Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Argan κατσικόδεντρο
Κατσίκες βόσκουν πάνω σε δέντρα

Έχετε δει ποτέ κατσίκες να βόσκουν πάνω σε κλαδιά δέντρων; [ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]

Pen Οι κατσίκες στην ερημική περιοχή του Μαρόκο, για να βοσκήσουν αναρριχώνται στα κλαδιά των σπάνιων δέντρων, Argan! Το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό, αφού οι κατσίκες σκαρφαλώνουν σαν μαϊμούδες και στέκονται πάνω στα κλαδιά σαν πουλιά.

Κατσίκες βόσκουν πάνω στο δέντρο Argan

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι αγρότες της περιοχής, αφήνουν τις κατσίκες να σκαρφαλώσουν στα δέντρα, όταν οι καρποί των δέντρων έχουν ωριμάσει, καθώς αποτελεί εκλεκτή τροφή για αυτές.

Στην συνέχεια μαζεύουν από τα περιττώματα των κατσικιών, τους πολύτιμους καρπούς, οι οποίοι αλέθονται και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τα καλλυντικά, αποφέροντάς τους χρήματα.

Αυτή είναι η παραδοσιακή τεχνική συλλογής σπόρων από το σπάνιο δέντρο αργκάν, το οποίο υπάρχει μόνο στο Μαρόκο και μοιάζει με δέντρο ελιάς!

Δείτε το βίντεο με τις κατσίκες να στέκονται πάνω στα κλαδιά.

Παρ’ όλα αυτά, το δέντρο Argan κινδυνεύει να εξαφανιστεί, επειδή οι κατσίκες «μασουλάνε» τους πολύτιμους καρπούς του. Για τον λόγο αυτό, θεσπίστηκε νόμος, που απαγορεύει στους αγρότες να αφήνουν τις κατσίκες να βόσκουν στα δέντρα Argan, τις περιόδους κατά τις οποίες βγαίνουν τα φρούτα.

Αφού τελειώσει η συγκομιδή και τα ώριμα φρούτα που περισσεύουν πέσουν στο έδαφος, οι κατσίκες είναι ελεύθερες να βοσκήσουν και να φάνε όσο θέλουν.Έτσι μένουν όλοι ευχαριστημένοι, αφού:

  • οι αγρότες σώζουν τις οικονομίες τους,
  • το δέντρο μένει γερό και
  • οι κατσίκες τρώνε τον αγαπημένο τους καρπό.

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …