
Υλικά :
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια που θα βράσουμε
- 4-5 κουκουνάρια
- 4-5 καρύδια
- Λίγη παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγα ντοματίνια
- 1 πακέτο φαρφάλες
Εκτέλεση:
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το σπανάκι. Ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μπολ με καυτό νερό και μετά το ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Το σουρώνουμε. Κρατάμε το καυτό νερό που ζεματίσαμε το σπανάκι και μέσα σε αυτό βράζουμε τις φαρφάλες . Τις σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα μακαρόνια πάλι στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια σε ένα μούλτι ή μπλέντερ βάζουμε το σπανάκι, τα κουκουνάρια, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, 1-2 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και αναμιγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας ακόμα από το νερό που έχουμε κρατήσει και αναμιγνύουμε ξανά. Σε αυτό το σημείο, όταν δηλαδή είναι έτοιμη η σάλτσα πέστο, προσθέτουμε και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του πέστο στις φαρφάλες και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Έπειτα, κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και σερβίρουμε τις φαρφάλες με πέστο από σπανάκι, με τριμμένη παρμεζάνα και τα κομμένα ντοματίνια.
Tips:
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με μπρόκολο. Είναι μια εξίσου νόστιμη, θρεπτική και υγιεινή εκδοχή του πέστο βασιλικού.
- Εάν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε τα καρύδια ή τα κουκουνάρια, αλλά χάνει στη γεύση και την υφή.
Καλή σας όρεξη!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος
Follow & Like Nancy’s Blog