Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
φύλαξη των παιδιών από τους παππούδες

Τα υπέρ και τα κατά της φύλαξης των παιδιών από τους παππούδες.

PenΗ φύλαξη των παιδιών, η φροντίδα και η απασχόλησή του είναι το βασικό κομμάτι της ανησυχίας σου μετά τη γέννα. Καθώς εσύ πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψεις στη δουλειά. Αλλά ακόμα κι αν δεν δουλεύεις θα χρειαστείς κάποια στιγμή να αφήσεις κάπου το παιδί σου.

Οι παππούδες λοιπόν, είτε είναι οι γονείς σου είτε οι γονείς του συντρόφου σου αποτελούν την πρώτη σου επιλογή και σκέψη για την φύλαξη των παιδιών σου. Η επιλογή σου αυτή έχει τα πλεονεκτήματά της, αλλά σαφώς έχει και κάποια μειονεκτήματα.

Τα πλεονεκτήματα να κρατούν οι παππούδες τα εγγόνια!

Στα σημαντικότερα πλεονεκτήματα συγκαταλέγονται η αγάπη και η  φροντίδα που απλόχερα δίνουν.

Η αγάπη είναι πραγματική, ανιδιοτελής και ανεξάντλητη.

Το μόνο σίγουρο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πως οι γονείς σου ή οι γονείς του συζύγου σου αγαπούν όσο τίποτα άλλο το εγγόνι τους. Η φροντίδα, η διαπαιδαγώγηση και η ενέργεια που θα δώσουν στο παιδί σου δε συγκρίνεται με αυτά που θα του προσφέρει μία ξένη κυρία. Και πάλι λέμε στις περισσότερες περιπτώσεις. Γιατί υπάρχουν και παππούδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το ρόλο. Είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω προσωπικής επιλογής. Σίγουρα, όμως, όλοι  έχουμε αναμνήσεις από ένα τραγούδι που μας έλεγε η γιαγιά ή ένα παραμύθι που θυμόμαστε από τον παππού.

Η φροντίδα και η φύλαξη από τους παππούδες είναι δωρεάν.

Στις εποχές που διανύουμε, η φύλαξη των παιδιών από τους παππούδες είναι τεράστια οικονομική ανάσα για το ζευγάρι. Οι παππούδες δεν θα πάρουν λεφτά από τα παιδιά τους, τουλάχιστον έτσι θέλω να  πιστεύω. Το αντίθετο θα προσπαθήσουν εάν και εφόσον μπορούν να καλύψουν και κάποια έξοδα του παιδιού, όπως μία δραστηριότητα απογευματινή.

Τα μειονεκτήματα να κρατούν οι παππούδες τα εγγόνια!

Στα μειονεκτήματα το βασικότερο πρόβλημα είναι η ανυπακοή των οδηγιών σου.

Είναι διατεθειμένοι να υπακούσουν τις οδηγίες και τους κανόνες σου;

Εδώ, ίσως αντιμετωπίσεις το βασικότερο πρόβλημα. Καθώς οι παππούδες ανεξάρτητα από το αν είναι οι γονείς σου ή τα πεθερικά σου θα δυσκολευτείς να τους βάλεις όρια και τάξη στη διατροφή, τη διαπαιδαγώγηση  και όλα όσα εσύ σαν μανούλα προσπαθείς να μάθεις στο παιδί σου. Αν θες, όμως, το παιδάκι σου να έχει αναμνήσεις ξεγνοιασιάς από τους παππούδες, θα πρέπει να κάνεις λίγο πίσω. Θα αφήσεις λίγο χαλαρά τα περιθώρια, αρκεί να μην ξεφύγει από τον έλεγχο η κατάσταση.

Προσπάθησε να είσαι σαφής, απόλυτη και το βασικότερο σύμφωνη με τον πατέρα του παιδιού σου για τα ναι και τα όχι που θα επιτρέψεις αφήνοντας το παιδί σου με τους παππούδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα γίνει σεβαστό. Εάν δεν γίνει τότε η λύση εάν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά είναι μία επαγγελματίας που τουλάχιστον θα σεβαστεί και θα υπακούσει τους κανόνες σου. Με καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές μπορείς να χαρίσεις όμορφες στιγμές στο παιδί σου και εσύ να μην ανησυχείς για τις ώρες που θα είσαι μακριά του.

 

Σύνταξη: Ελεάνα Βέρδη

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Ελεάνα Βέρδη

Δείτε Επίσης

Κουπ Πατ: Εναλλακτικοί τρόποι χρήσης τους

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά κουπ πατ, τα οποία, συνήθως, χρησιμοποιούμε μόνο για να …

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Οι παλιές μαμάδες ήταν πάντα διαθέσιμες για τα παιδιά τους

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Θαύμαζα τους γονείς μου και την σχέση τους. …

Μικρές ‘αθώες’ φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μικρές «αθώες» φράσεις και 4 κόλπα για να τις αποφύγετε

Μανούλα μου / Μπαμπάκα μου, Ξέρω ότι, όταν ήσουν παιδί άκουγες συνέχεια τέτοιες μικρές φρασούλες: …

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο: Ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού!

Νηπιαγωγείο, ένας πολύτιμος θησαυρός στη ζωή του παιδιού! Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας! Φέτος, ήταν η πρώτη …