Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Χαρακτηριστικά καλοσυνάτου ανθρώπου

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καλοσυνάτου ανθρώπου;

Pen Όλοι οι άνθρωποι είμαστε προικισμένοι με την αρετή της καλοσύνης και δεν είναι στη φύση μας το μίσος, αλλά η αγάπη. Ας μιμηθούμε τα χαρακτηριστικά του καλοσυνάτου ανθρώπου κι ας προσφέρουμε το καλό προς τους άλλους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καλοσυνάτου ανθρώπου;

Πραότητα και ταπεινότητα.

Όλοι οι καλοσυνάτοι άνθρωποι έχουν μια πραότητα και ησυχία στον χαρακτήρα τους. Με την ταπεινότητά τους, κερδίζουν την εμπιστοσύνη σου με την πρώτη ματιά.

Γενναιοδωρία και μεγαλοψυχία.

Πιστεύω όλοι μας έχουμε γευτεί τη γενναιοδωρία και την μεγαλοψυχία από καλοσυνάτους ανθρώπους, οι οποίοι μας βοήθησαν σε καλές και κακές στιγμές της ζωής μας. Και όλα αυτά χωρίς  να περιμένουν αντάλλαγμα και χάρες, όπως συνηθίζουν οι μικρόψυχοι και συμφεροντολόγοι.

Συμπόνια και ευγένεια.

Συνήθως, οι καλοσυνάτοι άνθρωποι έχουν ευγενική ψυχή και είναι συμπονετικοί. Προσπαθούν, εκτός από τη δική τους ευτυχία, να προσφέρουν ευτυχία και χαρά στους συνανθρώπους τους.

Ανιδιοτέλεια!

Στην κοινωνία μας, υπάρχουν αυτοί που σκοπός τους είναι η καλοπέραση και ο πλουτισμός εις βάρος των άλλων. Υπάρχουν, όμως και άνθρωποι που ζουν απλά, αληθινά και δίνουν χωρίς να παίρνουν. Η διαφορά των δύο είναι, ότι αυτοί που μόνο παίρνουν τρώνε καλύτερα, αλλά αυτοί που δίνουν κοιμούνται ήσυχα και χωρίς τύψεις.

Σεβασμός και αυτοεκτίμηση.

Οι καλοσυνάτοι άνθρωποι έχουν υψηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης, γι’ αυτό συμπεριφέρονται προς τους άλλους με αγάπη, σεβασμό, καλοσύνη, γενναιοδωρία και χαμόγελο. Ο καλοσυνάτος άνθρωπος προσφέρει τον εαυτό του για την ευτυχία του συνανθρώπου του.

Καλή και αγαθή καρδιά.

Ο αγαθός άνθρωπος για κανένα λόγο δεν κυριεύεται από φόβο, μίσος, φθόνο ή οργή. Προσπαθεί να προσφέρει με την καρδιά του αγάπη και βοήθεια, ώστε να χαράξει το όνομά του στις καρδιές και τις ψυχές των συνανθρώπων του, δίνοντας το καλό παράδειγμα και εφαρμόζοντας το «Αγαπάτε αλλήλους.»!

Όπως η πίστωση δημιουργεί εχθρούς, έτσι και οι προσφέροντες καλοσύνη θα αποκτήσουν πολλούς εχθρούς. Γιατί όπως ξέρουμε το δέντρο που έχει καρπούς, το πετροβολούν.

Αν είσαι καλός, που ‘ναι οι οχτροί σου;

-Μενέλαος Λουντέμης.

 

Σύνταξη: Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Follow & Like Nancy’s Blog

Περί Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Δείτε Επίσης

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: 4η Ενημερωτική Ημερίδα ΣαμΣΚΠ Χίου [Βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Ημερίδα Ενημέρωσης για την σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου που διοργάνωσε …

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Πάτρα: Η στιγμή που η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου φτάνει στο σπίτι- Την τραβάει μέσα η κόρη της για να μην την λιντσάρουν

Έντρομη η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα από ένα οργισμένο πλήθος προσπαθεί να μπει στο …

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τη συνέλαβαν, είναι ύποπτη» λέει η αδερφή της

Γείτονας περιέγραψε τι συνέβη στον σύντομο χρόνο της αποχώρησης της Ρούλας Πισπιρίγκου Μέσα στο σπίτι …

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Πώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσήγαγαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις …