Παρασκευή , 3 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Αφιερώματα / Τί ξέρετε για την Anandi Gopal Joshi, το σημερινό doodle της google; [ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΑ]
Anandi Gopal Joshi
Το doodle της google για την Ινδή γιατρό Anandi Gopal Joshi.

Τί ξέρετε για την Anandi Gopal Joshi, το σημερινό doodle της google; [ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΑ]

Pen

Το σημερινό doodle της Google δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Kashmira Sarode, ο οποίος φαντάστηκε την Anandi Gopal Joshi, την πρώτη γυναίκα ινδικής καταγωγής που αποφοίτησε με πτυχίο ιατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες,να παίρνει το πτυχίο της.

Το doodle είναι αφιερωμένο στα 153 χρόνια από τη γέννηση της Ινδικής καταγωγής γιατρού, Anandi Gopal Joshi, η οποία πιστεύεται ότι είναι η πρώτη Ινδή γυναίκα που
πάτησε σε αμερικανικό έδαφος.
Φωτογραφία της Anandi Gopal Joshi με την χειρόγραφη υπογραφή της.

Η Joshi παντρεύτηκε στην ηλικία των εννέα ετών, όπως ήταν το έθιμο στην Ινδία του 19ου αιώνα και έγινε μητέρα στην ηλικία των 14 ετών. Δυστυχώς το παιδί της πέθανε μέσα σε 10 ημέρες, λόγω έλλειψης ιατρικής περίθαλψης και αυτό το τραγικό γεγονός αποδείχθηκε κομβικό σημείο στη ζωή της Anandi, καθώς την ενέπνευσε να γίνει γιατρός. Ο σύζυγός της Gopalrao τηn υποστήριξε και την ενθάρρυνε να συνεχίσει την εκπαίδευσή της και το ενδιαφέρον της για την ιατρική.

Έτσι, στα δεκαέξι της, παρότι δεν ήταν καλά στην υγεία της, αλλά αποφασισμένη να πετύχει, η Joshi έβαλε πλώρη για την Αμερική και παρά τις αντίξοες συνθήκες με την υγεία της, στις 11 Μαρτίου 1885 αποφοίτησε από το Drexel University College of Medicine παίρνοντας το δίπλωμα στην ιατρική. Στην αποφοίτησή της, η βασίλισσα Βικτώρια (βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας) της έστειλε ένα συγχαρητήριο μήνυμα. 


Στα τέλη του 1886, η Anandi επέστρεψε στην Ινδία με όνειρα να ανοίξει ένα κολέγιο ιατρικής για γυναίκες το οποίο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει, καθώς το επόμενο έτος (26 Φεβρουαρίου 1887) και λίγο πριν κλείσει τα 22 της χρόνια πέθανε από φυματίωση. Στην είδηση του θανάτου της θρηνούσε όλη η Ινδία.

Το doodle της Google για την Anandi Gopal Joshi:

 

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Μαμά, για εμένα μια ζωή θα είσαι εδώ, δεν «έφυγες» ποτέ άλλωστε!

Μαμά, για εμένα μια ζωή θα είσαι εδώ, δεν «έφυγες» ποτέ άλλωστε!

Έχω γράψει πολλά άρθρα, αλλά αυτό είναι ξεχωριστό, γιατί το αφιερώνω σε σένα μαμά. Είναι …

15 Αυγούστου: Η κοίμηση της Θεοτόκου

15 Αυγούστου: «Το Πάσχα του καλοκαιριού» γιορτάζει η Παναγιά μας!

Η Θεοτόκος, μετά τον Σταυρικό θάνατο του Υιού της και Θεού ημών διέμενε στο σπίτι …

Μανούλα, μάνα, μητέρα, μαμά! Χρόνια πολλά γλυκές υπάρξεις!

Μανούλα, μάνα, μητέρα, μαμά! Χρόνια πολλά γλυκές υπάρξεις!

Μανούλα, μάνα, μητέρα, μαμά! Όπως και να την πεις αυτή τη «μαγική» λεξούλα, ένα είναι …

Κυριακή του Πάσχα: Τα έθιμα και το «Χριστός Ανέστη» ως χαιρετισμός!

Κυριακή του Πάσχα: Τα έθιμα και το «Χριστός Ανέστη» ως χαιρετισμός!

Την Ανάσταση του Ιησού Χριστού εορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή του Πάσχα. «Τα χαράματα της …