Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Παιδική κατασκήνωση

Κατασκήνωση: Μάθετε γιατί πρέπει να στέλνετε το παιδί σας κάθε καλοκαίρι!

Pen Μετά από μια περίοδο γεμάτη διάβασμα, πολλές υποχρεώσεις και αρκετό άγχος, ήρθε η εποχή που τα παιδιά χρειάζονται ξενοιασιά, ανεμελιά και ξεκούραση. Η κατασκήνωση για τα παιδιά αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για ξένοιαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Η κατασκήνωση είναι ένας ονειρεμένος παιδότοπος μακριά από την πόλη και τα προβλήματά της με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά.

Τα οφέλη της κατασκήνωσης στο παιδί.

Επαφή με τη φύση.

Η κατασκήνωση δίνει την ευκαιρία στο παιδί να έρθει σε άμεση επαφή με τη φύση. Να ανακαλύψει τα μυστικά της, να την αγαπήσει και να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στο περιβάλλον. Μαθαίνει να το περιποιείται και να το προστατεύει.

Απομάκρυνση από την τεχνολογία.

Απομακρύνεται για λίγες μέρες από την τεχνολογία που έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή του.

Κοινωνικοποίηση, νέες φιλίες.

Κάνει νέες γνωριμίες και δημιουργεί φιλίες. Μαθαίνει να ακολουθεί τους κανόνες και να συμβιώνει με άλλα άτομα στη μικρή κοινωνία της κατασκήνωσης, που αποτελεί προσομοίωση της κοινωνίας μας. Όλα αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας και της προσωπικότητάς του.

Καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.

Καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία και ο σεβασμός μεταξύ των ατόμων. Το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται, να μοιράζεται, να κάνει υπομονή, να σέβεται τους άλλους καθώς και το χώρο τους και να κατανοεί τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους.

Ανακάλυψη του εαυτού μέσω δραστηριοτήτων.

Το παιδί συμμετέχει σε ποικίλες καθημερινές δραστηριότητες είτε αθλητικές είτε καλλιτεχνικές. Οι δραστηριότητες αυτές προσφέρουν τα περισσότερα οφέλη για το ίδιο το παιδί. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από αυτές, το παιδί ανακαλύπτει και καλλιεργεί τις δεξιότητές του και τα ταλέντα του και γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του. Αντιμετωπίζει τους φόβους του, μειώνει τις ανασφάλειές του, εφοδιάζεται με θάρρος, δίνει τον καλύτερό του εαυτό, προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του κι έτσι ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή του.

Ανεξαρτητοποίηση.

Στην κατασκήνωση το παιδί ανεξαρτητοποιείται, γιατί καλείται να ικανοποιήσει μόνο του , τις καθημερινές του ανάγκες. Βρίσκεται μακριά από την επίβλεψη και την ασφάλεια των γονιών του κι έτσι αξιοποιεί τις ικανότητές του.

Συνοψίζοντας, στον κατασκηνωτικό θεσμό συνυπάρχουν η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία για το παιδί. Κάθε παιδί μπορεί να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει, να γελάσει, να παίξει, να αθληθεί, να ανεξαρτητοποιηθεί, να κοινωνικοποιηθεί και να ενθαρρυνθεί.

*Στην κατασκηνωτική ζωή το γέλιο είναι άφθονο, τα πρόσωπα χαρούμενα, οι φιλίες δυνατές, η προσπάθεια αληθινή, το καλοκαίρι μοναδικό και οι αναμνήσεις αξέχαστες.

Επιλέξτε την κατασκήνωση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών σας και ενθαρρύνετέ τα να το ζήσουν!!!

 

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Πηγή φωτογραφίας: mothersblog.gr

Περί Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων πλασμάτων και εκπαιδευτικός, όπως καταλαβαίνετε λατρεύω τα παιδιά! Τρελαίνομαι να διαβάζω καθετί που τα αφορά από θέματα ψυχολογίας, διαπαιδαγώγησης, παραμύθια και παιδική λογοτεχνία. Βιβλία που σχετίζονται με κατασκευές, χειροτεχνίες, παιχνίδια και ο,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα από το Nancy's Blog μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας ιδέες και σκέψεις που εύχομαι να σας προβληματίσουν θετικά και να ομορφύνουν την καθημερινότητά σας! Ευχαριστώ Nancy's Blog!

Δείτε Επίσης

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …

Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό, είναι κάτι σαν «μαμά»

Αυτό το επάγγελμα για να το κάνεις πρώτα πρέπει να βρεις και να αγαπήσεις την …

Verified by ExactMetrics