα στο παιδί τους που δεν συσχετίζεται με τα ονόματα των οικογενειών τους. Είναι άραγε αυτό το σωστό;

Να γιατί πρέπει να δώσεις το όνομα κάποιου παππού ή γιαγιάς:

Η γιαγιά και ο παππούς θα χαρούν πολύ όταν ακούσουν το όνομά τους στην εκκλησία. Μην ξεχνάς αλώστε, πόσα κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν για το παιδί σου. Έτσι κι αλλιώς, το εγγόνι τους είναι δύο φορές παιδί τους! Σκέψου όταν θα ακούς το όνομα του παιδιού σου, το μυαλό σου θα πηγαίνει στον συγκεκριμένο παππού ή στην γιαγιά που ίσως να είναι οι δικοί σου γονείς. Αυτοί οι παππούδες δίνουν και τη ζωή τους για το παιδί σου και θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις για να τους ευχαριστήσεις.

Αν έχεις «τάξει» το παιδί σου, τότε αλλάζει το πράγμα…

Πολλά ζευγάρια έχουν προβλήματα κατά την διάρκεια των προσπαθειών απόκτησης ενός παιδιού και η μόνη τους ελπίδα είναι η θρησκεία. Για τον λόγο αυτόν, όταν έρχεται με το καλό στον κόσμο το μωρό τους, δίνουν το όνομα του προστάτη-Αγίου στον οποίον το «έταξαν» και τους βοήθησε να το αποκτήσουν.

Αν θες να αποφύγεις τις εντάσεις, δώσε ένα όνομα ουδέτερο!

Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, αλλά για να μην συμβούν και στην δική σου την ημέρα της βάπτισης του παιδιού σου, πρόσεξε καλά τι απόφαση θα πάρεις με το έτερον ήμισυ! Αν βλέπεις από την αρχή ότι οι δύο οικογένειες τσακώνονται για το όνομα, καλύτερα να μην βάλεις κανενός, απλά δώσε στο παιδί σας ένα όνομα που σας αρέσει, που δεν σχετίζεται με κανένα συγγενικό πρόσωπο. Έτσι, όλοι θα ηρεμήσουν, αλλά μην νομίζεις ότι θα μείνουν και ευχαριστημένοι… 

Σας εύχομαι να είναι γερό και καλότυχο το μωρό σας, με οποιοδήποτε όνομα και να του δώσετε!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Χριστούγεννα, εποχή ξεγνοισιάς.

Πώς να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας τα Χριστούγεννα

Οι μέρες περνούν και τα Χριστούγεννα φτάνουν… Η εποχή της απόλυτης χαράς και της ξεγνοιασιάς …

άγιες μέρες

Χριστούγεννα: Μια γιορτή με πνευματικά νοήματα και παραδόσεις.

Τα Χριστούγεννα, όπως λέει και η λέξη γιορτάζουμε την «Γέννηση του Σωτήρος Χριστού.» Ενσαρκώθηκε, δηλαδή, …

Αξίζει να υπάρχουν, θλιμμένα παιδικά ματάκια τα Χριστούγεννα;

Αξίζει να υπάρχουν θλιμμένα παιδικά ματάκια τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Έχεις αναρωτηθεί, τι μπορείς να κάνεις για να δώσεις χαμόγελα στα μικρά …

Τι να κάνουμε για να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά;

Τι να κάνουμε για να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά;

Τα τελευταία 15 χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει όσον αφορά τη ψυχολογία των παιδιών. Στατιστικές …