Κυριακή , Σεπτέμβριος 22 2019
Αρχική / Συνταγές / Κοτόπουλο με φρέσκια ντομάτα, πιπεριές και ζυμαρικά της αρεσκείας σας!
Κοτόπουλο με πιπεριές και μακαρόνια

Κοτόπουλο με φρέσκια ντομάτα, πιπεριές και ζυμαρικά της αρεσκείας σας!

Pen Αυτό το πιάτο αποτελεί ιδανική πρόταση για αυτήν την εποχή, που έχει ξεκινήσει η παραγωγή της ντομάτας. Πραγματικά, μην επιχειρήσετε να αντικαταστήσετε τη φρέσκια ντομάτα με έτοιμο τοματοπολτό ή έτοιμο χυμό ντομάτας γιατί θα απογοητευτείτε γευστικά.

Λαχταριστό κοτόπουλο με φρέσκια σάλτσα και ζυμαρικά!

Υλικά για δύο άτομα:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα (σε χοντρά κομμάτια)
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μπουκίτσες τα δυο φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Κόβουμε τις δυο πιπεριές σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά του.

Τρίβουμε ή κόβουμε σε κυβάκια ή περνάμε από το multi το ξερό κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο λάδι. Αφήνουμε λίγο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και ρίχνουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου. Γυρίζουμε τις μπουκίτσες, ώστε να πάρουν παντού χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ρίγανη και τον μαϊντανό με τον άνηθο. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει ανακατεύοντας πού και πού. Ωστόσο, τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε κι αυτές. Όταν γίνει το κοτόπουλο (έχει λευκό χρώμα και το εσωτερικό κάθε μπουκίτσας) και το φαγητό μας δεν έχει πολλά υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα.

  • Συνοδεύουμε με ζυμαρικό (ιδανικά πένες ή τριβελάκι), το οποίο προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε!

 

Ευχαριστώ τη φίλη μου, Δέσποινα, που έχει μοιραστεί μαζί μου τη συγκεκριμένη συνταγή!

 

Καλή σας απόλαυση!

 

Συνταγή & Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Nancy Avramopoulou

Nancy Avramopoulou
Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Αλμυρά και γλυκά μάφινς για παιδικά σνακ!

Αλμυρά και γλυκά μάφινς για παιδικά σνακ!

Ετοιμάστε νόστιμα, θρεπτικά και γευστικά μάφινς για σνακ στο σχολείο αλλά και για όλες τις …