Κυριακή , 15 Δεκεμβρίου 2019
Αρχική / Συνταγές / Συκώτι, νόστιμο και ζουμερό όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει!
Συκώτι, νόστιμο και ζουμερό όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει!

Συκώτι, νόστιμο και ζουμερό όπως δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει!

PenΘέλεις να φας  ένα νόστιμο και ζουμερό συκώτι που θα μείνει κατά το μαγείρεμά του μαλακό; Το συκώτι πέραν από πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και σιδήρου είναι εξαιρετικά νόστιμο, αρκεί να μαγειρευτεί σωστά και με τα κατάλληλα υλικά. Σας έχω τη συνταγή  που  δεν είναι μόνο πολύ απλή και εύκολη, αλλά είναι ιδιαίτερη και απολαυστική στη γεύση. Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε!

ΥΛΙΚΑ:

1  κιλό  συκώτι  (μοσχαρίσιο ή αρνίσιο)

χυμός  από 3 με  4  λεμόνια (ανάλογα  πόσο  ξινό  το  θέλουμε)

1  μικρό  ποτήρι  κόκκινο  κρασί (όχι  γλυκό)

1  πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

1  κουταλιά νοστιμιά σε  σκόνη

ρίγανη (όσο  θέλουμε)

1  κουταλιά  μουστάρδα

ελαιόλαδο

1  ποτήρι  νερό

Εκτέλεση:

ΒΗΜΑ  1: Πριν  τη  διαδικασία του  μαγειρέματος,  το  συκώτι θα το κόψετε σε μικρά κομμάτια και  καλό είναι να έχει μείνει στο ξύδι  κανένα  μισάωρο. Μετά  το ξεβγάζουμε  με νερό και το στραγγίζουμε.

ΒΗΜΑ 2: Έπειτα, βάζουμε το συκώτι στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και  το  ψήνουμε  περίπου 15 με 20 λεπτά να πάρει χρώμα ή να ροδίσει.

ΒΗΜΑ 3: Στη  συνέχεια σε ένα  μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κρασί, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι,  το πιπέρι και  το νερό  και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

ΒΗΜΑ 4: Ρίχνουμε  το  μείγμα  που  φτιάξαμε  μέσα  στην  κατσαρόλα  με το  συκώτι και το αφήνουμε να βράσει καλά με αυτό γύρω  στα 30 με 40 λεπτά.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Tip:

Η  σάλτσα που θα σχηματιστεί δεν πρέπει  να έχει πολύ νερό, αλλά να έχει «δέσει» αρκετά.  Στην περίπτωση που μας έχει ξεφύγει  παραπάνω  νερό μπορούμε να  προσθέσουμε  λίγο αλεύρι  για  να  δέσει.

ΒΗΜΑ 5:  Σερβίρουμε σε μεγάλη  πιατέλα  το συκώτι  μαζί με  την σάλτσα και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Extra Tip: 

Το συγκεκριμένο πιάτο  μπορεί  να  συνοδευτεί  με  πατάτες  ψητές,  τηγανιτές  αλλά  και  με  ρύζι.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Αναστασία Πάνου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Αναστασία Πάνου

Αναστασία Πάνου
Είμαι εκπαιδευτικός - φιλόλογος με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Ταυτόχρονα διδάσκω και την αγγλική γλώσσα καθώς έχω επάρκεια και διδακτική πιστοποίηση. Η δίψα μου για μεταβίβαση γνώσεων, ιδεών και εμπειριών με οδήγησε - παράλληλα με το διδακτικό λειτούργημά μου- στην συγγραφή άρθρων με τα οποία εκφράζω τις σκέψεις μου, τις αγωνίες μου και μου δίνεται η ευκαιρία να μεταδώσω τις εμπειρίες μου, τα βιώματα, και τις γνώσεις μου σε όλους. Μέσα από το Nancy's Blog θα γνωριστούμε καλύτερα και θα ενωθούμε στο ταξίδι της ανταλλαγής των εμπειριών, των ιδεών, των σκέψεων και των απόψεων. Καλό μας ταξίδι!!

Δείτε Επίσης

Coleslow vegan σαλάτα για όλα τα γούστα- Νόστιμη και θρεπτική

Coleslow vegan σαλάτα για όλα τα γούστα- Νόστιμη και θρεπτική

Η σαλάτα αυτή, είναι ιδανική επιλογή για τον χειμώνα, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως μια …