Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Αλλοίωση προσωπικότητας για μια σχέση

Γιατί αλλοιώνουμε την προσωπικότητα μας για μία σχέση; Αξίζει;

Pen Πόσες φορές «θυσίασες» κάτι από τον εαυτό σου στο βωμό του τί ένιωσες; Πόσους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις έχεις κάνει για να είσαι με εκείνον που ερωτεύτηκες; Που «πήγε» η προσωπικότητά σου;

Πώς έρχεται η αποδόμηση της προσωπικότητας, χωρίς να το καταλάβεις!

Σε μία σχέση υπάρχουν δύο άνθρωποι και αυτό δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο, καθώς, τις περισσότερες φορές, μόνο ο ένας προσπαθεί για να υφίσταται η σχέση. Είναι αυτός που μόνιμα υποχωρεί και προσαρμόζει το πρόγραμμά του στις απαιτήσεις του άλλου. Κατανοεί «μέχρις εσχάτων» και θυσιάζει το «εγώ» του για να είναι ο άλλος καλά.

Ωστόσο, αργά ή γρήγορα, έρχεται η μέρα που συνειδητοποιείς ότι έχεις μετατραπεί σε μια άλλη και δεν αναγνωρίζεις την προσωπικότητά σου. Αντιλαμβάνεσαι ότι θυσίασες τον εαυτό σου, για έναν άνθρωπο που δεν σε ήθελε για αυτό που είσαι. 

Πρόκειται για τα «τοξικά» – χειριστικά άτομα, που δεν σέβονται τις επιθυμίες του συντρόφου τους και «κατακρεουργούν» με έμμεσο τρόπο την προσωπικότητα του άλλου.

Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άτομου, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν πρέπει να επιτρέπεις στην σχέση σου να σε μεταμορφώνει σε κάτι άλλο από αυτό που είσαι. Οφείλεις να είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου και για την προσωπικότητά σου.

  • Μην γίνεσαι θύμα κανενός κομπλεξικού που έρχεται στη ζωή σου για να βγάλει τα απωθημένα του. 

Προστάτευσε τον εαυτό σου!

Μην ξεχνάς ότι οι άλλοι μας φέρονται, όπως εμείς επιτρέπουμε να μας συμπεριφερθούν. Αν πατάς γερά στα πόδια σου και ξέρεις τί θες, τότε μην κάνεις εκπτώσεις! 

  • Κάθε προσωπικότητα είναι μοναδική και ξεχωριστή και ο καθένας μας οφείλει να την σέβεται και να την αποδέχεται με τα καλά της και τα στραβά της.

Αν ο άλλος, δεν είναι αυτό που θέλουμε ή όπως τον περιμέναμε, καλό είναι να τον αφήνουμε να συνεχίζει τη ζωή του και να μην τον ταλαιπωρούμε.

Ουδείς αναντικατάστατος άλλωστε!

Σύνταξη: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Δεν χωράει άλλος έρωτας στο συρτάρι, η κλειδαριά έσπασε!

Οι λέξεις ξεχύνονται στο χαρτί και τα φρένα σπάνε. Δεν βλέπει κανείς το ηφαίστειο που …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν!

Εκτίμηση και σεβασμό: Υπάρχουν και εκείνοι οι άντρες, που τα αξίζουν! Συχνά συζητάμε, διαβάζουμε ή …

έρωτας. φωτάκια και αγκαλιές

Τα Χριστούγεννα θέλουν έρωτα, φωτάκια και αγκαλιές!

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και οι μισοί είναι ήδη ερωτευμένοι και οι άλλοι μισοί περιμένουν τον …

Verified by ExactMetrics