Τρίτη , 9 Αυγούστου 2022

ΕΙΟ: Οφείλουν να παραιτηθούν

PenΟ βιασμός είναι δυστυχώς ένα “αθέατο” έγκλημα, το οποίο δύσκολα αντέχει να εξομολογηθεί η ψυχή που τεμαχίστηκε. Σπάνια λυτρώνεται. Είναι ΈΓΚΛΗΜΑ, όχι “δυσάρεστο περιστατικό”, κατά την εγκληματική λογική της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας (ΕΙΟ) που προσπάθησε να υποβαθμίσει με την πρώτη ανακοίνωσή της την αποτρόπαια πράξη του βιασμού εν γένει, με τον νέο “ορισμό” που της προσέδωσε και όχι μόνο όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου.

Για κάθε έναν εγκληματία που ενδεχομένως αναθάρρησε έπειτα από αυτή την ανακοίνωση η ΕΙΟ είναι διπλά υπόλογη. Για κάθε ένα παιδί που βρίσκεται στους θαλάσσιους κόλπους της ομοσπονδίας και αντιλήφθηκε πώς θα αντιμετωπιστεί σε μια αντίστοιχη περίπτωση είναι τριπλά υπόλογη. Για κάθε έναν γονιό που πήρε από χθες το παιδί του από το άθλημα και τον αθλητισμό ή σκέπτεται να το πράξει άμεσα τα μέλη του ΔΣ, τα οποία έγιναν σελίδα στο κεφάλαιο της κουλτούρας του βιασμού και δεν αντέδρασαν διαβάζοντας αυτή τη χυδαιότητα οφείλουν να παραιτηθούν. Σε κάθε περίπτωση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έχει χρέος να τους στριμώξει στα σχοινιά.

Μόνο ένα μέλος της ΕΙΟ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την ομοσπονδία και το λόγο του προέδρου της, Αντώνη Δημητρακόπουλου. Προς δυσάρεστη έκπληξη όλων δεν ήταν οι γυναίκες του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας αυτές που πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις. Οι γυναίκες που θα έπρεπε να σκίζουν τα ρούχα τους ενάντια στην επίσημη θέση του ΔΣ. Το έπραξε γενναία ο έφορος των Εθνικών Ομάδων της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Παπαδημητρίου λέγοντας ότι “η ανακοίνωση της ΕΙΟ αφήνει εκτεθειμένη την Μπεκατώρου σε ένα τόσο σοβαρό θέμα”.

Η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας, Νίκη Αναστασίου προχώρησε σε δύο αναρτήσεις στο Facebook. Η πρώτη ανέβηκε στο λογαριασμό της στις 12.44 το μεσημέρι της Παρασκευής. Πολλοί συνέδεσαν την παράξενη φρασεολογία που χρησιμοποίησε ως ειρωνεία απέναντι στις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου. Το γεγονός προκάλεσε σειρά αντιδράσεων κατά της Νίκης Αναστασίου που διέγραψε την ανάρτηση και ακολούθησε δεύτερη, στην οποία δήλωσε φεμινίστρια και καταδίκασε τη “θλιβερή εμπειρία” της Μπεκατώρου, χωρίς να διαχωρίσει τη θέση της από την ΕΙΟ.

Η Αγγελική Βεντούρη Σέρφα (Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων) και η Σιαγκρή Ελένη (Αν. Έφορος Ν.Δ Ελλάδος , Αναπληρωματικό Μέλος) είναι οι άλλες δύο γυναίκες του διοικητικού συμβουλίου. Ούτε αυτές δεν έχουν αντιδράσει επισήμως, όπως θα περίμενε κάποιος να πράξει -τουλάχιστον- μια γυναίκα απέναντι σε αυτή τη θέση – έκτρωμα της Ε.Ι.Ο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο.

Αντώνης Δημητρακόπουλος – Πρόεδρος
Αγγελική Βεντούρη Σέρφα – Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Ανδρονίκη Αναστασίου – Γενική Γραμματέας
Γιάννης Βασιλειάδης – Ταμίας , Υπεύθυνος Διαχείρισης Μαρίνας
Αθανάσιος Πατητάρος – Αντιπρόεδρος , Υπεύθυνος Β. Ελλάδος
Λάκης Παπαθανασίου – Μέλος, Υπεύθυνος Συντονιστής Περιφερειών
Ιωάννης Μπέης – Ειδικός Γραμματέας , Μέλος
Παντελής Παυλίδης – Έφορος Εκδηλώσεων και Χορηγιών
Γιώργος Παπαστεφάνου – Έφορος Υλικού , Έφορος Περιφέρειας Αθηνών
Δημήτρης Κακαλίκας – Έφορος Ν.Δ. Ελλάδος
Χρήστος Δημητράκος – Έφορος Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου – Έφορος Β Ελλάδος
Γιάννης Παπαδημητρίου – Έφορος των Εθνικών Ομάδων (Παραιτήθηκε διαχωρίζοντας τη θέση του)
Γιώργος Χριστόπουλος – Eφορος γραφείων εγκαταστάσεων και μέσων
Λάζαρος Τσαλίκης – Εκπρόσωπος Ε.Α.Θ. στο Δ.Σ
Ελένη Σιαγκρή – Αν. Έφορος Ν.Δ Ελλάδος , Αναπληρωματικό Μέλος
Δημήτρης Χριστοδούλου – Αν. Έφορος Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου, Αναπληρωματικό Μέλος
Αριστείδης Ρούσσης – Αν. Έφορος Περιφέρειας Αθηνών , Αναπληρωματικό Μέλος
Μιχαήλ Μπολιάκης – Αναπληρωματικό Μέλος

*Η ομοσπονδία ζήτησε την παραίτηση του Αριστείδη Αδαμόπουλου (Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Εφορος Κεντρικής Ελλάδος), έπειτα από τις εις βάρος του καταγγελίες.

Πηγή: sport24.gr

Επιμέλεια: Μαρία Καούκη

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Κωνσταντίνος Γκούτης

Με λένε Κωνσταντίνο και σπουδάζω φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λατρεύω τις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία. Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις και αναζητώ συνεχώς γνώση για νέα πράγματα.Τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού μου μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας ένα άρθρο μου.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …