Κυριακή , 24 Οκτωβρίου 2021
Αρχική / Σχέσεις / Κορίτσι του μπαμπά: Η αρνητική επίδραση του πατρικού προτύπου στις σχέσεις της.
Κορίτσι του μπαμπά και σχέση.

Κορίτσι του μπαμπά: Η αρνητική επίδραση του πατρικού προτύπου στις σχέσεις της.

PenΤο κορίτσι του μπαμπά. Είναι γνωστή η αδυναμία που συνήθως έχουν οι κόρες στον μπαμπά τους. Είναι γιατί την έχει σαν πριγκίπισσα, δεν της χαλάει χατίρι, φροντίζει πάντα ο μπαμπάς να μην της λείψει τίποτα και να είναι ασφαλής. Πολλά κορίτσια έχουν ως πρότυπο του μπαμπά τους.

Πως μπορεί να επηρεάσει το πρότυπο του μπαμπά, τη σχέση της με το αντίθετο φύλο;

Η θέληση της γυναίκας, να βρει κάποιον που να είναι σαν το πρότυπο του μπαμπά ή πολλές φορές να θέλει να μετατρέψει κάποιον σαν τον μπαμπά της, φέρνει στη σχέση τους τριβές καθώς μπορεί να γίνει εμμονική. Ναι δεν υπάρχουν μόνο οι «μαμάκηδες». Υπάρχουν και τα «μπαμπακόριτσα». Η διαφορά μεταξύ τους είναι πως ένας άντρας δεν θα χωρίσει την γυναίκα του εξαιτίας της λατρείας της για τον μπαμπά της. Αντιθέτως ουκ ολίγες γυναίκες έχουν χωρίσει τους άντρες τους εξαιτίας της λατρείας τους για την μάνα τους. Το ότι δεν τις χωρίζουν όμως, δεν σημαίνει πως ο άντρας δεν πληγώνεται, δεν θυμώνει ή δεν επηρεάζεται από αυτό αρνητικά.

Μην συγκρίνεις τον άντρα σου με τον μπαμπά σου.

Πολλές φορές ένας άντρας, έχει ακούσει από την γυναίκα του, για το ότι δεν πλησιάζει τον μπαμπά της ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι, για το πώς την είχε ο μπαμπάς της, για το τι θα έκανε ο μπαμπάς της στην θέση του. Δεν τον ενδιαφέρει απλά. Ο άντρας σου δεν είναι ο μπαμπάς σου. Αν ήθελε να σε έχει για κόρη του, θα σε υιοθετούσε. Δεν είναι μαζί σου γιατί αποφάσισε να νταντεύει μια γυναίκα. Είναι μαζί σου, για την συντροφικότητα, για να είστε μαζί, να αντιμετωπίζετε μαζί τις δυσκολίες, τα προβλήματα, να ζήσετε μαζί τις λύπες, τις χαρές, να δημιουργήσετε την δική σας οικογένεια. Όχι για να σε κανακεύει.

Τεστάρεις την υπομονή του και παίζεις με την περηφάνια του κι αυτό δεν θα βγει σε καλό.

Μειώνοντας τον συνέχεια και με τον να τον συγκρίνεις συνέχεια με τον μπαμπά σου, τεστάρεις την υπομονή του και την περηφάνια του. Για έναν άντρα είναι σημαντική η περηφάνια του. Θέλει να νιώθει ξεχωριστός και χρήσιμος. Η επιβεβαίωση πως κάτι έκανε σωστά τον ανυψώνει. Με το να πέφτουν οι προσπάθειες του, να σε ευχαριστήσει και να μπει στην καρδιά σου, σε τοίχο, μέσα από άστοχες συγκρίσεις, του λαβώνει την περηφάνια και χάνει την υπομονή του. Αυτό μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Μπορεί να παραιτηθεί, να σταματήσει να προσπαθεί να σου  δείξει πως αξίζει ή ακόμα μπορεί και να φύγει.

Ναι, καταλαβαίνουμε πως η πρώτη αντρική φιγούρα που αντίκρισες, δέθηκες και αγάπησες είναι η πατρική φιγούρα. Το ίδιο και ένας άντρας, η πρώτη γυναικεία φιγούρα που δέθηκε και αγάπησε είναι η μητέρα. Είναι άδικο όμως, να απορρίπτεις ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή δεν μοιάζουν στο πατρικό πρότυπο.

Κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστό ρόλο στην ζωή μας και ξεχωριστό χαρακτήρα. Με το να τον εξαναγκάζεις να γίνει κάτι που δεν είναι, ούτε  πρόκειται να γίνει, μόνο και μόνο για μοιάζει ντε και καλά στο πατρικό σου πρότυπο, με συγκεκριμένους ανθρώπους, μπορεί να διώξει μακριά σου ανθρώπους που πραγματικά σε νοιάζονται και σε αγαπούν.

Σύνταξη: Γιάννης Παπαδόπουλος

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Αν είναι καλό παιδί, να το κεράσουμε μια «πάστα!»

Τα καλά παιδιά, καμία φορά, δεν τα εκτιμάμε, λέει ο σοφός λαός. Έχει, όμως, αναρωτηθεί …

Εκείνοι που μας πλήγωσαν, μας ζητάνε τα ρέστα που αλλάξαμε!

Εκείνοι που μας πλήγωσαν, μας ζητάνε τα ρέστα που αλλάξαμε!

Μου λένε πως άλλαξα, άνθρωποι που με πρόδωσαν και με πλήγωσαν. Όλοι εκείνοι που κάποτε …

Μύθος ή πραγματικότητα πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα: Μύθος ή πραγματικότητα;

Πολλοί λένε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Τελικά είναι έτσι ή μήπως από τις …

Αντί να κρατάτε κακία, βάλτε την συγχώρεση στο πρόγραμμά σας

Αντί να κρατάτε κακία, βάλτε την συγχώρεση στο πρόγραμμά σας

«Η κακία είναι μια ανοησία για εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε για …