Δευτέρα , 6 Δεκεμβρίου 2021
Αρχική / Συνταγές / Φαρφάλες πέστο από σπανάκι νόστιμα και γρήγορα. Σπιτική συνταγή!
φαρφάλες πέστο με σπανάκι

Φαρφάλες πέστο από σπανάκι νόστιμα και γρήγορα. Σπιτική συνταγή!

PenΟι φαρφάλες με πέστο από σπανάκι είναι μια διαφορετική εκδοχή του πέστο βασιλικού. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να μας προσφέρει άφθονα θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι μας προσφέρει σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, φλαβονοειδή και πολυφαινόλες. Αλλά και το κουκουνάρι και τα καρύδια δεν υστερούν σε θρεπτικά συστατικά. Το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, φολικό οξύ, ασβέστιο και σίδηρο και τα καρύδια γεμάτα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ωμέγα λιπαρά.  Οι φαρφάλες με πέστο από σπανάκι είναι μια θρεπτική βόμβα στο πιάτο μας! Πέρα από την θρεπτική της αξία, μας χαρίζει απολαυστική γεύση!

Υλικά :

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια που θα βράσουμε
  • 4-5 κουκουνάρια
  • 4-5 καρύδια
  • Λίγη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα ντοματίνια
  • 1 πακέτο φαρφάλες

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το σπανάκι. Ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μπολ με καυτό νερό και μετά το ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Το σουρώνουμε. Κρατάμε το καυτό νερό που ζεματίσαμε το σπανάκι και μέσα σε αυτό βράζουμε τις φαρφάλες . Τις σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τα μακαρόνια πάλι στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια σε ένα μούλτι ή μπλέντερ βάζουμε το σπανάκι, τα κουκουνάρια, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, 1-2 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και αναμιγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας ακόμα από το νερό που έχουμε κρατήσει και αναμιγνύουμε ξανά. Σε αυτό το σημείο, όταν δηλαδή είναι έτοιμη η σάλτσα πέστο, προσθέτουμε και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του πέστο στις φαρφάλες και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Έπειτα, κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και σερβίρουμε τις φαρφάλες με πέστο από σπανάκι, με τριμμένη παρμεζάνα και τα κομμένα ντοματίνια.

Tips:

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με μπρόκολο. Είναι μια εξίσου νόστιμη, θρεπτική και υγιεινή εκδοχή του πέστο βασιλικού.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε τα καρύδια ή τα κουκουνάρια, αλλά χάνει στη γεύση και την υφή.

Καλή σας όρεξη!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια! Ένα γλυκό, απλά θεϊκό![Βίντεο]

Νηστίσιμο σαραγλί με καρύδια, μπορούμε να το πούμε και μπακλαβά σε ρολά! Ένα υπέροχο γλυκό, …

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Πένες στο φούρνο με λουκάνικο και πιπεριές![Βίντεο]

Η σημερινή μας πρόταση είναι πένες με λουκάνικο και πιπεριές! Σε όλους αρέσουν τα ζυμαρικά …

Κόκορας κρασάτος Coq au vin (κοκ ο βεν): Δύο συνταγές σε μία![Βίντεο]

Κόκορας κρασάτος Coq au vin (κοκ ο βεν): Δύο συνταγές σε μία![Βίντεο]

Κόκορας κρασάτος! Ένα αγαπημένο φαγητό σε μία γαλλική εκδοχή με λίγο διαφορετικά υλικά, που αν …

Ζύμη για πίτσα που δε θέλει φούσκωμα με 3 υλικά![Βίντεο]

Ζύμη για πίτσα που δε θέλει φούσκωμα με 3 υλικά![Βίντεο]

Πάμε να φτιάξουμε μία πολύ εύκολη ζύμη για πίτσα με μόνο 3 υλικά που δε χρειάζεται …