Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023
Το Google doodle για τον εορτασμό του Georges Melies
Ζορζ Μελιές

Ο Ζορζ Μελιές τιμάται με ένα πρωτοπόρο Google Doodle! [Εικόνες & Βίντεο]

Pen

Επιστροφή στη Σελήνη – Εορτασμός για τον Ζορζ Μελιές

Η ομάδα του Google Doodle, του Spotlight Stories της Google, του Google Arts & Culture και του Cinémathèque Française συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του πρώτου πανοραμικού, διαδραστικού doodle εικονικής πραγματικότητας (VR) για τον εορτασμό της ζωής και της δεξιοτεχνίας του Γάλλου ταχυδακτυλουργού και σκηνοθέτη, Ζορζ Μελιές.

Georges Méliès

Ένας εκπαιδευμένος μάγος, ο Ζορζ Μελιές, ήταν πρωτοπόρος στη χρήση πολλών καινοτομιών τεχνικής φύσης και κινηματογραφικών τεχνικών αφήγησης στα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου, κυρίως στη χρήση ειδικών εφέ και στη δημιουργία ορισμένων από τις πρώτες ταινίες στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας.

 Περισσότερα σχετικά με τον Ζορζ Μελιές!

 Απολαύστε το Google Doodle, σαν ένα βίντεο 360°.

Εξερευνήστε τη δημιουργία του Doodle

Η σχεδιάστρια Doodle μοιράζεται πληροφορίες από τα παρασκήνια της ανάπτυξης του Doodle, που δημιουργήθηκε από τα Nexus Studios:

«O Georges Méliès άλλαξε τον κόσμο του κινηματογράφου (και τις ζωές μας!) πριν από έναν και πλέον αιώνα. Είχαμε τη χαρά να ανακαλύψουμε το μέγεθος του έργου του και την κληρονομιά που άφησε πίσω του μέσα από εκατοντάδες ταινίες! Θεωρούσε ότι το φιλμ και οι κάμερες ήταν κάτι παραπάνω από απλά εργαλεία για την αποτύπωση εικόνων. Τα έβλεπε ως μέσα για την εμβύθιση του κοινού σε μια ιστορία.

Ο Méliès έφερε τη μαγεία στη διαδικασία παραγωγής ταινιών μέσα από δεκάδες τρικ και εφέ. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το έργο του από τη χρήση των πιο καινοτόμων και συναρπαστικών εργαλείων που διαθέτουμε σήμερα για την αφήγηση: την εικονική πραγματικότητα»!

 Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον Ζορζ Μελιές και τη δημιουργία του Doodle, μεταβαίνοντας στο

Αρχείο Google Doodle

♦ “Φίλοι μου, απευθύνομαι σε όλους εσάς απόψε ως αυτό που πραγματικά είστε: μάγοι, γοργόνες, ταξιδιώτες, τυχοδιώκτες, θαυματοποιοί… Ελάτε να ονειρευτείτε μαζί μου.”

—Georges Méliès

Πηγή: Google

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

ζητω το οχι

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940, ζήτω το Έθνος, ζήτω το «ΟΧΙ»!

Η 28η Οκτωβρίου 1940, είναι μια μεγάλη ημέρα για την ιστορία της Ελλάδας. Αυτή η …

12 Ιουλίου: Ο Άγιος Παΐσιος παρέδωσε την αγία του ψυχή στον Κύριο

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στην …

Έρευνα: Πώς βλέπουν οι σκύλοι τα αφεντικά τους

Έρευνα: Πώς βλέπουν οι σκύλοι τα αφεντικά τους

Το ότι ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου το γνωρίζαμε, ωστόσο τα …

Στ. Κάλαχαν: Επιβίωσε 76 ημέρες στον ωκεανό- Συγκλονιστική ιστορία

Κάλαχαν: Επιβίωσε μετά από 76 ημέρες στον ωκεανό – Συγκλονιστική ιστορία

Ο Στήβεν Κάλαχαν είναι ένας σπουδαίος ναυπηγός, που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει αμέτρητα σκάφη και …

Verified by ExactMetrics