Παρασκευή , Νοέμβριος 16 2018
Αρχική / Συνταγές / Φαρφάλες πέστο από σπανάκι νόστιμα και γρήγορα. Σπιτική συνταγή!
φαρφάλες πέστο με σπανάκι

Φαρφάλες πέστο από σπανάκι νόστιμα και γρήγορα. Σπιτική συνταγή!

PenΟι φαρφάλες με πέστο από σπανάκι είναι μια διαφορετική εκδοχή του πέστο βασιλικού. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να μας προσφέρει άφθονα θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι μας προσφέρει σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, φλαβονοειδή και πολυφαινόλες. Αλλά και το κουκουνάρι και τα καρύδια δεν υστερούν σε θρεπτικά συστατικά. Το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, φολικό οξύ, ασβέστιο και σίδηρο και τα καρύδια γεμάτα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ωμέγα λιπαρά.  Οι φαρφάλες με πέστο από σπανάκι είναι μια θρεπτική βόμβα στο πιάτο μας! Πέρα από την θρεπτική της αξία, μας χαρίζει απολαυστική γεύση!

Υλικά :

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια που θα βράσουμε
  • 4-5 κουκουνάρια
  • 4-5 καρύδια
  • Λίγη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα ντοματίνια
  • 1 πακέτο φαρφάλες

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το σπανάκι. Ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μπολ με καυτό νερό και μετά το ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Το σουρώνουμε. Κρατάμε το καυτό νερό που ζεματίσαμε το σπανάκι και μέσα σε αυτό βράζουμε τις φαρφάλες . Τις σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα μακαρόνια πάλι στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια σε ένα μούλτι ή μπλέντερ βάζουμε το σπανάκι, τα κουκουνάρια, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, 1-2 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και αναμιγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας ακόμα από το νερό που έχουμε κρατήσει και αναμιγνύουμε ξανά. Σε αυτό το σημείο, όταν δηλαδή είναι έτοιμη η σάλτσα πέστο, προσθέτουμε και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του πέστο στις φαρφάλες και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Έπειτα, κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και σερβίρουμε τις φαρφάλες με πέστο από σπανάκι, με τριμμένη παρμεζάνα και τα κομμένα ντοματίνια.

Tips:

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με μπρόκολο. Είναι μια εξίσου νόστιμη, θρεπτική και υγιεινή εκδοχή του πέστο βασιλικού.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε τα καρύδια ή τα κουκουνάρια, αλλά χάνει στη γεύση και την υφή.

Καλή σας όρεξη!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Μπανανοψωμάκια ιδανικά σνακ

Banana bread (μπανανοψωμάκια) ιδανικά σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Τα μπανανοψωμάκια (banana bread) είναι μια ιδανική επιλογή για σνακ για παιδιά αλλά και για …