Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Τί κακό κάνουν στην ζωή μας οι τοξικοί άνθρωποι;

10 χαρακτηριστικά που έχουν οι «τοξικοί» άνθρωποι.

PenΟι «τοξικοί» άνθρωποι βρίσκονται διάσπαρτοι στην κοινωνία μας και επιδιώκουν να «αλωνίσουν» τις ζωές μας. Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που πάντα θα βρει κάτι για να σου «διαλύσει» την ψυχολογία και να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα.

10 χαρακτηριστικά των «τοξικών» ανθρώπων.

Παριστάνουν το αιώνιο θύμα.

Τους αρέσει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των άλλων. Όταν βάλουν κάτι στο μυαλό τους θέλουν πάση θυσία να το πετύχουν. Επειδή δεν έχουν μάθει να δέχονται το «όχι» σαν ολοκληρωμένη πρόταση, παριστάνουν το θύμα για να τους λυπηθούν και να ικανοποιήσουν τον  σκοπό τους.

Είναι μόνιμα αρνητικοί.

Για αυτούς ό, τι καλό και να συμβαίνει στην ζωή τους ή στην ζωή των άλλων πάντα «κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα». Δεν ευχαριστιούνται με τίποτα και έχουν συνεχώς ένα αρνητικό σχόλιο  να επισημάνουν.

Έχουν έπαρση.

Έχουν τόσο ψηλά το «εγώ» τους, που δεν τους νοιάζει αν καίγεται το σπίτι του γείτονα. Μόνο «εκείνοι να είναι καλά και ας ψοφάνε χίλια αρνιά», που λένε και στο χωριό μου!  Υποτιμούν την γνώμη των άλλων και θεωρούν πάντα την δική τους ως την ιδανικότερη.

Φθονούν

Δεν χαίρονται με την χαρά του άλλου και αντλούν ευχαρίστηση από τις ατυχίες του. Αν δουν κάποιον χαρούμενο θα κάνουν τα πάντα για να το αλλάξουν. Κι αν τον δουν λυπημένο, θα χαρούν.

Η άμυνά τους είναι η επιθετικότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους. Συνήθως, επιτίθενται χωρίς λόγο, προβάλλουν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα πάνω στον συνάνθρωπό τους και ουσιαστικά αυτό που κάνουν, είναι να καθιστούν τους άλλους υπεύθυνους για την ένταση που επικρατεί στο κλίμα.

Ζηλεύουν παθολογικά.

Πάντοτε συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους και δεν αναγνωρίζουν την δική τους αξία. Μόνιμα είναι δυσαρεστημένοι με την απόδοσή τους, γιατί πάντοτε κάποιος άλλος τα πηγαίνει καλύτερα από αυτούς.

Πάντα θέλουν κάτι από εσάς

Είναι το είδος των ανθρώπων που έχει ως στόχο να σου «ρουφήξει» την ψυχή. Αναπτύσσει σχέση μαζί σου, είτε γιατί θέλει να σε βλάψει, είτε να σε κάνει να νιώσεις άσχημα ή να κερδίσει κάτι από εσένα.

Επικρίνουν τις ζωές των άλλων.

Το αγαπημένο χόμπι των ανθρώπων αυτών είναι να επικρίνουν κάτι που αγαπάς πολύ με σκοπό να σε κάνουν να νιώσεις απαίσια. Σχεδόν πάντοτε, δεν τους αρέσουν οι επιλογές σου και επιδιώκουν να σε ταπεινώνουν.

Είναι υπερόπτες

Οι υπεροπτικοί άνθρωποι είναι τρομερά ανασφαλείς και αλαζόνες. Θεωρούν ως δεδομένο ότι εκείνοι τα κάνουν όλα πολύ καλύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο. Γι’ αυτό όταν δουν ότι είσαι σε κάτι καλός σου φέρνουν κατευθείαν ένα αντίστοιχο παράδειγμα για να δείξουν ότι εκείνοι είναι καλύτεροι από εσένα.

Κακία.

Υπάρχουν ορισμένοι «τοξικοί» άνθρωποι που «το στόμα τους στάζει δηλητήριο».  Τους δίνει μεγάλη ικανοποίηση ο πόνος και η δυστυχία των άλλων.

Αναγνώρισε τους «τοξικούς» ανθρώπους και απομάκρυνέ τους από την ζωή σου.

Μόνο καλό μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου!

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Νάνσυ Αβραμοπούλου

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Nancy Avramopoulou

Είμαι δημοσιογράφος και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να εκφράζω με λέξεις κάθε μου σκέψη. Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να μαθαίνω μέσα από τα βιώματά τους. Το Νancy’s Βlog δημιουργήθηκε από την έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και τις σκέψεις μου πάνω σε κοινωνικά- καθημερινά θέματα που ζούμε όλοι μας. Αγαπώ τους απλούς ανθρώπους, φρικάρω με τους δήθεν, αποστρέφομαι τους μίζερους και ενθουσιάζομαι με την εσωτερική ομορφιά που ευτυχώς έχουν πολλοί μέσα τους.

Δείτε Επίσης

Κατάθλιψη: συμπτώματα και αίτια

Κατάθλιψη: Ποια είναι τα συμπτώματα και πότε πρέπει να ζητήσεις βοήθεια

Η κατάθλιψη είναι μία ασθένεια του σώματος και της ψυχής. Tα συμπτώματα της κατάθλιψης και …

10 φράσεις γεμάτες αισιοδοξία που θα σου φτιάξουν τη μέρα

10 φράσεις γεμάτες αισιοδοξία που θα σου φτιάξουν τη μέρα

Μα καλά είναι όλα τόσο ρόδινα; Που είναι αυτή η φωτεινή πλευρά της ζωής για …

Οι 16 λέξεις που φέρνουν χαρά και διώχνουν το άγχος!

Οι 16 λέξεις που φέρνουν χαρά και διώχνουν το άγχος!

Σύμφωνα με τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό [NLP] οι λέξεις επηρεάζουν τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Ποιες …

Θετική ψυχολογία: Γίνεται και καλύτερα!

Θετική ψυχολογία: Γίνεται και καλύτερα!

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι- ίσως και περισσότερο από όσο θα θέλαμε- με τα αρνητικά συναισθήματα, όπως …