Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023

Δυνατοί δεσμοί φιλίας, δυνατές κουμπαριές!

Pen Υπάρχουν κάποιες φιλίες που δοκιμάστηκαν και άντεξαν στον χρόνο. Είναι οι φιλικές σχέσεις που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις αντίστοιχες αδερφικές. Αυτοί οι δεσμοί φιλίας είναι τόσο δυνατοί που βρίσκονται πάντα προ των πυλών να περάσουν στην αιωνιότητα.

Ένας γάμος λοιπόν, 3 κουμπαριές… 4 άντρες που πέρασαν την φιλική τους σχέση στην αιώνιοτητα μέσω του ιερού θείου μυστηρίου της βάπτισης. Τί άλλο να ζητήσει κανείς από έναν αδερφικό φίλο από το να γίνει ο πνευματικός πατέρας του παιδιού του.

Πόση χαρά μπορεί να αισθανθεί ένας γονιός βλέποντας τον νονό του παιδιού του να είναι παρόν στην ζωή του, να το αγαπάει σαν να είναι δικό του, να το αγκαλιάζει και να «λιώνει».. πώς να μην αισθάνεται πραγματική ευλογία στη οικογένειά του!

Και η χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν ο κοινός παρανομαστής των τεσσάρων αντρών, ο πολύτεκνος οικογενειάρχης, διαπιστώνει ότι οι φίλοι του τον νοιάζονται επί του προσωπικού και θέλουν να έχουν κάτι κοινό που θα το φορούν και όσο μακριά κι αν είναι..θα αισθάνονται τόσο κοντά.

Το ίδιο εκπληκτικό ρολόι ήταν το δώρο του ζευγαριού προς κάθε κουμπάρο που βάπτιζε το παιδί του (3 υπέροχα αγγελούδια) ..ένα ρολόι που όπως φάνηκε ήθελε να φορεθεί σε τέσσερα διαφορετικά χέρια..

Οι τρεις κουμπάροι ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν με τη σειρά τους ένα δώρο- έκπληξη στον κοινό τους φίλο- νέο οικογενειάρχη. Όλα ήταν πολύ καλά στημένα, μια τυχαία σακούλα που μέσα είχε ένα κουτί, το οποίο περνούσε από χέρι σε χέρι λέγοντας « τί είναι αυτό..εγώ έχω ένα τέτοιο» για να φτάσει στον τελικό αποδέκτη και να τον αφήσει έκπληκτο!

Στην θέα του ρολογιού τα έχασε, συγκινήθηκε, η καρδιά του πλημμύρισε με αγάπη.. το «ευχαριστώ» ένιωθε πως ήταν λίγο.. το είπε χαμογελώντας και σαν μικρό παιδί δεν άφηνε το δώρο- έκπληξη από τα χέρια του.

Η κίνηση των φίλων- κουμπάρων του, η σκέψη τους προς το πρόσωπό του, η διατήρηση της παιδικότητας που υπάρχει πάντοτε μεταξύ των φίλων…ήταν αυτά που τον έκαναν να αισθανθεί για λίγο πρωταγωνιστής σε μια καθημερινότητα που πρωταγωνιστούν μόνο τα τρία του παιδιά.

Κάποιοι δεσμοί φιλίας είναι τόσο δυνατοί που ζητούν απεγνωσμένα να περάσουν στην αιωνιότητα..

αυτό έγινε με τους τέσσερις φίλους,

αυτό  εύχομαι να συμβεί και με τους δικούς μας φίλους- φίλες!

 

Υ.Γ.: Η ιστορία είναι πραγματική και η φωτογραφία είναι από την ημέρα της έκπληξης!

 

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

 

 

 

 

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Ψυχή: Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν!

Οι ψυχικά κενοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν! Σίγουρα, κάπου, κάποτε θα τους …

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Verified by ExactMetrics