Παρασκευή , Νοέμβριος 16 2018
Αρχική / Συνταγές / Νόστιμα μπιφτέκια βρώμης με πουρέ σελινόριζας-πατάτας!
μπιφτέκια βρώμης με πουρέ σελινόριζας-πατάτας

Νόστιμα μπιφτέκια βρώμης με πουρέ σελινόριζας-πατάτας!

PenΤα μπιφτέκια βρώμης με πουρέ σελινόριζας– πατάτας είναι ένα υγιεινό φαγητό, για παιδιά, αλλά και για μεγάλους που προσέχουν τη διατροφή τους. Είναι ένα φαγητό πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά! Επίσης, είναι ένας τρόπος να φάνε τα παιδιά σας λαχανικά που τα αποφεύγουν, αφού μπορείτε να τα «κρύψετε» μέσα στα μπιφτέκια!

Υλικά:

  • 500 γρ . κιμά μοσχαρίσιο ή κιμά από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας- σελινόριζας

  • 3-4 πατάτες
  • 1 σελινόριζα
  • Λίγο γάλα
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη/βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για τα μπιφτέκια

Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα αλέθουμε όλα μαζί σε ένα μούλτι. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα στο φλιτζάνι με τη βρώμη να βραχεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα αλεσμένα λαχανικά, τη βρώμη, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε τον κιμά καλά. Τον σκεπάζουμε με μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα, τουλάχιστον, για να ενωθούν τα υλικά.

Μετά από μια ώρα πλάθουμε τα μπιφτέκια, στο μέγεθος της επιλογής μας και τα ψήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Χρόνος ψησίματος:

Περίπου 25-30 λεπτά.

Για τον πουρέ πατάτας-σελινόριζας

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, χρησιμοποιούμε ένα ραβδομπλέντερ ή έναν πολτοποιητή και κάνουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα πουρέ. Αφού πολτοποιηθούν τα λαχανικά μας, ρίχνουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε τόσο, μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. Το πόσο γάλα θα το δούμε με το μάτι. Δεν χρειάζεται πολύ. Στο τέλος  ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και τελειώνουμε με μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη/βούτυρο που θα μας δώσει λεία υφή στον πουρέ.

*Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κιμά κοτόπουλο, επειδή η υφή του είναι κολλώδης, κατά το πλάσιμο βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, για να μην κολλάει στα χέρια μας ο κιμάς.

*Μη φοβηθείτε τη βρώμη, κάνει τα μπιφτέκια απίστευτα αφράτα!

*Το μοσχοκάρυδο στους πουρέδες δίνει φοβερό άρωμα. Τους πάει πολύ!

Tip: Μπορείτε να πλάσετε τα παραπάνω μπιφτέκια και να τα βάλετε στην κατάψυξη σε ένα τάπερ με λαδόκολλα. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φάτε ένα υγιεινό και γρήγορο γεύμα, μπορείτε να τα βγάλετε από την κατάψυξη και τα ψήσετε κατευθείαν.

Έτσι απλά και υγιεινά!

Καλή σας όρεξη!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Follow Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Μπανανοψωμάκια ιδανικά σνακ

Banana bread (μπανανοψωμάκια) ιδανικά σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Τα μπανανοψωμάκια (banana bread) είναι μια ιδανική επιλογή για σνακ για παιδιά αλλά και για …