Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021
Αρχική / Εκπαίδευση / Book Corner / Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία: Ένα παραμύθι για μεγάλους!
βιβλίο

Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία: Ένα παραμύθι για μεγάλους!

PenΟ ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία του Ρόμπερτ Φίσερ είναι ένα παραμύθι για μεγάλους. Ένα αλληγορικό παραμύθι για το πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από την «πανοπλία» μας.

Ο ιππότης ήταν κρυμμένος πίσω από την πανοπλία του συνέχεια, για να είναι έτοιμος για κάθε σταυροφορία που θα προέκυπτε. Ήταν ένας ευγενικός και στοργικός ιππότης που του άρεσε να ρίχνεται στη μάχη, για να σώζει τον κόσμο. Έφθασε σε σημείο να απομακρυνθεί από την γυναίκα του και τον γιο του. Ο γιος του τον έβλεπε μόνο από μια ζωγραφιά και είχε ξεχάσει πως ήταν ο πατέρας του. Μια μέρα ήθελε να βγάλει την πανοπλία του μα ήταν αδύνατο, η πανοπλία είχε γίνει ένα με το σώμα του.

Ζήτησε βοήθεια και τότε ξεκίνησε το ταξίδι του

Δάσκαλος του ήταν ο μάγος Μέρλιν και σύντροφοί του, μια σκιουρίτσα και ένα περιστέρι. Το ταξίδι ήταν μακρύ, γιατί την πανοπλία που φοράς χρόνια δεν την χάνεις μέσα σε μια μέρα. Ξεκίνησε από το μονοπάτι της Αλήθειας και στην πορεία επισκέφτηκε το κάστρο της Σιωπής, το κάστρο της Γνώσης, το κάστρο της Θέλησης και της Τόλμης, για να φθάσει στο τέλος στην κορυφή της αλήθειας.

Το ταξίδι του ιππότη είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης

Ένα επίπονο ταξίδι που περιέχει περισυλλογή και ενδοσκόπηση. Για να φθάσεις μακριά, πρέπει να πάρεις την ευθύνη των λαθών σου, να μάθεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους. Να ανοίγεσαι στο καινούργιο και να γίνεις ένα με την αγάπη. Να γίνεις ο ίδιος η αγάπη και έτσι να μπορέσεις να την χαρίσεις απλόχερα παντού. Να μάθεις να ακολουθείς το ένστικτο σου και να πιστεύεις στην Ανώτερη Δύναμη.

«Ένα βιβλίο που έχει να χαρίσει απλόχερα πολλά αληθινά μηνύματα με γλυκό και τρυφερό τρόπο, απαλλαγμένο από δογματισμούς. Διαβάζεται απνευστί και σε γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία.»

 

Σύνταξη: Γεωργία Μαυρίδου

Like us on Facebook & follow us on Instagram

 

Περί Γεωργία Μαυρίδου

Δείτε Επίσης

Αυτή είναι η πρώτη στον κόσμο εργαστηριακά κατασκευασμένη μπριζόλα rib-eye

Δύο χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια της πρώτης εργαστηριακά κατασκευασμένης μπριζόλας, η ισραηλινή Aleph Farms επιστρέφει στο προσκήνιο …

Νέα Ζηλανδία: Τουριστική καμπάνια βάζει «φρένο» στην κοινοτοπία των social media

Η Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε μια νέα τουριστική εκστρατεία, προτρέποντας τους ταξιδιώτες να σταματήσουν να μιμούνται …

Γιώργος Κιμούλης: Γιατί δεν θα συνεργάζονταν ξανά μαζί του η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη

Και οι δύο έχουν δυσάρεστες εμπειρίες από την θεατρική τους σύμπραξη με τον καταξιωμένο ηθοποιό …

«Ήθελα μόνο να με αγαπήσεις» : Η ιστορία ενός εκρηκτικού έρωτα

Αν λατρεύεις τα αισθηματικά μυθιστορήματα, σου έχω την καλύτερη πρόταση βιβλίου! Πρόκειται για το αισθηματικό …