Τετάρτη , Οκτώβριος 24 2018
Αρχική / Συνταγές / Πορτοκαλόπιτα: ένα σιροπιαστό γλυκό για όλες τις εποχές! Σπιτική Συνταγή
πορτοκαλόπιτα σιροπιαστό γλυκό

Πορτοκαλόπιτα: ένα σιροπιαστό γλυκό για όλες τις εποχές! Σπιτική Συνταγή

PenΕλάτε να φτιάξουμε πορτοκαλόπιτα ή αλλιώς όπως την αποκαλούν πολλοί πατσαβουρόπιτα. Η πορτοκαλόπιτα, είναι ένα σιροπιαστό γλυκό, πεντανόστιμο και μαλακό. Είναι ένα γλυκό που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου και είναι εύκολο στην παρασκευή του. Μπορείτε να τη σερβίρετε ως επιδόρπιο με μια μπάλα παγωτού ή να την συνοδεύσετε το πρωί μαζί με τον αγαπημένο σας καφέ.

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστα για γλυκά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά (κατά προτίμηση χωριάτικα)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • Χυμό από δύο πορτοκάλια
  • 1 κούπα νερό
  • 1½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε πρώτα με τα φύλλα κόβοντάς τα σε ροδέλες 2cm. Μετά τα αφήνουμε σε μία πετσέτα για να ξεραθούν. Στην συνέχεια βουτυρώνουμε καλά το πυρέξ μας. Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή με έναν αυγοδάρτη το αγελαδινό γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να αποκτήσουν υφή κρέμας. Μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη, προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας που έχουμε κόψει σε ροδέλες και ανακατεύουμε να πάει παντού η κρέμα.

Σιρόπι!

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 κούπα νερό, το χυμό από 2 πορτοκάλια, 1½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μετά το περιχύνουμε στην πορτοκαλόπιτά μας!

Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Μόλις είναι έτοιμο σιροπιάζουμε. Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα και παγωμένη.

Καλή επιτυχία!!!

Υ.Γ.: Να θυμάστε: ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι!

 

Σύνταξη: Ευαγγελία Κλώνη

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Ευαγγελία Κλώνη

Ευαγγελία Κλώνη
Ονομάζομαι Ευαγγελία Κλώνη, γέννημα θρέμμα Πατρινιά! Είμαι απόφοιτη Τ.Ε.Ε., με ειδικότητα «βοηθός Νοσηλευτών». Βέβαια στην κουζίνα μπήκα από 8 χρονών και δεν ξαναβγήκα. Λάτρης της καλής κουζίνας και του γλυκού, αγαπημένες στιγμές να μαγειρεύω και να φροντίζω ανθρώπους. Πάμε, λοιπόν, να γνωριστούμε και να γευτούμε πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά μέσα από την πιο όμορφη σελίδα, το Nancy's Blog. Όλοι γνωρίζουμε ότι το αλατοπίπερο μπαίνει στο φαγητό, αλλά και στον έρωτα, γι' αυτό θα μοιράζομαι μαζί σας και ιστορίες αγάπης! Έτσι για να δώσουμε μια γλυκιά και πικάντικη γεύση και στο φαγητό μας, αλλά και στους έρωτές μας!!!

Δείτε Επίσης

κουλουράκια κανέλας νόστιμα

Μυρωδάτα Κουλουράκια κανέλας (λαδοκούλουρα κανέλας).

Ο καιρός σιγά-σιγά κρυώνει και αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τον καφέ ή το τσάι μας ζεστό. …