10 Λόγοι που ένας άντρας απατά την γυναίκα του.
Άπιστος σύζυγος.

10 λόγοι που ένας άντρας απατά την γυναίκα του…

PenΤο πρόβλημα της απιστίας και των εξωσυζυγικών σχέσεων υπήρχε ανέκαθεν στα ζευγάρια. Μόνο που παλιότερα ήταν πολύ πιο συχνό στα αστικά κέντρα και λιγότερο στην επαρχία. Στις μέρες μας, όμως, τείνει να γίνει επιδημία, με το να απατά ο ένας τον άλλον πολύ εύκολα και χωρίς αναστολές. Αυτό αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια της σύγχρονης οικογένειας.

10 λόγοι για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να απατήσει την γυναίκα του.

1. Μια φορά άπιστος, για πάντα άπιστος!

Όπως είναι γνωστό, πολλές φορές η απιστία ξεκινά ακόμη και πριν την επίσημη ένωση του ζευγαριού, το οποίο παρ’ όλα αυτά παντρεύεται. Όταν γίνει μια φορά η απιστία και πόσο μάλλον η σύντροφος το ανεχτεί, τότε «το κέρατο θα πάει σύννεφο» και εντός του γάμου.

2. Σύγκριση συντρόφων.

Μεγάλη σημασία έχει η προ του γάμου ερωτική ζωή, η οποία λειτουργεί σαν ένας μηχανισμός σύγκρισης των πρώην κατακτήσεων με την νυν σύζυγο, γιατί η κάθε σχέση αφήνει καλές και κακές αναμνήσεις, οι οποίες στη δύσκολη στιγμή του ζευγαριού λειτουργούν σαν μέτρο σύγκρισης κυρίως των προτερημάτων που μπορεί να είχαν κάποιες πρώην κατακτήσεις τους και όταν βρεθεί μία ανάλογη περίπτωση εύκολα ξεχνούν τον ζυγό και λοξοδρομούν και όπου βγει.

3. Χαλαρές αξίες.

Μία άλλη αιτία απιστίας είναι η ανατροφή σε περιβάλλον χαλαρών ηθικών αξιών και η απουσία πνευματικής ζωής και σεβασμού στον άνθρωποι. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ηθικούς φραγμούς και συστολή είναι πολύ εύκολο να απιστήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, διότι τους ακολουθεί η χαλαρή ζωή του παρελθόντος.

4. Εργασιακός χώρος.

Σήμερα, οι άνδρες περιτριγυρίζονται από πολλές γυναίκες στο χώρο εργασίας και σε διάφορες εκδηλώσεις και χώρους αναψυχής, κάτι το οποίο αυξάνει την πιθανότητα απιστίας.

5. Όταν η σύζυγος απέχει από τα συζυγικά της καθήκοντα.

Μία πολύ βασική αιτία είναι η χαλάρωση της συζύγου σε ζητήματα όπως η παραμέληση της εικόνας της,η φροντίδα του νοικοκυριού, η παραμέληση των συζυγικών καθηκόντων και το άνοιγμα της πόρτας σε εξωγενείς παράγοντες επιρροής.

6. Οι κακές παρέες του άντρα.

Πολλές φορές η απιστία έρχεται από την συνεχή επαφή και παρέα με ανθρώπους χαλαρών ηθικών αξιών και ατόμων που συχνάζουν σε κακόφημους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

7. Οι φίλες της συζύγου.

Επίσης πολύ συχνή αιτία είναι οι παρέες της συζύγου με αγαθές μεν προθέσεις από αυτήν αλλά από πονηρές διαθέσεις από κάποια φίλη, γειτόνισσα ή κουμπάρα που ξελογιάζει τον άνδρα της και τρέχει και δεν φτάνει.

8. Ανδρική ανασφάλεια- επιβεβαίωση.

Πολύ συχνή αιτία είναι η τάση επιβεβαίωσης του ανδρισμού από κάποιους ανασφαλείς συζύγους. Τώρα από πού απορρέει αυτή η ανασφάλεια, μάλλον πρέπει να απασχολήσει σοβαρά και τις συζύγους των.

9. Χρήση ουσιών.

Στην απιστία είναι εύκολο να οδηγηθεί κάποιος που είναι εθισμένος στο αλκοόλ και σε ναρκωτικές ουσίες. Εδώ το κακό είναι διπλό γιατί εκτός από την απιστία έχουμε και την αναστάτωση και κακοποίηση της οικογένειας.

10. Ψυχολογικά προβλήματα.

Υπάρχει μια κατηγορία άπιστων συζύγων, που είναι ανικανοποίητοι και αλλάζουν τις συντρόφους σαν τα πουκάμισα, παρ’ ότι είναι παντρεμένοι, νομίζοντας ότι θα βρουν ικανοποίηση αλλού. Εδώ, μάλλον, πρέπει να μεσολαβήσει ιατρική φροντίδα για να αποφευχθεί κάτι χειρότερο.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν διότι ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τις διαχρονικές αξίες της ζωής και τα θέλει όλα με όποιο κόστος, αρκεί να ικανοποιείται η σεξουαλική του επιθυμία την στιγμή που εκείνος θέλει και με όποια θέλει.

Η απάντηση βρίσκεται στο Ευαγγέλιο αγαπητοί μου:

«Ότι δεν θέλετε να σας κάνουν να μην το κάνετε εσείς στους άλλους».

 

Συντάκτης: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics