Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022

Η περιζήτητη μαθήτρια και πρωταθλήτρια Εύα Κουρλέση

PenΗ 17χρονη πατρινή μαθήτρια Εύα Κουρλέση, από το λύκειο Δεμενίκων στην Πάτρα έγινε αποδεκτή σε 6 πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προς επιβεβαίωση των προσπαθειών της.

Εξαιρετικό ταλέντο στον στίβο, αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλλι στην Ολυμπιάδα, ετοιμάζεται για τη φοιτητική ζωή.

Τα έξι ιδρύματα που την δέχτηκαν, όλα στις ΗΠΑ είναι το Πανεπιστήμιο του Delaware -με αξιότιμους αποφοίτους συν τοις άλλοις, τον τωρινό πρόεδρο της Αμερικής Joe Biden-, Πανεπιστήμιο της Τάμπα, Niagara University, Dominican college, ενώ κατάφερε να φτάσει πρώτη στην λίστα αναμονής σε δυο από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως: Harvard University (Κennedy school, institute of politics and diplomacy) και New York University.

Το ενδιαφέρον της Εύας Κουρλέση για τα διπλωματικά, διεθνή ζητήματα μεγάλωσε ιδιαίτερα μετά από την εθελοντική της εργασία στον προσφυγικό καταυλισμό Μόρια, στην Μυτιλήνη αλλά και μέσα από άλλες ενέργειες. Αν και ενεργή αθλήτρια του στίβου στα προηγούμενα χρόνια, η Εύα αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω στον πρωταθλητισμό για να αφοσιωθεί στην κοπιώδη διαδικασία της εισαγωγής στα Αμερικανικά πανεπιστήμια και ταυτόχρονα στις πανελλήνιες. Μόνο παιδιά εφοπλιστών έχουν τη δυνατότητα για τέτοιου είδους επιτυχίες. Η Κουρλέση έχει άπταιστη γνώση της αγγλικής και ισπανικής γλώσσας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της συνέντευξης της με τους υπευθύνους του Harvard την ρώτησαν «Από ποιο ιδιωτικό σχολείο είσαι;» Όταν η Εύα Κουρλέση απάντησε: «Από δημόσιο σχολείο στην Πάτρα!», έμειναν άναυδοι. Η κοπιώδη προσπάθεια των καθηγητών εκτός του διδακτικού τους ωραρίου για να βοηθήσουν την Εύα να φτάσει τον στόχο της ήταν αξιέπαινη.

Καθοριστική λοιπόν ήταν και η συμβολή των καθηγητών της, καθώς το πανεπιστήμιο του Harvard έστειλε για πρώτη φορά ευχαριστήριο σε δημόσιο σχολείο για την άψογη συνεργασία τους. Ο σύλλογος καθηγητών του Γενικού Λυκείου Δεμενίκων, υπό την αιγίδα του διευθυντή Φώτη Μαυρουδή, υπήρξε αρωγός σε όλη αυτή την σημαντική προσπάθεια.

Αξίζουν λοιπόν τα εύσημα οι καθηγητές του σχολείου, που είναι παράδειγμα για όλα τα δημόσια σχολειά της χώρας, φυσικά η ίδια η μαθήτρια αλλά και οι γονείς της, ο πατέρας της, αστυνομικός, Γιώργος Κουρλέσης, και η μητέρα της, εκπαιδευτικός, Μαρία Αποστολοπούλου.

 

Πηγή: sportin.gr 

Like us on Facebook & follow us on Instagram

Περί Κωνσταντίνος Γκούτης

Με λένε Κωνσταντίνο και σπουδάζω φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λατρεύω τις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία. Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις και αναζητώ συνεχώς γνώση για νέα πράγματα.Τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού μου μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας ένα άρθρο μου.

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Στ. Κάλαχαν: Επιβίωσε 76 ημέρες στον ωκεανό- Συγκλονιστική ιστορία

Κάλαχαν: Επιβίωσε μετά από 76 ημέρες στον ωκεανό – Συγκλονιστική ιστορία

Ο Στήβεν Κάλαχαν είναι ένας σπουδαίος ναυπηγός, που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει αμέτρητα σκάφη και …

Ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιο σου

Ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιο σου

Η μόδα αλλάζει, οι προτιμήσεις μας το ίδιο, οπότε μένουν οι παρακάτω διαχρονικές ιδέες για …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …