Υλικά:
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κολοκύθι
- 1 μελιτζάνα
- 1 μικρή πιπεριά πράσινη
- 1 μικρή πιπεριά κόκκινη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής μας
- Τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας. Καταρχάς τα πλένουμε καλά. Έπειτα, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες. Μετά, καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε το καρότο, το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι. Τέλος, κόβουμε και ξεσποριάζουμε τις πιπεριές. Στη συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά μας και τα αλέθουμε σε ένα μούλτι.
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τα αλεσμένα λαχανικά μας, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας μέχρι να πιεί τα υγρά της.
Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τυρί τριμμένο ή φυτικό τυρί αν νηστεύουμε.
Καλή σας όρεξη!
* Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι για να είναι πιο εύπεπτα λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν οι φλούδες.
Το άλεσμα στο μούλτι εξυπηρετεί για δυο λόγους:
- για να έχουμε ομοιογένεια στη σάλτσα,
- για να μπορέσουμε να “κρύψουμε” τα λαχανικά από τα παιδιά.
Extra tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε τη σάλτσα με ψιλοκομμένα τα λαχανικά μας. Γίνεται εξίσου νόστιμη!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Follow & Like Nancy’s Blog