Υλικά:
- Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Μισό φλυτζάνι φυσικό χυμό φρούτων ( ό,τι έχουμε)
- Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κ.σ. κακάο
- 3 μικρά φρούτα ώριμα ή 2 μεγάλα ώριμα ( πχ. 1 μικρή μπανάνα + 1 βερύκοκο ή μισή μπανάνα+1 ροδάκινο μικρό+ μισό μήλο)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω , αναλόγως το πόσα υγρά θα βγάλουν τα φρούτα)
Εκτέλεση:
Αρχικά, καθαρίζουμε τα φρούτα και τα πολτοποιούμε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ. Έπειτα, σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό φρούτων, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο. Στην συνέχεια, ανακατεύουμε με σύρμα καλά και μετά προσθέτουμε το πολτό φρούτων και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο – λίγο το αλεύρι. Μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που θα πλάθεται εύκολα. Στην συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° . Επιπροσθέτως, πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. (Εάν κολλάει η ζύμη λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας). Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε στους 170° πάνω-κάτω αντιστάσεις για 15′-20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. (Ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει και με το μέγεθος που θα τα πλάσουμε).
Καλή σας απόλαυση!
Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου
Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Follow & Like : Nancy’s Blog