Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Ψεύτικες φιλίες
Φίλος ή φίδι

Φίλος πραγματικός ή «φίδι» με την μορφή φίλου; Πώς ξεχωρίζουν;

Pen Γιατί άραγε, ενώ θεωρείς κάποιους ανθρώπους φίλους σου, εκείνοι δεν αισθάνονται το ίδιο για εσένα; Ποιος έχει το πρόβλημα, ο κατ’ εσε φίλος σου ή μήπως εσύ;

Γιατί αν το σκεφτείς λογικά, η φιλία αναπτύσσεται μεταξύ δύο ή και περισσότερων ανθρώπων περνώντας αρκετό χρόνο μαζί, συζητώντας και βρίσκοντας κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Άρα, κατά κάποιον τρόπο μιλάμε για αμοιβαία εκτίμηση και φιλικά συναισθήματα.

Όμως, τί πάει λάθος και θεωρείς φίλο σου κάποιον που δεν σε εκτιμά;

Θα μου πεις και πού να το ξέρω αυτό εγώ, μιας και μπροστά μου δείχνει να με συμπαθεί. Σωστό κι αυτό, έχεις ένα δίκιο μιας και γέμισε η ζωή μας από άτομα που παίρνουν όσκαρ ερμηνείας και πραγματικά χαραμίζονται που αφήνουν ανεκμετάλλευτο το ταλέντο τους στην υποκριτική.

Κοινώς, γέμισε ο τόπος από υποκριτές και από φίλους- φίδια, που βρίσκονται κοντά σου μόνο για να σου ρουφούν το αίμα και επειδή όλα αυτά τα κάνουν με τέχνη και φορώντας προσωπεία δεν είναι εύκολο να τους αντιληφθείς.

Όμως, φταις κι εσύ..

Δεν προσέχεις σε ποιούς ανοίγεις την καρδιά σου, σε ποιούς λες τα εσώψυχά σου, ποιόν εμπιστεύεσαι… Ξέρεις, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να ακούσουν. Να σεβαστούν τη χαρά σου, το πρόβλημά σου, τα θέλω σου, τους προβληματισμούς σου. Εσύ μπορεί να εκτιμάς έναν άνθρωπο, αλλά εκείνος όχι μόνο να μην σε εκτιμά, αλλά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί να σε κουτσομπολεύει και να μιλά με υποτιμητικά λόγια για εσένα.

Είναι τα άτομα που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιούν το κουτσομπολιό στην καθημερινότητά τους. Δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν όσα τους έχεις εμπιστευθεί για να σε κοροϊδέψουν και να νιώσουν οι ίδιοι σημαντικοί.

Είναι οι λεγόμενοι κομπλεξικοί άνθρωποι που δεν έχουν αξίες και αρχές στη ζωή τους και ζουν μέσα από το κουτσομπολιό.

Πρόσεξε, λοιπόν, σε ποιόν μιλάς, τί λες, ποιόν θεωρείς φίλο σου, ποιόν απλό γνωστό σου και έχε τις «κεραίες» σου ανοιχτές.

Ο φίλος είναι στο πλάι σου και ποτέ απέναντί σου, είναι στη καθημερινότητά σου όσες δουλειές και να έχει. Είναι αθόρυβα δίπλα σου σε κάθε πρόβλημά σου. Όταν σε δει στεναχωρημένο είναι αυτός που θα κάνει τα πάντα για να σε δει να χαμογελάς και είναι αυτός που θα χαίρεται με τη χαρά σου όταν σε βλέπει ευτυχισμένο!

Ρίξε μια ματιά ποιοί είναι πραγματικά μέσα στη ζωή σου και θα καταλάβεις ποιός είναι φίλος και ποιός γνωστός σου. Μπορεί να είναι μόνο ένας, μπορεί και κανένας… μην πτοηθείς, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που σε εκτιμούν και δεν τους έδωσες την ευκαιρία να στο δείξουν και που θέλουν το καλό σου ή τουλάχιστον δεν θέλουν το κακό σου.

Διώξε από τη  ζωή σου τους φίλους- φίδια, γιατί εμποδίζουν να έρθει το καλό στη ζωή σου!

Πόσους φίλους- φίδια έχουμε τελικά στη ζωή μας και δεν το χουμε καταλάβει;

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …