ζεϊμπέκικο

Οι γυναίκες που χορεύουν ζεϊμπέκικο, σου δίνουν και την ψυχή τους.

PenΤο ζεϊμπέκικο δεν είναι αντρικός χορός, είναι ο χορός που θέλει ψυχή. Υπάρχουν γυναίκες που όταν χορεύουν ζεϊμπέκικο, παραμιλάνε και οι μεγαλύτεροι μάγκες. Αυτές οι γυναίκες χορεύουν και στα βήματά τους αποτυπώνεται όλο τους το «είναι.»

Αυτές οι γυναίκες έχουν μπέσα, ψυχή και μαγκιά. 

Όταν ακουστεί το αγαπημένο τους ζεϊμπέκικο, σηκώνονται με μπέσα, ανάστημα και τιμή. Σε κάθε στροφή, αποτυπώνουν την ψυχή τους στο έδαφος. Χορεύουν, επειδή το νιώθουν, επειδή το αισθάνονται βαθιά και ειλικρινά. Έχει μπέσα ο λόγος τους, ξέρουν τι θέλουν απ΄τη ζωή τους. Αυτές οι γυναίκες, δίνουν και τον εαυτό τους για να υπερασπιστούν τα «θέλω» τους.

Η μαγκιά δεν είναι γένους αρσενικού. Κάποιες φορές η μαγκιά είναι γένους θηλυκού, γιατί κάποια θηλυκά την διαθέτουν μέχρι το κόκκαλο. Την μαγκιά τους, την φοράνε καπέλο και την κουβαλάνε μαζί τους, πάντα και παντού. O λόγος τους έχει τιμή, όπως και το ζεϊμπέκικό τους. Αν σου ανοίξουν την καρδιά τους, θα σου δώσουν μέχρι και την τελευταία σταγόνα του αίματος τους.

Χορεύουν ζεϊμπέκικο και το νιώθουν.

Το νιώθουν, το πιστεύουν και το αισθάνονται. Είναι ο χορός τους, ο δικός τους χορός! Την ώρα που χορεύουν ζεϊμπέκικο, ελευθερώνουν την ψυχή τους. Μέσα απ΄τα λόγια του τραγουδιού και από τα παραπατήματα τους, βγάζουν κάθε κρυφή πτυχή του εαυτού τους.

Σου χαρίζουν την ψυχή τους, σου αφήνουν την καρδιά τους πάνω στα χέρια σου. Έχουν βαθιά και δυνατά συναισθήματα. Ζουν στο έπακρο και αγαπούν τα λάθη τους.  Δεν μετανιώνουν για όσα σου έδωσαν, διότι το έκαναν ενώ το ήθελαν πολύ.

Φίλε άντρα, αυτές τις γυναίκες να τις σέβεσαι.

Να τις σέβεσαι και να τις προσκυνάς, γιατί έχουν πάνω τους κάτι το αληθινό. Δεν είναι δήθεν, είναι Κυρίες του εαυτού τους και υπεύθυνες των πράξεών τους. Φίλε άντρα, όταν τις βλέπεις να χορεύουν, να τις χαζεύεις με σεβασμό και υπερηφάνεια. Γιατί αυτές οι γυναίκες αν σου δώσουν χώρο να μπεις στη ζωή τους, θα σου αλλάξουν την ζωή και θα αναλάβουν όλες τις συνέπειες. Όταν μια γυναίκα χορεύει μπροστά σου ζεϊμπέκικο, να σκύβεις σιγανά και ταπεινά και να της ρίχνεις ένα βλέμμα θαυμασμού και ένα μεγάλο χειροκρότημα.

«Χόρεψε ζεϊμπέκικο, κοίταξε τον ουρανό και απαίτησε το πιο δυνατό χειροκρότημα!»

 

Σύνταξη & Επιμέλεια: Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Follow & Like: Nancy’s Blog

Περί Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Είμαι η Χαρά Παναγιωτακοπούλου, κατάφερα να κάνω ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα, να γίνω παιδαγωγός! Αγαπώ τα ταξίδια και ό ,τι με κάνει να νιώθω ελεύθερη, δημιουργική και ευτυχισμένη. Ζω με ό,τι γεμίζει την ψυχή μου και με κάνει να είμαι ο εαυτός μου!

Δείτε Επίσης

Μεγάλο Σάββατο: Γιατί γιορτάζουμε στις 12 μετά τα μεσάνυχτα;

Μεγάλο Σάββατο: Γιατί γιορτάζουμε στις 12 μετά τα μεσάνυχτα;

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Τα …

Αποκαθήλωση και επιτάφιος.

Την Μεγάλη Παρασκευή, όλη η πλάση πενθεί

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα πένθιμη, ημέρα μελαγχολίας, γιατί πάσχει όλη η φύση, ημέρα άκρας …

Τα γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης.

Τα Ιερά γεγονότα της Μεγάλης Πέμπτης [Εικόνες]

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Μεγάλη Πέμπτη είναι ιερή ημέρα και εορτάζονται τέσσερα γεγονότα. Το νίψιμο …

Μεγάλη Τετάρτη: μετανιωμένη πόρνη γυναίκα

Μεγάλη Τετάρτη: Η μετάνοια μιας αμαρτωλής γυναίκας και το ολίσθημα του Ιούδα

Τη Μεγάλη Τετάρτη ψάλλονται ανεπανάληπτοι ύμνοι για την αμαρτωλή πόρνη γυναίκα που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια …

Verified by ExactMetrics