Σάββατο , 4 Ιουλίου 2020
Αρχική / Εκπαίδευση / Τα κριτήρια επιλογής για τον σωστό παιδικό σταθμό.
Κριτήρια για την επιλογή του παιδικού σταθμού

Τα κριτήρια επιλογής για τον σωστό παιδικό σταθμό.

PenΟ Σεπτέμβριος πλησιάζει, τα σχολεία ανοίγουν. Αναμφισβήτητα οι περισσότεροι γονείς βρίσκονται υπό έρευνα για τον σωστό παιδικό σταθμό για το παιδί τους. Είναι αναγκαίο, να έχουν στο μυαλό τους κάποια κριτήρια, για την σωστή και εύστοχη επιλογή του σχολείου. Αρχικά, η έρευνά σας θα γίνει ευκολότερη με την βοήθεια του κοντινού σας περιβάλλοντος. Σαφέστερα, θα σας συστήσουν κάποιο σχολείο και εσείς πρέπει να πάτε να το δείτε, για να έχετε προσωπική άποψη. Αναμφίβολα, είναι απαραίτητο να πληρεί τις δικές σας προϋποθέσεις και τα προσωπικά κριτήρια που εσείς έχετε θέσει.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε τον παιδικό σταθμό;

Να είναι όμορφο και φιλικό το περιβάλλον.

Να σας κάνει καλή πρώτη εντύπωση.

Οι τάξεις να έχουν σωστό φωτισμό, αλλά και τον σωστό αερισμό. 

Τα παιδιά σε κάθε τμήμα, να μην υπερβαίνουν τον απαιτούμενο αριθμό.

Οι δασκάλες, αρμόζει να είναι ευγενικές, ευδιάθετες και χαμογελαστές.

Ο χώρος της κουζίνας και του μπάνιου να πληρεί τα κριτήρια της σωστής υγιεινής.

Τα κουζινικά σκεύη, επιβάλλεται να είναι φτιαγμένα από τα κατάλληλα υλικά.

Η μαγείρισσα/μάγειρας πρέπει να φοράει πάντα καπέλο, γάντια και στολή. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει αποφυγή μικροβίων, διότι τα παιδιά έχουν ευάλωτο οργανισμό.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του παιδιού σας στον παιδικό σταθμό, πρέπει να κάνετε τα παρά κάτω: 

Η επιλογή του παιδικού σταθμού έχει ολοκληρωθεί. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε, εσείς οι γονείς και ιδιαίτερα η μαμά, καλό θα ήταν να κάνετε κάποια μικρή ξαφνική έφοδο στο σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα βεβαιωθείτε αν πληρούνται τα κριτήρια που έχετε επιλέξει. Μην ντρέπεστε να ζητήσετε να δείτε την κουζίνα κατά την ώρα πραγματοποίησης της σχολικής ημέρας. Είναι σίγουρο, πως δεν θα το περιμένουν και θα ανακαλύψετε κάθε μικρό μυστικό που ίσως κρύβεται.

Επιπροσθέτως, κάθε μεσημέρι που το μικρό σας αγγελούδι επιστρέφει στο σπίτι, είναι αναγκαίο να του κάνετε μερικές ερωτήσεις .Έτσι, θα βεβαιωθείτε ότι όλα βαίνουν καλώς και κυλούν ομαλά.

Ερωτήσεις γονιού προς το παιδί:

  • «Τι μάθατε σήμερα;» Με αυτήν την ερώτηση θα βεβαιωθείτε αν το παιδί σας περνάει καλά στην τάξη του και αν η δασκάλα ασχολείται με τα παιδιά, απασχολώντας τα δημιουργικά.
  • «Την αγαπάς την κυρία σου;» Από την απάντηση που θα εισπράξετε, θα καταλάβετε πολλά.
  • «Τι έφαγες σήμερα;» Αυτήν την ερώτηση, καλό θα ήταν να την κάνετε καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο, θα σιγουρευτείτε ότι τρώει κάθε μέρα διαφορετικό και φρέσκο φαγητό.
  • «Τρώτε από το ίδιο πιάτο με τους φίλους σου ή έχει ο καθένας το δικό του;». Από την απάντησή του, θα δείτε αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.
  • «Σου αρέσει το σχολείο;» Θα το νιώσετε στο βλέμμα του και στον τρόπο που θα λάμψει το προσωπάκι του, αν είναι ευχαριστημένο.

Οι παραπάνω ερωτήσεις μπορούν να γίνουν σε ηλικίες από 2,5 ετών και άνω.

Η σωστή επιλογή του σχολείου, θα σας ανταμείψει με το χαμόγελο του παιδιού σας, κάθε μέρα που θα επιστρέφει στο σπίτι ευτυχισμένο.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη.. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Μαθήματα από την τηλεόραση για το Δημοτικό – Ξεκινούν από Δευτέρα, δύο ώρες κάθε μέρα

Μαθήματα από την τηλεόραση για το Δημοτικό – Ξεκινούν από Δευτέρα, δύο ώρες κάθε μέρα

Μαθήματα από την τηλεόραση θα μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου από την …