Τρίτη , 21 Σεπτεμβρίου 2021
Αρχική / Σχέσεις / Γιατί το σεξ μετά από έναν γάμο ή σε μια μακροχρόνια σχέση εξαφανίζεται;
σεξ μετά το γάμο

Γιατί το σεξ μετά από έναν γάμο ή σε μια μακροχρόνια σχέση εξαφανίζεται;

PenΤο σεξ μέσα σε μία ερωτική σχέση, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για να κρατήσει το ζευγάρι μαζί. Είναι αυτές οι εκρήξεις πάθους που συμβαίνουν στο ζευγάρι. Είναι ένας τρόπος ένδειξης, στο πόσο θέλεις τον άλλον. Επίσης, ο άνθρωπος είναι από τα είδη του πλανήτη που κάνει σεξ και για ευχαρίστηση κι όχι μόνο για αναπαραγωγή. Ερωτική σχέση χωρίς σεξ δεν υφίσταται. Άλλωστε γι αυτό ονομάζεται ερωτική σχέση.

Λένε πως το σεξ μέσα σε μία μακροχρόνια σχέση ή σε έναν γάμο, γίνεται λίγο πιο σπάνια αλλά είναι πιο «ποιοτικό» και καλύτερο. Αλήθεια τι σημαίνει «ποιοτικό σεξ», κι εφόσον γίνεται «ποιοτικό» και καλύτερο γιατί να μην γίνεται και πιο τακτικά; Απλά το σεξ με την πάροδο του χρόνου εξαφανίζεται μέσα στην καθημερινότητα για ένα ζευγάρι που είναι χρόνια μαζί.

Ποιοι λόγοι οδηγούν στο να εξαφανιστεί το σεξ από τη ζωή ενός ζευγαριού.

Ένας λόγος είναι η ρουτίνα. Ζουν σχεδόν την ίδια μέρα, 365 μέρες τον χρόνο. Δουλειά, σπίτι-σπίτι δουλειά, άγχος, τρεξίματα. Με τα χρόνια παύουν να κάνουν πράγματα μαζί, παύουν να συζητούν για την σχέση τους, για την ερωτική τους ζωή. Εξαφανίζεται ο ερωτισμός. Το σεξ γίνεται ένα είδος αγγαρείας. Μηδενική όρεξη. Και που να την βρεις με τέτοια κούραση. Άντε να υπάρξει μία φορά στο τόσο για την αλλαγή. Έχουν ξεχάσει να φλερτάρουν και να ερωτοτροπούν. Εκτός κρεβατοκάμαρας κανένα ερωτικό παιχνίδι ή άγγιγμα. Για συζήτηση ούτε καν. Δεν γίνεται καμία προσπάθεια να επιστρέψει ο ερωτισμός ξανά στην ζωή τους,

Η παραμέληση της εμφάνισης.

Πολλά ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί, αρχίζουν και παραμελούν τους εαυτούς τους και την εμφάνιση τους. Έχοντας «δέσει τον γάιδαρο τους», πιστεύουν πως δεν υπάρχει πλέον κάποιος λόγος να περιποιούνται να δείχνουν όμορφοι. Μέγα λάθος. Όταν αφήνεσαι στην τύχη σου, το ενδιαφέρον για σεξ αρχίζει να χάνεται. Η παρουσία γίνεται αδιάφορη και ο σύντροφος θα σε βλέπει μετά περισσότερο σαν κολλητάρι παρά σαν αυτόν/ή που του κίνησε το ερωτικό ενδιαφέρον.

Ο ερχομός ενός παιδιού.

Ο ερχομός ενός παιδιού, για ένα ζευγάρι αποτελεί ίσως την πιο ευτυχισμένη στιγμή τους. Από εκείνη την στιγμή και μετά προτεραιότητα στα πάντα έχει το παιδί και μετά ο εαυτός τους. Όλη η προσοχή πέφτει πάνω στο παιδί και το ζευγάρι αρχίζει να απομακρύνεται σαν ζευγάρι. Το πρώτο καιρό από τα ξενύχτια και την κούραση δεν υπάρχει καμία επιθυμία να έρθουν πιο κοντά.  Παύουν να είναι ζευγάρι και είναι μόνο γονείς. Η λέξη σεξ από εκεί και πέρα αποτελεί λέξη και πράξη ταμπού. Μην μας ακούσει το παιδί, μην μπει το παιδί, κούραση από την φροντίδα του παιδιού. Τα πάντα γύρω από το παιδί. Ζευγάρι πουθενά.

Κακά τα  ψέματα, το σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις και γάμους εξαφανίζεται στα περισσότερα ζευγάρια. Σε πολλούς γάμους, το ζευγάρι ζει χωρίς σεξ, γίνονται απλά δύο συγκάτοικοι. Όχι γιατί δεν μπορεί να υπάρξει αλλά τα έχουν αφήσει όλα στην τύχη τους και δεν προσπαθούν καθόλου. Αντίθετα το ψάχνουν σε άλλους συντρόφους εκτός σπιτιού και πάει το κέρατο σύννεφο αντί να προσπαθήσουν να φτιάξουν τη σεξουαλική τους ζωή με τον άντρα ή την γυναίκα τους.

 

Σύνταξη: Γιάννης Παπαδόπουλος

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Αν είναι καλό παιδί, να το κεράσουμε μια «πάστα!»

Τα καλά παιδιά, καμία φορά, δεν τα εκτιμάμε, λέει ο σοφός λαός. Έχει, όμως, αναρωτηθεί …

Εκείνοι που μας πλήγωσαν, μας ζητάνε τα ρέστα που αλλάξαμε!

Εκείνοι που μας πλήγωσαν, μας ζητάνε τα ρέστα που αλλάξαμε!

Μου λένε πως άλλαξα, άνθρωποι που με πρόδωσαν και με πλήγωσαν. Όλοι εκείνοι που κάποτε …

Μύθος ή πραγματικότητα πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα: Μύθος ή πραγματικότητα;

Πολλοί λένε ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Τελικά είναι έτσι ή μήπως από τις …

Αντί να κρατάτε κακία, βάλτε την συγχώρεση στο πρόγραμμά σας

Αντί να κρατάτε κακία, βάλτε την συγχώρεση στο πρόγραμμά σας

«Η κακία είναι μια ανοησία για εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε για …