τροχαία ατυχήματα οδικό δίκτυο

Οι 5 δρόμοι με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα της Ελλάδας!

PenΗ Ελλάδα δυστυχώς κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στα τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη. Στην χώρα μας, δυστυχώς, λείπει η οδική παιδεία. Εκτός από το ότι λείπει η οδική παιδεία από τους πολίτες, οι δρόμοι- η άσφαλτος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, βοηθώντας έτσι, την αύξηση της λίστας με τα τροχαία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας που έχει δημοσιεύσει, το 2017 τα τροχαία παρουσίασαν μείωση σε σχέση με τα τροχαία του 2016. Δεν παύουν, όμως, να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Πολλα από τα τροχαία σημειώνονται στις εθνικές οδούς. Ας δούμε τις 5 οδούς καρμανιόλες, όπου έχουν βαφτεί με αίμα.

Ν.Ε.Ο Πατρών- Αθηνών.

Αυτή τη στιγμή έχει φτιαχτεί η Ολυμπία οδός και θεωρείται ένας ασφαλής αυτοκινητόδρομος και όντως τα τροχαία ατυχήματα έχουν μειωθεί. Μέχρι την παράδοση της, όμως, ήταν ένας από τους χειρότερους δρόμους με πολλές κακοτεχνίες και επικίνδυνα σημεία. Η επικινδυνότητα του δρόμου σε σχέση με την αμέλεια και την παραβατικότητα των οδηγών, είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες συνάνθρωποι να έχουν βρει τραγικό θάνατο στην συγκεκριμένη Εθνική Οδό.

Εθνική Πατρών- Πύργου.

Ίσως πρόκειται για την χειρότερη Εθνική οδό. Κάθε χρόνο, δεκάδες άτομα γίνονται θύματα τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, καθώς πολλά από αυτά είναι θανατηφόρα. Η άσφαλτος είναι σε αισχρή κατάσταση, γεμάτη λακούβες και εξαιτίας της μη συντήρησής της, γλιστράει. Στον οδηγό δίνεται η ψευδαίσθηση πως μπορεί να πατήσει λίγο το γκάζι, καθώς δεν υπάρχουν πολλές απότομες στροφές ή γκρεμοί και κάπως έτσι καταλήγει να χάνει τον έλεγχο του οχήματός του.

Εθνικό δίκτυο Ηρακλείου-Ρεθύμνου και Ρεθύμνου-Χανίων.

Τα τελευταία χρόνια σε αυτά τα 2 κομμάτια τα ατυχήματα ολοένα και αυξάνονται. Το 2018 μάλιστα είχαν την τιμητική τους. Ποιος θα ξεχάσει τον Ιανουάριο του 2018 την οικογένεια που ξεκληρίστηκε στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Το οδικό δίκτυο της Κρήτης είναι σε κάκιστη κατάσταση και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γι’ αυτό. Βέβαια δεν φταίει μόνο το οδικό δίκτυο, αλλά και η οδηγική συμπεριφορά των οδηγών.

Εθνική οδός Αμφιλοχίας- Λευκάδας.

Ο δρόμος που οδηγεί σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά, την Λευκάδα είναι σε άθλια κατάσταση. Λακούβες, τούμπια, στροφές, τριβή της ασφάλτου, πετάγματα ζώων στο δρόμο, ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας. Όλα αυτά συνδράμουν στα δεκάδες ατυχήματα που έχουν λάβει χώρα στην συγκεκριμένη Εθνική Οδό.

Εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Τα περισσότερα ατυχήματα στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης σημειώνονται από το Σχηματάρι μέχι και τα Καμμένα Βούρλα. Η συγκεκριμένη Εθνική Οδός μπορεί να μην έχει τις κακοτεχνίες που έχουν οι προηγούμενες, αλλά συμβαίνουν πολλά θανατηφόρα ατυχήματα.

Στην Ελλάδα με την κατασκευή σύγχρονων αυτοκινητόδρομων, τα ατυχήματα έχουν μειωθεί. Τα ποσοστά, όμως, παραμένουν υψηλά, καθώς τα περισσότερα τροχαία συμβαίνουν εντός του αστικού δικτύου ή σε επαρχιακές οδούς. Οι οδηγοί στην Ελλάδα είναι, ίσως, οι χειρότεροι οδηγοί της Ευρώπης. Υπάρχει αυτή η «μαγκιά» και το σκεπτικό, εγώ θα παραβιάσω, θα βιαστώ, θα τρέξω, δεν θα φορέσω ζώνη ή κράνος, σιγά μην συμβεί σε εμένα. Και από αυτό το σκεπτικό έχουν κλείσει σπίτια και έχουν γεμίσει οι δρόμοι εικονοστάσια. Μια λάθος απόφαση, μια λάθος κίνηση και ένα χάλια οδικό δίκτυο μπορούν μέσα σε δευτερόλεπτα να αφαιρέσουν μια ζωή. Και το θέμα είναι ότι κάποιος που φέρεται ανόητα οδικά, δεν είναι ότι μπορεί να χάσει μόνο την δική του ζωή, αλλά να παρασύρει στο θάνατο και άλλους που δεν φταίνε.

Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά μας και να υπάρξουν πιο σκληρές κυρώσεις για να σταματήσει το αιματοκύλισμα.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Δείτε Επίσης

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

1922-2022: Εκατό χρόνια από την εκκένωση της Θράκης!

(Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Ορεστιάδας) Μετά τη …

νοσοκομείο

Προσευχήσου για αυτούς που κάνουν Χριστούγεννα στο νοσοκομείο!

Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα …

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Ποια είναι τα είδη σεξουαλικής παρενόχλησης και τι ποινές προβλέπονται;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει αποδέκτες πολυπρισματικών γεγονότων σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας. Στο παρόν άρθρο, …

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Συναισθήματα «θαμμένα» κάτω από ηλίθιους εγωισμούς;

Εγωισμός! Πόσα όμορφα συναισθήματα, έχουμε «θάψει», άραγε, κάτω από ηλίθιους εγωισμούς; Όταν είμαστε θυμωμένοι με …

Verified by ExactMetrics