Τρίτη , 5 Δεκεμβρίου 2023
ακοινώνητος τι είναι;

Το να είσαι «ακοινώνητος» δεν είναι κάποια ασθένεια ή ανωμαλία.

PenΤο να είσαι «ακοινώνητος»  δεν είναι κάποιο είδος ψυχικής νόσου, ούτε ανωμαλίας. Επίσης δεν ταυτίζεται καν με την έννοια του αντικοινωνικού. Αν και έχουν κάποια κοινά σημεία διαφέρουν. Αυτό πολλοί δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Ως αποτέλεσμα οι πολύ εξωστρεφείς να τους κράζουν και να τους θεωρούν ψυχικά άρρωστους και ανώμαλους.

Τι σημαίνει να είναι κάποιος ακοινώνητος;

Σίγουρα δεν σημαίνει πως δεν είναι επικοινωνιακός. Του αρέσει η επικοινωνία, η επαφή με τον κόσμο, η διασκέδαση αλλά όχι σε μεγάλη συχνότητα. Όλα αυτά τον κουράζουν εύκολα. Τις περισσότερες φορές του αρέσει να κλείνεται και να τα βρίσκει με τον εαυτό του. Γι’ αυτούς, το είδος διασκέδασης που τους αρέσει περισσότερο, είναι κάποιο ήσυχο μέρος, όπου μπορεί  να συζητήσει με τις ώρες διάφορους βαθυστόχαστους προβληματισμούς.

Ένα εσωστρεφές άτομο, σύμφωνα με έρευνες, πιθανόν να είναι πιο δημιουργικό από κάποιο εξωστρεφές. Αυτό συμβαίνει γιατί, περνάει πολύ χρόνο με τον εαυτό του σκεπτόμενος, βρίσκοντας καινοτόμες ιδέες.

Οι διαφορές του ακοινώνητου με τον αντικοινωνικό.

Σε αντίθεση με όπως θέλουν πολλοί να συγχέουν αυτές τις 2 καταστάσεις ως ίδιες, δεν έχουν καμία σχέση. Το κοινό τους σημείο, είναι και οι 2 εσωστρεφείς. Από εκεί και πέρα διαφέρουν.

Ο αντικοινωνικός συνήθως παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά ως προς τους κανόνες και τους νόμους. Ο ακοινώνητος τους τηρεί κατά γράμμα καθώς δεν του αρέσουν τα μπλεξίματα.

Ο αντικοινωνικός, δεν έχει αισθήματα για τους συνανθρώπους του, παρά μόνο για τον εαυτό του. Ο ακοινώνητος, από την άλλη, είναι ευγενής και ευαισθητοποιημένος. Πολλές φορές αυτή την ευγένεια πολλοί την εκμεταλλεύονται.

Ένα αντικοινωνικός τύπος, πιθανόν να είναι οξύθυμος και βίαιος. Ένας ακοινώνητος όχι. Ίσα ίσα προσπαθεί να αποφεύγει τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η αντικοινωνικότητα, θεωρείται ως μια ψυχιατρική νόσος.  Αν και επίσημα δεν έχουν βρεθεί οι βιολογικές αιτίες, η θεραπεία έγκειται σε ψυχιατρική  θεραπεία. Η ακοινωνικότητα θεωρείται απλά ως εσωστρέφεια, ως χαρακτηριστικό κάποιων ανθρώπων.

Τα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις, που μπορεί να δημιουργήσει η ακοινωνικότητα.

Η ακοινωνικότητα σε ένα άτομο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις  του με τους άλλους ανθρώπους. Αρκετοί φίλοι, μπορεί να εξαφανιστούν και να τον εγκαταλείψουν, καθώς ένας ακοινώνητος έχει την τάση να κλείνεται για μέρες μέσα στο σπίτι. Βέβαια, συνηθίζεται ένα ακοινώνητο άτομο να μην έχει πολλούς φίλους, καθώς είναι της άποψης «λίγοι φίλοι και καλοί.»

Προβλήματα στα ερωτικά. Δημιουργούνται προβλήματα λόγω του κλειστού του χαρακτήρα. Καθώς δεν ανοίγεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις. Επίσης, η σχέση του μπορεί να είναι της διασκέδασης, για κάτι που ένα ακοινώνητο άτομο δεν έχει συχνά την διάθεση.

Το να είσαι ακοινώνητος δεν είναι κάτι που χρειάζεται θεραπεία. Είναι απλά στοιχείο του χαρακτήρα κάποιου ανθρώπου. Άλλοι είναι πολύ κοινωνικοί και εξωστρεφείς και άλλοι λιγότερο.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να σεβόμαστε τον χαρακτήρα κάθε ανθρώπου!

 

Σύνταξη: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Ο σεβασμός προς τους άλλους είναι ένδειξη αυτοσεβασμού

Σπουδαία λέξη ο σεβασμός. Σπουδαίο πράγμα ο αυτοσεβασμός. Ο σεβασμός προς τον εαυτό μου είναι …

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Verified by ExactMetrics