Τετάρτη , Μάιος 22 2019
Αρχική / Σχέσεις / Ποιοι λόγοι μπορούν να κάνουν έναν άντρα να εξαφανιστεί από μία σχέση;
λόγοι που κάνουν έναν άντρα να εξαφανιστεί

Ποιοι λόγοι μπορούν να κάνουν έναν άντρα να εξαφανιστεί από μία σχέση;

Pen

Είσαστε σε μία σχέση και όλα κυλάνε ομαλά και όμορφα. Ή έτσι τουλάχιστον φαίνεται, μέχρι την στιγμή που ο άντρας παίρνει την απόφαση να φύγει. Και εσείς μένετε πίσω παγωμένες με την απορία τι έγινε, τι κάνατε; Και ψάχνετε τους λόγους που μπορούν να κάνουν έναν άντρα να εξαφανιστεί.

Λόγοι εξαφάνισης ενός άντρα από την σχέση.

Η πίεση της γυναίκας που οδηγεί σε «ασφυξία».

Συνήθως σε μία γυναίκα αρέσει να είναι γαντζωμένη πάνω στον σύντροφό της. Να κάνουνε τα πάντα μαζί, να πηγαίνουνε παντού μαζί λες και είναι σιαμαίοι. Αντιθέτως οι άντρες θέλουν χώρο να «αναπνεύσουν». Όχι, ένας άντρας δεν θέλει η κοπέλα του να είναι κολιτσίδα, δεν θέλει να πηγαίνει παντού μαζί της, δεν θέλει να περνάει χρόνο μόνο με αυτή. Θέλει και το δικό του χρόνο και χώρο. Να κάνει αυτά που αγαπάει, να δει τα κολλητάρια του, να ξεφύγει λίγο από την σχέση. Όχι επειδή δεν περνάει καλά ή δεν αγαπάει την σύντροφο του, απλά δεν μπορεί να είναι μόνο εκεί.

Γιατί θέλει να ζήσει ελεύθερο πουλί.

Είναι που σοβαρεύουν τα πράγματα από την πλευρά των γυναικών και υπάρχει και μια ταμπέλα στο κούτελο «Θέλω Γάμο». Οι άντρες με τον γάμο ως γνωστόν δεν έχουν και πολύ  καλή σχέση. Είναι ένα είδος φυλάκισης για τους ίδιους. Γνωρίζουν πολύ καλά πως μετά από ένα γάμο τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Οι ελευθερίες που έχει τελειώνουν και θα πρέπει να τα αφήσει πίσω του για να κοιτάξει το σπιτικό του. Πολλοί δεν νιώθουν έτοιμη να βάλουν καριέρα και όλα τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα με αποτέλεσμα να προτιμούν να φύγουν.

Το αιώνιο πρόβλημα που λέγεται ΣΕΞ.

Πολλές γυναίκες το βλέπουν σαν έναν ανόητο λόγο. Για έναν άντρα το σεξ παίζει κυρίαρχο λόγο μέσα στη σχέση. Είναι και κάτι που ένας άντρας το αναζητά συχνά από την σύντροφο του. Στην αρχή όλα είναι μια χαρά. Υπάρχει η ένταση και το πάθος. Σε μια σχέση όμως που κρατάει χρόνια, δεν είναι λίγες οι φορές που το σεξ περνάει σε τελευταία μοίρα από τις γυναίκες. Για τον άντρα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Θέλει και αναζητάει αρκετά συχνά το σεξ μέσα σε μια ερωτική σχέση. Αλλά επειδή δεν είναι στο χέρι του το πότε θα γίνει αλλά στης γυναίκας, όταν δει πως χάνεται είναι πολύ πιθανόν να φύγει.

Γκρίνια.

Νούμερο ένα λόγος για να το βάλει κάποιον άντρας στα πόδια. Η συνεχής και έντονη γκρίνια του κάνει κακό. Δημιουργούνται νεύρα, καυγάδες, χάλια ψυχολογία, ψυχρασία ανάμεσα στο ζευγάρι. Ακόμα και οι γυναίκες ξέρουν ότι πολλές φορές γίνονται υπερβολικές. Καμία όμως δεν κάνει κάτι για να το μειώσει. Γκρίνια και μουρμούρα σε συχνή βάση, να του ταράζει το νευρικό σύστημα, είναι ένας σοβαρός λόγος ένας άντρας να εξαφανιστεί μια για πάντα.

Πάντα υπάρχουν λόγοι που κάποιος εξαφανίζεται. Απλά από άνθρωπο σε άνθρωπο οι λόγοι αυτοί διαφέρουν. Και ειδικά διαφέρουν από άντρα σε γυναίκα γιατί υπάρχει διαφορετικός τρόπος σκέψης. Όμως σε καμία σχέση δεν υπάρχει η εγγύηση για happy end ούτε και το «για πάντα μαζί». Πάντα όλα είναι στον αέρα.

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Γιάννης Παπαδόπουλος

Γιάννης Παπαδόπουλος
Είμαι ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έχω σπουδάσει Διοίκηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων. Γενικά είμαι ανήσυχο πνεύμα. Μου αρέσει να ενημερώνομαι και να παρατηρώ τους ανθρώπους, τις συμπεριφορές, τα γεγονότα την εξέλιξη μιας κοινωνίας. Να προβληματίζομαι με αυτά και να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, γραπτώς, σε μία κόλλα χαρτί. Πλέον, τις μοιράζομαι στο Nancy's Blog, στο site που χωράει και σέβεται κάθε άποψη.

Δείτε Επίσης

Γιατί να μένεις σε μια τελειωμένη σχέση;

Μην μένεις σε μια σχέση γιατί φοβάσαι να πας παρακάτω

Όταν φεύγεις από μια σχέση χρόνων αναμενόμενο είναι να αναρωτιέσαι πόσα συναισθήματα πήγαν χαμένα, πόσα …