Παρασκευή , Νοέμβριος 16 2018
Αρχική / Συνταγές / Κουλουράκια φρούτων για παιδιά, αφράτα και αρωματικά.
Κουλουράκια φρουτένια

Κουλουράκια φρούτων για παιδιά, αφράτα και αρωματικά.

PenΠεντανόστιμα κουλουράκια φρούτων, για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Είναι αφράτα, αρωματικά και φρουτένια. Αποκλειστικά, φτιαγμένα από τα χεράκια σας, είναι υγιεινά και η απόλυτα ιδανική επιλογή για σνακ. Αναμφίβολα θα τιμηθούν δεόντως στο σχολείο, στην βόλτα και στο σπίτι με ένα ποτήρι χυμό ή ένα ποτήρι γάλα. Σίγουρα, είναι προτιμότερα από μπισκότα του εμπορίου όπου είναι γεμάτα συντηρητικά. Επίσης, θεωρείται  ιδανική επιλογή για μωρά που ξεκινούν να μασάνε, αφού είναι μαλακά (μοιάζουν με μουστοκούλουρα στην υφή τους) και δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη

 Υλικά:

  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Μισό φλυτζάνι φυσικό χυμό φρούτων ( ό,τι έχουμε)
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 3 μικρά φρούτα ώριμα ή 2 μεγάλα ώριμα ( πχ. 1 μικρή μπανάνα + 1 βερύκοκο ή μισή μπανάνα+1 ροδάκινο μικρό+ μισό μήλο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω , αναλόγως το πόσα υγρά θα βγάλουν τα φρούτα)

Εκτέλεση:

Αρχικά, καθαρίζουμε τα φρούτα και τα πολτοποιούμε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ. Έπειτα, σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό φρούτων, τη ζάχαρη, τη βανίλια  και το κακάο. Στην συνέχεια, ανακατεύουμε με σύρμα καλά και μετά προσθέτουμε το πολτό φρούτων και ανακατεύουμε ξανά με  το σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και λίγο – λίγο το αλεύρι. Μεταξύ των άλλων, θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που θα πλάθεται εύκολα. Στην συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° . Επιπροσθέτως, πλάθουμε  τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. (Εάν κολλάει η ζύμη λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας). Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε στους 170° πάνω-κάτω αντιστάσεις για 15′-20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. (Ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει και με το μέγεθος που θα τα πλάσουμε).

 

Καλή σας απόλαυση!

 

Σύνταξη: Λίτσα Μπράχου

Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like : Nancy’s Blog

Περί Λίτσα Μπράχου

Λίτσα Μπράχου
Ονομάζομαι Λίτσα Μπράχου, μένω στον όμορφο Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, είμαι παντρεμένη κι έχω ένα γιο 1,5 χρονών. Έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χόμπι μου είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική. Στο Nancy's Blog θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις, εμπειρίες και δικές μου πεντανόστιμες συνταγές!

Δείτε Επίσης

Μπανανοψωμάκια ιδανικά σνακ

Banana bread (μπανανοψωμάκια) ιδανικά σνακ για μικρούς και μεγάλους!

Τα μπανανοψωμάκια (banana bread) είναι μια ιδανική επιλογή για σνακ για παιδιά αλλά και για …