Τετάρτη , 25 Μαΐου 2022
Αρχική / Αφιερώματα / Νικόλ Κουτροπούλου: Ανοίγοντας το δρόμο προς το Νευροδίκαιο

Νικόλ Κουτροπούλου: Ανοίγοντας το δρόμο προς το Νευροδίκαιο

Pen

Το παραδεκτό των αποδεικτικών στοιχείων βασίζεται σε νόμους. Επί τη βάση του Δικαίου αναδύονται τομείς, οι οποίοι αναλύονται με την Νευροεπιστήμη. Η σύνδεση των δύο επιστημών εισάγει το Νευροδίκαιο. Η συνύπαρξη των επιστημών γίνεται αρμονικά, συμβάλλοντας με τρόπο εμφανή στις ποινικές υποθέσεις.

Το δοκίμιο της Νικόλ Κουτροπούλου «Νευροδίκαιο», από τις εκδόσεις ΆΛΛΩΣΤΕ, αποτελεί μια έρευνα, που αφορά την σύνδεση αυτών των δύο επιστημονικών πεδίων. Ένα επιστημονικό ταξίδι με πυξίδα την Νευροεπιστήμη και το Δίκαιο, οδηγεί τον αναγνώστη στο καινούργιο κόσμο του ανερχόμενου τομέα του Νευροδικαίου. Η ανατροπή στην απονομή Δικαιοσύνης είναι γεγονός και τα δεδομένα αλλάζουν καθοριστικά.

 

 

Η περίληψη του βιβλίου που ακολουθεί, θα σας συναρπάσει, εξάπτοντας το ενδιαφέρον σας για ανάγνωση και μελέτη.

 

«Σε μια εποχή που τα εγκλήματα έχουν λάβει άλλες διαστάσεις, η ιστορία του ανθρώπινου όντος και η μελέτη της φύσης του προσπαθούν να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά των ατόμων εκείνων που διαπράττουν κακουργήματα. Το παρόν βιβλίο αποτελεί έναν οδηγό για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον αναδυόμενο τομέα δικαίου ονόματι Νευροδίκαιο. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου κανείς μπορεί να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά και τις εισαγωγικές έννοιες της Νευροεπιστήμης, προκειμένου να λάβει τις βασικές γνώσεις και να προσεγγίσει τις θεωρίες περί συμπεριφορισμού και κακότητας, ως θεμέλιο για το ζήτημα που εξετάζεται στη συνέχεια. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου επικεντρώνεται στον ρόλο της Νευροεπιστήμης στον νομικό χώρο, παρουσιάζοντας σημαντικούς κανόνες και νόμους της Ελλάδας, με παράλληλο σχολιασμό υποθέσεων και χρήση παραδειγμάτων, θέτοντας σημαντικά ερωτήματα για τον νέο τομέα δικαίου.»

Σε έναν κόσμο με ανατροπές και εξελίξεις στα νομικά και νευροεπιστημονικά δρώμενα, ο αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει το «Νευροδίκαιο», και να γνωρίσει καλύτερα και σε βάθος την σύνδεση των δύο τόσο σημαντικών επιστημών.

Διαθέσιμο για αγορά εδώ:

 

Like us on Facebook & follow us on Instagram

 

Σύνταξη: Νικόλ Κουτροπούλου

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκούτης

Περί Κωνσταντίνος Γκούτης

Με λένε Κωνσταντίνο και σπουδάζω φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λατρεύω τις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία. Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις και αναζητώ συνεχώς γνώση για νέα πράγματα.Τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού μου μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας ένα άρθρο μου.

Δείτε Επίσης

Τα γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης.

Τα Ιερά γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης [Εικόνες]

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Μεγάλη Πέμπτη είναι ιερή ημέρα και εορτάζονται τέσσερα γεγονότα. Το νίψιμο …

Μεγάλη Τετάρτη: μετανιωμένη πόρνη γυναίκα

Μεγάλη Τετάρτη: Η μετάνοια μιας αμαρτωλής γυναίκας και το ολίσθημα του Ιούδα

Τη Μεγάλη Τετάρτη ψάλλονται ανεπανάληπτοι ύμνοι για την αμαρτωλή πόρνη γυναίκα που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια …

Μοιάζει η ζωή μας με τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών

Πόσο μοιάζει η ζωή μας με τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού!

Η Μεγάλη Εβδομάδα ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από τις υπόλοιπες εβδομάδες …

10 Παρθένες και 10 τάλαντα

Οι παραβολές της Μεγάλης Τρίτης [Εικόνες & Βίντεο]

Την Μεγάλη Τρίτη γινόμαστε κοινωνοί δύο παραβολών του Κυρίου. Των δέκα Παρθένων που μας διδάσκει να …