Τα υλικά για την μανιταρόπιτα:
2 κουτιά μανιτάρια τεμαχισμένα, κονσέρβα (400 gr)
1 κρεμμύδι ξερό
10 φέτες πάριζα (κυβάκια)
10 φέτες τυρί κίτρινο (κυβάκια)
50 gr κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αβγά
Μια συσκευασία σφολιάτας
1 κούπα του τσαγιού γάλα
Λάδι (για το σοτάρισμα)
Αλάτι, πιπέρι και μία πρέζα πάπρικα γλυκιά
Για να φτιάξετε την νόστιμη μανιταρόπιτα, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρεται το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει και πάρει ελάχιστο χρώμα, προσθέστε τα μανιτάρια. Καλό θα ήταν, να τα κόψετε σε πιο μικρά κομμάτια, για να μπορούν να την φάνε και οι μικροί μας φίλοι. Αφήστε τα μαζί για μερικά λεπτά.
Στην συνέχεια, ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Έπειτα, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε ένα μπολ. Προσθέστε την πάριζα, το κίτρινο τυρί και το κεφαλοτύρι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το γάλα με τα αβγά και τα αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος, λαδώνετε το ταψί, βάζετε την σφολιάτα και προσθέτετε το μείγμα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου.
Tips σερβιρίσματος:
Η μανιταρόπιτα ταιριάζει πολύ με κρέας, αλλά και με ψάρι. Μπορείτε να την φάτε ως συνοδευτικό με ψητό κρέας. Επίσης, είναι ένα χορταστικό γεύμα για κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με απλή πράσινη σαλάτα ή με σαλάτα του σεφ.
H μανιταρόπιτα είναι μια έξυπνη πρόταση και για ένα παιδικό πάρτι. Να είστε βέβαιες ότι, οι μαμάδες θα την λατρέψουν και θα σας ζητήσουν τη συνταγή!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου
Follow & Like: Nancy’s Blog