Καληνύχτα αγάπη μου

Καληνύχτα: η πιο γλυκιά επίγευση της ημέρας.

Pen Καληνύχτα… η πιο σημαντική -για πολλούς από εμάς- λέξη της ημέρας. Έχει μεγάλη αξία και ακόμα μεγαλύτερη είναι η ανάγκη μας να την ακούσουμε από τον άνθρωπό μας. Μόνο αυτή μπορεί να αφαιρέσει το βαρύ φορτίο της κουραστικής μας ημέρας, να ελαφρύνει την ψυχή μας και να αδειάσει το μυαλό μας από ό,τι μας απασχολεί.

Καληνύχτα… κρύβει τόσα συναισθήματα αυτή η λέξη… γιατί τη λες σε λίγους, σε εκείνους που αγαπάς, που νοιάζεσαι πραγματικά. Μπορείς να την προφέρεις ή να την ακούσεις, μπορείς να την γράψεις ή να τη διαβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, η λέξη «καληνύχτα» είναι ένα ζεστό απαλό χάδι, ένα τρυφερό νανούρισμα, μια ιδιαίτερη φροντίδα.

Καληνύχτα… γλυκιά η ερμηνεία της και μεγάλη η σημασία της. Δηλώνει ότι είσαι η τελευταία σκέψη κάποιου, ότι του λείπεις, ότι πολύ θα ήθελε να είστε αγκαλιά ή ότι είναι πολύ ευτυχισμένος που σ’ έχει στην αγκαλιά του. Όταν την ακούς νιώθεις ασφάλεια και πλημμυρίζεις όμορφες σκέψεις και συναισθήματα. Αυτή η λέξη ζωντανεύει τα όνειρά σου!

Καληνύχτα… τεράστια η δύναμή της… γιατί σβήνει τις αρνητικές σκέψεις και κάνει τα πάντα να μοιάζουν τόσο υπέροχα φωτίζοντας την καρδιά μας. Μ’ αυτήν γαληνεύει η ψυχή μας και αντέχουμε την επόμενη μέρα.

Καληνύχτα… να τη δίνεις απλόχερα και ειλικρινά, συζητώντας ό,τι κι αν σε στενοχώρησε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να μην την ξεχνάς ούτε να την προσπερνάς. Να μην αφήνεις τον άνθρωπό σου χωρίς καληνύχτα…

Καληνύχτα… ψιθύρισέ την με μια σφικτή αγκαλιά και σκέψου πόσο τυχερός είσαι που κλείνεις στην παλάμη σου το χέρι του ανθρώπου που αγαπάς, που γέρνεις το κεφάλι σου στο στήθος του και ακούς τους χτύπους της καρδιάς του.

Καληνύχτα…

  • Γράψε την σ’ ένα μήνυμα και προσπάθησε ειλικρινά και τίμια να καταφέρεις να την ψιθυρίσεις…

Ονειρεμένες καληνύχτες…

 

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

15 Αυγούστου: Η κοίμηση της Θεοτόκου

15 Αυγούστου: «Το Πάσχα του καλοκαιριού» γιορτάζει η Παναγιά μας!

Η Θεοτόκος, μετά τον Σταυρικό θάνατο του Υιού της και Θεού ημών διέμενε στο σπίτι …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

Καλή Σαρακοστή! Καθαρά Δευτέρα σήμερα, γιατί όμως ονομάζεται έτσι;

Καλή Σαρακοστή! Καθαρά Δευτέρα σήμερα, γιατί όμως ονομάζεται έτσι;

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά …

Σαρακοστή και νηστεία

Την Καθαρά Δευτέρα «καθαρίζουμε» τη ψυχή και το σώμα μας!

Μετά από το τριήμερο των απόκρεων και της κρεπάλης, η Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα …

Verified by ExactMetrics