Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστα για γλυκά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά (κατά προτίμηση χωριάτικα)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
- Χυμό από δύο πορτοκάλια
- 1 κούπα νερό
- 1½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε πρώτα με τα φύλλα κόβοντάς τα σε ροδέλες 2cm. Μετά τα αφήνουμε σε μία πετσέτα για να ξεραθούν. Στην συνέχεια βουτυρώνουμε καλά το πυρέξ μας. Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή με έναν αυγοδάρτη το αγελαδινό γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρι να αποκτήσουν υφή κρέμας. Μόλις λιώσει καλά η ζάχαρη, προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας που έχουμε κόψει σε ροδέλες και ανακατεύουμε να πάει παντού η κρέμα.
Σιρόπι!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 κούπα νερό, το χυμό από 2 πορτοκάλια, 1½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μετά το περιχύνουμε στην πορτοκαλόπιτά μας!
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Μόλις είναι έτοιμο σιροπιάζουμε. Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα και παγωμένη.
Καλή επιτυχία!!!
Υ.Γ.: Να θυμάστε: ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι!
Σύνταξη: Ευαγγελία Κλώνη
Follow & Like Nancy’s Blog