Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Αρχική / Συνταγές / Μακαρονάδα του κηπουρού: Ιδανική για τις νηστίσιμες μέρες και όχι μόνο!
μακαρονάδα του κηπουρού υλικά

Μακαρονάδα του κηπουρού: Ιδανική για τις νηστίσιμες μέρες και όχι μόνο!

PenΕνόψει της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και εκτός νηστείας, μια λαχταριστή μακαρονάδα, όπως η μακαρονάδα του κηπουρού με λαχανικά εποχής φαντάζει τέλεια ιδέα! Αν μάλιστα τα λαχανικά είναι από τον κήπο μας ακόμα καλύτερα! Ελαφριά και γευστική! Ιδανική και για τα παιδιά που δεν θέλουν τα λαχανικά! Τα λαχανικά “κρύβονται” καλά στη σάλτσα ντομάτας!

Υλικά:

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής μας
  • Τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας. Καταρχάς τα πλένουμε καλά. Έπειτα, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες. Μετά, καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε το καρότο, το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι. Τέλος, κόβουμε και ξεσποριάζουμε τις πιπεριές. Στη συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά μας και τα αλέθουμε σε ένα μούλτι.

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τα αλεσμένα λαχανικά μας, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας μέχρι να πιεί τα υγρά της.

Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τυρί τριμμένο ή φυτικό τυρί αν νηστεύουμε.

Καλή σας όρεξη!

* Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι για να είναι πιο εύπεπτα λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν οι φλούδες.

Το άλεσμα στο μούλτι εξυπηρετεί για δυο λόγους:

  • για να έχουμε ομοιογένεια στη σάλτσα,
  • για να μπορέσουμε να “κρύψουμε” τα λαχανικά από τα παιδιά.

Extra tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε τη σάλτσα με ψιλοκομμένα τα λαχανικά μας. Γίνεται εξίσου νόστιμη!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Κουλούρια για κάθε περίσταση!

Κουλούρια από τα χεράκια σας, για κάθε περίσταση και για όλα τα γούστα!

Αυτά τα κουλούρια θα σας ξετρελάνουν! Είναι μια εύκολη και απλή συνταγή για πασχαλινά κουλούρια, …

χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά σε αρωματική σάλτσα με πιπεριές και fusili

Υπάρχουν πολλές συνταγές με χοιρινή τηγανιά. Η παρακάτω συνταγή  ξεχωρίζει για τα αρώματά της και …

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζωικά λίπη- Καταπληκτική Vegan Συνταγή

Βασιλόπιτα κέικ χωρίς ζωικά λίπη- Καταπληκτική Vegan Συνταγή

 Αυτές τις μέρες όλοι τρώμε λίγο παραπάνω, βέβαια υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να …

Μελομακάρονα- Αγαπημένα, εύκολα και Πεντανόστιμα!

Μελομακάρονα: Αγαπημένα, εύκολα και πεντανόστιμα!

Για πολλούς Χριστούγεννα σημαίνουν… μια πιατέλα υπέροχα, γλυκά και μελωμένα μελομακάρονα! Αν και η ιστορία …