Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022

Νικόλ Κουτροπούλου: Ανοίγοντας το δρόμο προς το Νευροδίκαιο

Pen

Το παραδεκτό των αποδεικτικών στοιχείων βασίζεται σε νόμους. Επί τη βάση του Δικαίου αναδύονται τομείς, οι οποίοι αναλύονται με την Νευροεπιστήμη. Η σύνδεση των δύο επιστημών εισάγει το Νευροδίκαιο. Η συνύπαρξη των επιστημών γίνεται αρμονικά, συμβάλλοντας με τρόπο εμφανή στις ποινικές υποθέσεις.

Το δοκίμιο της Νικόλ Κουτροπούλου «Νευροδίκαιο», από τις εκδόσεις ΆΛΛΩΣΤΕ, αποτελεί μια έρευνα, που αφορά την σύνδεση αυτών των δύο επιστημονικών πεδίων. Ένα επιστημονικό ταξίδι με πυξίδα την Νευροεπιστήμη και το Δίκαιο, οδηγεί τον αναγνώστη στο καινούργιο κόσμο του ανερχόμενου τομέα του Νευροδικαίου. Η ανατροπή στην απονομή Δικαιοσύνης είναι γεγονός και τα δεδομένα αλλάζουν καθοριστικά.

 

 

Η περίληψη του βιβλίου που ακολουθεί, θα σας συναρπάσει, εξάπτοντας το ενδιαφέρον σας για ανάγνωση και μελέτη.

 

«Σε μια εποχή που τα εγκλήματα έχουν λάβει άλλες διαστάσεις, η ιστορία του ανθρώπινου όντος και η μελέτη της φύσης του προσπαθούν να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά των ατόμων εκείνων που διαπράττουν κακουργήματα. Το παρόν βιβλίο αποτελεί έναν οδηγό για όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον αναδυόμενο τομέα δικαίου ονόματι Νευροδίκαιο. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου κανείς μπορεί να έρθει σε μια πρώτη επαφή με τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά και τις εισαγωγικές έννοιες της Νευροεπιστήμης, προκειμένου να λάβει τις βασικές γνώσεις και να προσεγγίσει τις θεωρίες περί συμπεριφορισμού και κακότητας, ως θεμέλιο για το ζήτημα που εξετάζεται στη συνέχεια. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου επικεντρώνεται στον ρόλο της Νευροεπιστήμης στον νομικό χώρο, παρουσιάζοντας σημαντικούς κανόνες και νόμους της Ελλάδας, με παράλληλο σχολιασμό υποθέσεων και χρήση παραδειγμάτων, θέτοντας σημαντικά ερωτήματα για τον νέο τομέα δικαίου.»

Σε έναν κόσμο με ανατροπές και εξελίξεις στα νομικά και νευροεπιστημονικά δρώμενα, ο αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει το «Νευροδίκαιο», και να γνωρίσει καλύτερα και σε βάθος την σύνδεση των δύο τόσο σημαντικών επιστημών.

Διαθέσιμο για αγορά εδώ:

 

Like us on Facebook & follow us on Instagram

 

Σύνταξη: Νικόλ Κουτροπούλου

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκούτης

Περί Κωνσταντίνος Γκούτης

Με λένε Κωνσταντίνο και σπουδάζω φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Λατρεύω τις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία. Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις και αναζητώ συνεχώς γνώση για νέα πράγματα.Τις υπόλοιπες πτυχές του εαυτού μου μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας ένα άρθρο μου.

Δείτε Επίσης

Στ. Κάλαχαν: Επιβίωσε 76 ημέρες στον ωκεανό- Συγκλονιστική ιστορία

Κάλαχαν: Επιβίωσε μετά από 76 ημέρες στον ωκεανό – Συγκλονιστική ιστορία

Ο Στήβεν Κάλαχαν είναι ένας σπουδαίος ναυπηγός, που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει αμέτρητα σκάφη και …

Ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιο σου

Ιδέες διακόσμησης που θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιο σου

Η μόδα αλλάζει, οι προτιμήσεις μας το ίδιο, οπότε μένουν οι παρακάτω διαχρονικές ιδέες για …

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Εργατική Πρωτομαγιά: Η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας που κατέληξε σε αιματοχυσία

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η …

Christ is risen.

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα- ημέρα Λαμπρής είναι ημέρα χαράς για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, γιατί …