Λαχταριστό κοτόπουλο με φρέσκια σάλτσα και ζυμαρικά!
Υλικά για δύο άτομα:
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- 3 ώριμες ντομάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα (σε χοντρά κομμάτια)
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- μισό ματσάκι άνηθο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μπουκίτσες τα δυο φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Κόβουμε τις δυο πιπεριές σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά του.
Τρίβουμε ή κόβουμε σε κυβάκια ή περνάμε από το multi το ξερό κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο λάδι. Αφήνουμε λίγο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και ρίχνουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου. Γυρίζουμε τις μπουκίτσες, ώστε να πάρουν παντού χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ρίγανη και τον μαϊντανό με τον άνηθο. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει ανακατεύοντας πού και πού. Ωστόσο, τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε κι αυτές. Όταν γίνει το κοτόπουλο (έχει λευκό χρώμα και το εσωτερικό κάθε μπουκίτσας) και το φαγητό μας δεν έχει πολλά υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα.
- Συνοδεύουμε με ζυμαρικό (ιδανικά πένες ή τριβελάκι), το οποίο προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε!
Ευχαριστώ τη φίλη μου, Δέσποινα, που έχει μοιραστεί μαζί μου τη συγκεκριμένη συνταγή!
Καλή σας απόλαυση!
Συνταγή & Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου
Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου