ποιοτικές στιγμές με τα παιδιά

Περάστε ποιοτικές στιγμές με τα παιδιά σας για να σας θυμούνται όταν μεγαλώσουν!

Pen Τα παιδιά δεν θέλουν μόνο υλικά αγαθά, ρούχα και παιχνίδια από τους γονείς τους. Χρειάζονται να περνούν χρόνο μαζί σας και να έχουν ποιοτικές οικογενειακές στιγμές!

Δεν θα υπάρξουν ομορφότερες εικόνες από τις παιδικές αναμνήσεις. Οι στιγμές αυτές θα έχουν αποτυπωθεί στα μάτια τους σαν μια τρυφερή- γλυκιά ταινία, στην οποία θα ανατρέχουν όποτε έχουν ανάγκη να θυμηθούν τις παιδικές τους στιγμές.

Για να επιτευχθεί αυτό δεν θέλει κόπο, αλλά όρεξη, καλή διάθεση, αγάπη και μια μικρή δόση μοναδικότητας…

Τι σημαίνει χρόνος και στιγμές;

Είναι πολύ απλό! Μια ηλιόλουστη μέρα εφοδιαστείτε με ενέργεια, πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε μια βόλτα στην παιδική χαρά. Αφήστε τα να παίξουν και εσείς απλά κοιτάξτε τα με προσοχή και αφοσίωση την ώρα που κάνουν κούνια, θα νιώσουν ότι η μαμά και ο μπαμπάς είναι εκεί δίπλα τους, κοντά τους!

Θα κάνουν πολλές σκανταλιές για να σας τραβήξουν την προσοχή. Το μόνο που θα κληθείτε να κάνετε είναι να ανταποκριθείτε στο παιχνίδι τους. Δεν φαντάζεστε πόση χαρά θα τους δώσετε!

Αναμφισβήτητα, οι στιγμές με τα παιδάκια σας μπορούν να γίνουν παράλληλα με τις δουλειές του σπιτιού.

Πως θα γίνει αυτό;

Μπορείτε παρέα με τους «μικρούς σας βοηθούς» να ετοιμάσετε το φαγητό που θα φάτε εκείνη την ημέρα και να φτιάξετε μαζί ένα τέλειο γλυκό. Θα βοηθήσουν και θα αναλάβουν δουλειές, ανάλογα με την ηλικία τους!

Όταν μεγαλώσουν θα το θυμούνται!

Με αυτόν τον τρόπο και τις δουλειές σας θα κάνετε πιο ευχάριστα και τα παιδιά σας θα αισθάνονται δημιουργικά!

Μην ξεχνάτε ότι τα Χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα είναι με το μέρος σας ! Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ή και κάτω στο χαλί και παίξτε όλοι μαζί με την ψυχή σας. Αφιερώστε τους τον χρόνο που διαθέτετε!

Δεν φαντάζεστε τι δώρο τους κάνετε… Τα παιχνίδια με την μαμά και τον μπαμπά είναι πάντοτε τα καλύτερα! Ακόμα και οι στιγμές που θα δείτε μια παιδική ταινιούλα, εκτός από χαλάρωση, περιέχει μεγάλη αγάπη!

Τα ματάκια τους θα λάμπουν από στοργή και ζεστασιά…

Είναι τόσο σημαντικές αυτές οι στιγμές με τα παιδιά σας! Μια μέρα θα ενηλικιωθούν και θα γίνουν οι γονείς που ήσασταν εσείς! Θα σας μιμηθούν διότι, εσείς θα είστε το πρότυπο των παιδικών τους χρόνων!

Θα σας διηγηθούν στα δικά τους παιδιά με υπερηφάνεια και τρυφερότητα, για όλες εκείνες τις στιγμές που τους χαρίσατε. Αυτές που τσαλακώσατε την εικόνα σας, για να γελάσουν δυνατά και γίνατε και εσείς παιδί μαζί τους! Δεν θα είστε οι γονείς που δούλευαν όλη μέρα και έβλεπαν τα παιδιά τους ελάχιστα… Θα είστε η μαμά και ο μπαμπάς, που συνδύαζε τη δουλειά, αλλά και αφιέρωνε χρόνο στα παιδιά του με όλη του την καρδιά!

 

Σύνταξη: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Χρύσα Ηλιάδου: «Υιοθετήστε και μην αγοράζετε!» [Συνέντευξη]

Η Χρύσα Ηλιάδου είναι ένα κορίτσι 20 χρονών, που είχα τη χαρά να γνωρίσω μέσα από …

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Κατοικίδια και μωρά: μύθοι και αλήθειες

Κατοικίδια και μωρά: Μύθοι και αλήθειες

Η εικόνα ενός βρέφους που παιχνιδίζει με κουταβάκια ή άλλα κατοικίδια δεν είναι πάντοτε ευχάριστη …

Verified by ExactMetrics