Κυριακή , Φεβρουάριος 17 2019
Αρχική / Κοινωνικά / Το Φαράγγι του Βίκου: Το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως βρίσκεται στην Ελλάδα!
φαράγγι του βίκου δραστηριότητες

Το Φαράγγι του Βίκου: Το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως βρίσκεται στην Ελλάδα!

PenΤο Φαράγγι του Βίκου, βρίσκεται στην Ήπειρο,30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη των Ιωαννίνων, στο Ζαγόρι. Το Φαράγγι του Βίκου είναι το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως και έχει καταγραφεί στο ρεκόρ Guinness. Το μήκος του είναι 20 χιλιόμετρα και υψομετρικά φτάνει και τα 1.000 μέτρα.Το φαράγγι διασχίσει ο ποταμός Βοϊδομάτης, ο οποίος έχει όλες τις μέρες του χρόνου νερό.

Η βιοποικιλότητα στο φαράγγι  είναι μεγάλη. Εκατοντάδες είδη φυτών, από τα οποία ορισμένα είναι σπάνια. Ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, όπου ανήκει το Φαράγγι του Βίκου, προστατεύεται από το ευρωπαικό δίκτυο Natural 2000.

Δραστηριότητες που γίνονται στο Φαράγγι του Βίκου.

Το Φαράγγι του Βίκου, για να το ανακαλύψεις και να γευτείς την ομορφιά που έχει να σου προσφέρει, πρέπει να το διασχίσεις με τα πόδια. Γι αυτό διοργανώνονται πεζοπορίες, οι οποίες διαρκούν περίπου 6 ώρες. Είναι μία εμπειρία ξεχωριστή, που σου επιτρέπει να γνωρίσεις και να θαυμάσεις, το τοπίο αλλά και την χλωρίδα και πανίδα του τόπου.
Η περιοχή, ενδείκνυται και για ορειβασία. Πολλές είναι οι ομάδες, που πάνε στο Φαράγγι του Βίκου για ορειβασία διαφόρων επιπέδων δυσκολίας. Προσοχή όμως, μόνο οργανωμένα και με όλους τους κανόνες ασφαλείας, καθώς εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους!
Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα που έχει να κάνει με κτηνοτροφία και υλοτομία, απαγορεύεται αυστηρά.

Τοποθεσίες με θέα και περιοχές για διαμονή!

Υπάρχουν 3 τοποθεσίες, όπου μπορείτε να απολαύσετε σε πανοραμική θέα, το Φαράγγι του Βίκου. Αυτές είναι:

  • Η μονή Αγίας Παρασκευής
  • Η τοποθεσία Μπελόη
  • Και η τοποθεσία Οξυά

Περιφερειακά με το φαράγγι υπάρχουν αρκετά χωριά όμορφα και γραφικά. Μερικά από αυτά είναι το Μονοδένδρι, το Κουκούλι Ιωαννίνων, το Δίλοφο και οι Κήποι. Μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε κάποιο από αυτά, στους όμορφους ξενώνες ή τα ξενοδοχεία και να φάτε στα εστιατόρια της περιοχής.

 

Σύνταξη: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πηγή φωτογραφιών: https://el.wikipedia.org

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Γιάννης Παπαδόπουλος
Είμαι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων. Γενικά είμαι ανήσυχο πνεύμα. Μου αρέσει να ενημερώνομαι και να παρατηρώ τους ανθρώπους, τις συμπεριφορές, τα γεγονότα την εξέλιξη μιας κοινωνίας. Να προβληματίζομαι με αυτά και να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, γραπτώς, σε μία κόλλα χαρτί. Πλέον, τις μοιράζομαι στο Nancy's Blog, στο site που χωράει και σέβεται κάθε άποψη.

Δείτε Επίσης

Πρώτη στην ρομποτική Ελληνίδα.

23χρονη Ελληνίδα βγήκε πρώτη στον κόσμο στη Ρομποτική

Το πρώτο βραβείο στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας και Τεχνολογίας στη Σαγκάη μόλις κατέκτησαν η …