Υλικά
- 6 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. καρύδι τριμμένο
- 200gr φρυγανιά τριμμένη(γαλέτα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Λίγο γαρύφαλλο
- Λίγο αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπεϊκιν παουντερ
Σιρόπι!
- 500gr ζάχαρη
- 400ml νερό
- Ένα ξυλάκι κανέλα
- Λίγες σταγόνες από λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε από το σιρόπι για να μας κρυώσει!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 400ml νερό και 500gr κρυσταλλική ζάχαρη, ένα ξυλάκι κανέλας, λίγες σταγόνες από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει το σιρόπι μας. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά για να κρυώσει και συνεχίζουμε με το γλυκό.
Γλυκό
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε την φρυγανιά,το καρύδι,την κανέλα,το γαρίφαλο,το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
*Μην ξεχάσετε το γλυκό ζεστό, το σιρόπι κρύο.
Tip: Πριν ρίξετε το γλυκό στο ταψί να το έχετε περάσει με λίγο λάδι για να μην σας κολλήσει!!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Extra tip: Την καρυδόπιτα μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με παγωτό!
Υ.Γ: Μπορείτε, επίσης να βάλετε την μισή δόση του γλυκού και να φτιάξετε μια φόρμα!!!
Σύνταξη: Ευαγγελία Κλώνη