Δευτέρα , 17 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / Αφιερώματα / Καληνύχτα: η πιο γλυκιά επίγευση της ημέρας.
Καληνύχτα αγάπη μου

Καληνύχτα: η πιο γλυκιά επίγευση της ημέρας.

Pen Καληνύχτα… η πιο σημαντική -για πολλούς από εμάς- λέξη της ημέρας. Έχει μεγάλη αξία και ακόμα μεγαλύτερη είναι η ανάγκη μας να την ακούσουμε από τον άνθρωπό μας. Μόνο αυτή μπορεί να αφαιρέσει το βαρύ φορτίο της κουραστικής μας ημέρας, να ελαφρύνει την ψυχή μας και να αδειάσει το μυαλό μας από ό,τι μας απασχολεί.

Καληνύχτα… κρύβει τόσα συναισθήματα αυτή η λέξη… γιατί τη λες σε λίγους, σε εκείνους που αγαπάς, που νοιάζεσαι πραγματικά. Μπορείς να την προφέρεις ή να την ακούσεις, μπορείς να την γράψεις ή να τη διαβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, η λέξη «καληνύχτα» είναι ένα ζεστό απαλό χάδι, ένα τρυφερό νανούρισμα, μια ιδιαίτερη φροντίδα.

Καληνύχτα… γλυκιά η ερμηνεία της και μεγάλη η σημασία της. Δηλώνει ότι είσαι η τελευταία σκέψη κάποιου, ότι του λείπεις, ότι πολύ θα ήθελε να είστε αγκαλιά ή ότι είναι πολύ ευτυχισμένος που σ’ έχει στην αγκαλιά του. Όταν την ακούς νιώθεις ασφάλεια και πλημμυρίζεις όμορφες σκέψεις και συναισθήματα. Αυτή η λέξη ζωντανεύει τα όνειρά σου!

Καληνύχτα… τεράστια η δύναμή της… γιατί σβήνει τις αρνητικές σκέψεις και κάνει τα πάντα να μοιάζουν τόσο υπέροχα φωτίζοντας την καρδιά μας. Μ’ αυτήν γαληνεύει η ψυχή μας και αντέχουμε την επόμενη μέρα.

Καληνύχτα… να τη δίνεις απλόχερα και ειλικρινά, συζητώντας ό,τι κι αν σε στενοχώρησε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να μην την ξεχνάς ούτε να την προσπερνάς. Να μην αφήνεις τον άνθρωπό σου χωρίς καληνύχτα…

Καληνύχτα… ψιθύρισέ την με μια σφικτή αγκαλιά και σκέψου πόσο τυχερός είσαι που κλείνεις στην παλάμη σου το χέρι του ανθρώπου που αγαπάς, που γέρνεις το κεφάλι σου στο στήθος του και ακούς τους χτύπους της καρδιάς του.

Καληνύχτα…

  • Γράψε την σ’ ένα μήνυμα και προσπάθησε ειλικρινά και τίμια να καταφέρεις να την ψιθυρίσεις…

Ονειρεμένες καληνύχτες…

 

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Μαμά, για εμένα μια ζωή θα είσαι εδώ, δεν «έφυγες» ποτέ άλλωστε!

Μαμά, για εμένα μια ζωή θα είσαι εδώ, δεν «έφυγες» ποτέ άλλωστε!

Έχω γράψει πολλά άρθρα, αλλά αυτό είναι ξεχωριστό, γιατί το αφιερώνω σε σένα μαμά. Είναι …

15 Αυγούστου: Η κοίμηση της Θεοτόκου

15 Αυγούστου: «Το Πάσχα του καλοκαιριού» γιορτάζει η Παναγιά μας!

Η Θεοτόκος, μετά τον Σταυρικό θάνατο του Υιού της και Θεού ημών διέμενε στο σπίτι …

Φίλε άνδρα, ποτέ μην υποτιμήσεις τη δύναμη μιας γυναίκας!

Γυναίκα, μια λέξη, μια ιστορία και ένα μεγάλο αίνιγμα. Κρίμα σε όποιον άνδρα πιστεύει ότι …

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Ποιος είναι ο μάγκας, το γνήσιο αρσενικό που ξεχωρίζει;

Καθημερινά, πολλοί αποκαλούν τον εαυτό τους μάγκα, χωρίς να υποστηρίζουν τον τίτλο αυτό, εμπράκτως. Πολλοί …